Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванић најбољи асистент Суперлиге

Првотимци Црвене звезде су и ове полусезоне доминирали на утакмицама домаћег првенства, а статистичка платформа Инстат то потврђује. У самом врху се налазе изабраници Милоша Милојевића по готово свим парамтерима, а сјајним издањима истакао се Мирко Иванић који је у јесењем делу такмичења уписао девет асистенција и на тај начин обезбедио титулу најбољег асистента Суперлиге Србије.

Везни фудбалер наше екипе је ове полусезоне провео 1136 минута на терену одигравши 15 мечева у националном првенству. Постигао је Иванић пет погодака и уз то забележио девет асистенција, а управо тај учинак га чини једним од најбољих наших играча овог дела сезоне.

Момак који је први добитник награде “Бора Костић”, је на старту сезоне у првој утакмици која се играла на стадиону “Рајко Митић” најавио феноменална издања. Већ на том мечу против екипе Радничког из Ниша, фудбалер из Бачког Јарка је забележио две асистенције упосливши на сјајан начин новајлије Букарија и Кангву.

У сјајном ритму је наставио Иванић и на утакмици другог кола домаћег првенства против Колубаре уписавши и трећу асистенцију, а овога пута је стрелац био Милан Павков. Дуел против Радника је Иванића поново ставио у први план, с обзиром да је везни играч у два наврата био асистент. Сјајно је одрадио двадесетдеветогодишњи играч свој део посла, а затим су на сцену ступили Милан Павков и Александар Пешић који су затресли мрежу противника за убељиву победу нашег тима.

Међутим, ту спектакуларним партијама Мирка Иванића није био крај. Утакмица против Вождовца остаће упамћена по занимљивом податку да је наш везни играч забележио хет-трик асистенција и још једном потврдио да се налази у изванредној форми. Голове су после његових маестралних додавања постизали Пешић, Букари и Бен. Девету асистенцију Иванић је забележио пред сам крај полусезоне на стадиону Чукаричког упосливши Кангву.

Одлична полусезона је иза креативног везног играча, чији ће голови и асистенције бити од изузетног значаја током другог дела домаћег првенства, како би црвено-бели остварили циљеве са почетка ове такмичарске године.

The post Иванић најбољи асистент Суперлиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment