Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмици – Станићев погодак за аплаузе

У динамичном викенду, након завршетка мартовске репрезентативне паузе, 11 фудбалера Црвене звезде који се тренутно налазе на позајмици су наступали за своје клубове. Овог пута највећу пажњу по оствареном учинку је скренуо млади талентовани везиста Петар Станић голом са велике дистанце.

Петар Станић је пружао одличне партије у претходним мечевима Суперлиге Србије. У неколико наврата је на свој конто уписао асистенције, а овога пута је одлучио да преузме ствар у своје руке и постигне погодак. У 38. минуту сусрета је прихватио лопту на средини терена и упутио ударац левом, условно речено „слабијом“ ногом. Лопта је добила незгодну путању и завршила у малој мрежи. Демонстрирао је рођени Панчевац изузетно прецизан ударац, при ком је голман крагујевачког Радничког био немоћан. Поред тога Станић је одрадио свој посао на висини задатка, јер је командовао средином терена, разигравао екипу и освојио доста дуела. Феноменалним пасом у казнени простор је наместио гол шансу саиграчу у првом полувремену, али нажалост Спартак је дошао само до бода на претходном сусрету.

Зоран Поповић је први пут стао на гол Чукаричког, што је аутоматски индикатор да је повреда иза искусног чувара мреже. Имао је невероватну интервенцију у другом полувремену када је у петерцу спречио очигледан погодак противничког нападача. Господарио је казненим простором и остварио максималан учинак када су у питању заустављени центаршутеви унутар његовог шеснаестерца. Када је у питању пас игра, био је веома сигуран те је још једном потврдио да саиграчи у потпуности могу да се ослоне на њега. Испред Поповића, дефанзивном линијом је командовао Радован Панков. Још једна утакмица са пуном минутажом је иза „златног орлића“ и стаменог штопера. Нема дилеме да је Панков стуб одбране екипе са Бановог брда. У последњој трећини терена је „плесао“ Владимир Лучић у редовима Чукаричког. Овога пута није имао запажен учинак, али је у неколико наврата озбиљно намучио противничке дефанзивце. Изашао је из игре у 70. минуту меча.

Пораз у дресу Радника овог викенда су доживели Андрија Радуловић и Урош Лазић. Левоноги дриблер се нашао од првог минута на терену и показао апсолутни квалитет против другопласиране екипе на табели домаћег првенства. Домаћин је одлично играо током већег дела меча, а момак из класе 2002 је предводио велики број контранапада. Могао је и до гола на старту другог дела игре, али нажалост није имао довољно концентрације да матира голмана екипе из Бачке Тополе. Изводио је све прекиде и вешто скривао лопту од противника. Урош Лазић први пут ове сезоне није добио улогу стартера меча. Ушао је у игру у 71. минуту утакмице управо заменивши Радуловића, у тренуцима иницијативе тима Славољуба Ђорђевића. Остаће упамћена његова минијатура крај леве аут линије када је дриблингом „преварио“ тројицу играча ТСЦ.

Илија Бабић је одиграо 90 минута у дуелу са Црвеном звездом. Тим из Новог Сада је био два пута у предности, али је на крају тријумфовао наш клуб. Бабић је био доминантан у игри „леђима“, када је сачувао неколико лопти у дуелима са нашим дефанзивцима. Младост ГАТ није превише нападала, па тако Звездино дете није имало много покушаја да затресе мрежу. Међутим, Бабић је показао колико је „незгодан“ за чување, као и велики ниво фудбалске интелигенције. Никола Кнежевић је заиграо 10 минута, рачунајући и судијску надокнаду, у победи Напретка над Колубаром. Гости су дошли до вредна три бода, а најбољи фудбалер Графичара у јесењем делу сезоне је унео мирноћу у игру Крушевљана.

Александар Лукић је био стрелац у ремију ИМТ са београдским Радом. Високи штопер је показао доминантност у скок игри, а управо је након једног прекида успео да буде најспретнији и пошаље лопту у гол. Бележио је интервенције по терену који је био изузетно натопљен услед временских непогода, нарочито у првом делу игре. У другом полувремену после корнера је могао и до још једног гола, али нажалост није успео да погоди по други пут. Никола Глишић је на терену провео 37 минута, а по уласку у игру је преузео капитенску траку. Наместио је велику прилику саиграчу за гол, коју домаћи тим није успео да искористи.

Део победе Аустрије Лустенау над Хартбергом је био талентовани крилни нападач Немања Мотика. Задужио је изданак фудбалске академије минхенског Бајерна дрес са бројем десет и тренутно представља једног од најпробојнијих фудбалера екипе из града Лустерна. Сјајно је заламао противничке дефанзивце и својим брзинским способностима правио разлику на терену. Био је од првог судијског звиждука на терену, а игру је напустио у 78. минуту.

Наступ овог викенда нису забележили Милош Гордић, Секу Саного, Никола Станковић, Марко Стаменић, Филипо Фалко, Јован Митуљикић и Питер Олањинка.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – 90 минута у победи над Радничким из Ниша (0:2)
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) – 37 минута у ремију са Радом (2:2)
Урош Лазић (Радник) – 19 минута у поразу од ТСЦ-а (0:1)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у победи над Радничким из Ниша (0:2)
Александар Лукић (ИМТ) – 90 минута у ремију са Радом (2:2)
Секу Саного (Париз) – без наступа
Никола Станковић (Напредак) – без наступа
Марко Стаменић (Копенхаген) – без наступа
Никола Кнежевић (Напредак) – 8 минута у победи над Колубаром (0:1)
Петар Станић (Спартак) – 78 минута у ремију са Радничким 1923 (2:2)
Филипо Фалко (Каљари) – без наступа
Андрија Радуловић (Радник) – 75 минута у поразу од ТСЦ-а (0:1)
Владимир Лучић (Чукарички) – 70 минута у победи над Радничким из Ниша (0:2)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 78 минута у победи над Хартбергом (0:1)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – без наступа
Питер Олањинка (Славија Праг) – без наступа
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 90 минута у поразу од Црвене звезде (4:2)

The post Звездаши на позајмици – Станићев погодак за аплаузе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment