Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела: Титулом до Лиге шампиона, за коју ћемо се појачати

Фудбалери Црвене звезде су званично стартовали са припремама за пролећни део сезоне, а спортски директор нашег клуба се обратио играчима на првом окупљању у 2023. години.

Момци срећна Нова година и почетак припремама. Надам се да ћемо и ове године бити успешни онако како смо били претходних. У Црвеној звезди је свака сезона и утакмица никад од већег значаја. Чекају нас тешке обавезе, имали смо дугу паузу и одмор који нам је био преко потребан. Сада смо на почетку, имамо месец дана пре прве утакмице са Војводином. Време иде веома брзо, ово је година када треба да потврдимо вредности, будемо поново шампиони, освојимо куп и директно се пласирамо у Лигу шампиона. Спремамо се за то, већ од данас па у наредних месец дана па кроз све мечеве који нас чекају у пролећном делу првенства. Имаћемо прилике да разговарамо и кажемо шта мислимо у наредном периоду. Желимо вам пуно среће и да Црвену звезду обрадујемо, као што смо то радили минулих година – рекао је Мркела.

О плану актуелног, као и о циљевима прелазног рока који долази на крају сезоне говорио је спортски директор нашег клуба.

– Радимо на прелазом року. Када су у питању играчи који би могли да појачају Црвену звезду, током претходног прелазног рока смо започели процес подмлатка и убрзања екипе. Урадили смо велики посао и наставићемо у истом правцу. Тренутно је примат већим делом усмерен према летњем прелазном року који долази. Већ су двојица фудбалера потписала уговоре са нашим клубом ове зиме, а то су Лазар Николић и Урош Спајић. Вероватно ће бити још појачања, али приоритет је следећи прелазни рок, јер желимо да будемо јачи за верујемо предстојећу Лигу шампиона.

Према речима Митра Мркеле постоје приоритетне позиције у екипи Црвене звезде које би желели да наш клуб додатно појача здравом конкуренцијом.

– Никад не причамо да ћемо сигурно довести играча на одређеној позицији. Међутим, одредили смо приоритете и могуће је да доведемо играче који играју на позицији десног бека и нападача.

За прелазник рок као потенцијална појачања Црвене звезде могући су доласци играча из нашег првенства, али и из иностраних клубова.

– У сваком случају ће бити квалитетно решење. Не бих делио да ли ће појачање бити из иностранства или Србије.

Рецепт повратника у Црвену звезде је и више него успешан што је потвређено невероватним квалитетима које су донели играчи са иностраним искуством, као и успесима нашег клуба у претходних непуних шест година у Србији и Европи.

– Наш циљ у сваком прелазном року јесу играчи који су по квалитету изнад онога што Црвена звезда може да плати. Спајић је повратник, фудбалер који је играо у иностранству и увек тражимо такве играче. Наша оријентација је у том смеру у будућности. Покушаћемо да доведемо у Црвену звезду фудбалере који немају довољну минутажу у иностраним клубовима. Говорим о домаћим играчима, репрезентативцима. То је увек приоритет.

Као могуће појачање за наш клуб говорило се о Филипу Младеновићу.

– Са Филипом сам много пута разговарао и да будем прецизан два пута није изразио жељу да се врати у Црвену звезду.

Исти одговор имао је спортски директор нашег клуба када је у питању Филип Ђуричић.

Са њим сам једном разговарао, такође није желео да се врати у наш клуб – закључио је Митар Мркела.

The post Мркела: Титулом до Лиге шампиона, за коју ћемо се појачати appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment