Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у лову на ,,Голубове”!!!

Након двонедељне репрезентативне паузе, првотимци Црвене звезде наставили су обавезе у оквиру националног шампионата, где су у једном узбудљивом мечу савладали симпатичну екипу Младост ГАТ из Новог Сада, предвођену са клупе некадашњим тренером и капитеном црвено-белих, харизматичним Ненадом Лалатовићем. Победом над дебитантом у друштву најбољих, црвено-бели су се вратили на победнички колосек након ремија у Крушевцу, а низ ће покушати да наставе у Суботици, где ће актуелни шампион у оквиру 29. кола Моцарт Суперлиге Србије, гостовати екипи Спартака, а меч на ,,Градском стадиону” заказан је за среду од 18 часова и 45 минута.

Фудбалери Црвене звезде теже него што се очекивало, савладали су фењераша, новосадску екипу Младост ГАТ.
Међутим сигурном игром у других четрдесет и пет минута игре, спречили су симпатичне госте да направе још једно велико изненађење, па су се новом победом за корак приближили новој шампионској титули.

Следећа станица црвено-белих у снегом окованој Србији, биће Суботица и екипа Спартака, која ове сезоне игра испод свих очекивања.
Након разочаравајуће полусезоне, где су захваљујући бољој гол разлици у односу на Младост из Лучана, заузели једанаесту позицију, челни људи ,,Голубова” били су свесни чињенице да су само два бода удаљени од позиције која их води у бараж за опстанак у Суперлиги, а пет од позиције која гарантује сеобу у нижи ранг.
У жељи да сачувају суперлигашки статус, потрудили су се ојачају играчки кадар фудбалерима који би били гарант таквог успеха.
Да све неће остати на речима, било је јасно оног момента када су представили Едмунда Ада, једну од највећих жеља спортског сектора Црвене звезде у претходних неколико прелазних рокова. Репрезентативац Гане је једнострано раскинуо уговор са Шерифом из Тираспоља и као слободан играч појачао ,,Голубове”. Поред Ада, нови фудбалери Спартака постали су искусни Војо Убипарип који је стигао из крагујевачког Радничког 1923, Давид Дунђерски који је до тада наступао за Младост из Лучана, Џенан Бурековић који је наступао за мађарски Ујпешт. Јован Маринковић је стигао из Радничког из Сремске Митровице, Никола Бурсаћ из ТСЦ-а, а Марко Бугарнин из бјелопољског Јединства које се такмичи у првој лиги Црне Горе. Док је млади Кваку Бонсу Осеи стигао из Каракаса, тренутно једног од најбољих тимова из Венецуеле.
Током зимског прелазног рока клуб напустили Марко Обрадовић који се преселио у Узбекистан и постао члан Металурга.
Стефан Филиповић је појачао литвански Ритериаи, а Николаос Баксеванос грчког друголигаша, Каламату.
Некада велики таленат српског фудбала, Радивој Босић преселио се у редове Јавора из Ивањице, док су млади Лазар Стајковић који је појачао Бродарац, Симо Врбљанац који је постао нови члан Тисе, те Миленко Мијатовић који се преселио у редове Графичара, потражили средине у којима ће добити више простора да се развијају.
Након прозивке и обавезних тестирања, фудбалери Спартака припреме за наставак сезоне почели су у Суботици где су пред полазак у Анталију одиграли пријатељски меч против екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе, која је била боља убедљиво славивши са 4:1. Остатак припрема за нову сезону ,,Голубови” су одрадили у анталијској регији као и већина суперлигаша, где су одиграли четири сусрета, забележивши две победе над Себаилом (1:0) и руским Факелом (1:0), реми са екипом Актобеа (2:2), те пораз од мађарског прволигаша екипе Ујпешта (3:1).
Међутим старт пролећа није донео ништа ново, напротив, помака није било, а ,,Голубови” су наставили да посрћу.
Три везана пораза (Чукарички 3:1, Јавор 1:0, Партизан 2:1), упалили су аларм у Суботици, а благо побољшање видело се у наредна четири меча у којима су забележили победу против Новог Пазара (2:0), те три ремија, против ТСЦ-а 2:2), Напретка 1:1), те Младост ГАТ-а (0:0).
Да би након тога уследила два пораза на домаћем терену, прво испадање из купа Србије, где је Напредак био бољи славивши са 1:0, а затим и Раднички из Ниша којем ове сезоне такође не цветају руже, идентичним резултатом.
Цех лоших игара платио је тренер Љубиша Дунђерски којег је наследио Милан Милановић забележивши реми на свом дебију против екипе Радничког 1923 у Крагујевцу (2:2).

Након двадесет и осам одиграних кола, екипа Спартака из Суботице забележила је пет победа, десет ремија уз тринаест пораза уз негативну гол разлику 24:37 и заузима тринаесту позицију на табели са 25 освојених бодова, пет бодова више од екипе Радника из Сурдулице и позиције која води у нижи ранг.
Екипу предводе млади Лука Бијеловић са осам голова и две асистенције и Никола Срећковић са шест голова и две асистенције. Док су Марко Обрадовић и Петар Станић уписали по два гола и исто толико асистенција, док је Срђан Хрстић постигао два гола уз једну асистенцију мање.

Фудбалери Црвене звезде и Спартака до сада су одиграли 88 утакмица у свим такмичењима.
Црвено-бели су забележили 67 победа, 15 утакмица завршено је без победника, док је Спартак славио у пет наврата, уз гол разлику 210:63 у корист црвено-белих.
Последњи сусрет са Суботичанима, црвено-бели су одиграли 9. октобра 2022. године на Маракани и на крају славили са 3:0, головима Кингса Кангве и двоструког стрелца Марка Гобељића.

За очекивати је да тренер Спартака, Милан Милановић црвено-белима супростави следећих једанаест:

Дубљанић – Шимура, Бугарин, Маринковић, Виторовић – Адо, Тумбасевић, Станић – Срећковић, Бијеловић – Хрстић.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде након ремија против Напретка у Крушевцу, поново су се вратили на победнички колосек победом над фењерашем, екипом Младост ГАТ.
Иако то резултат не осликава, црвено-бели су до тријумфа дошли теже него што се то очекивало. Гости су водили два пута након ноншалантности одбране и неодлучности голмана Васиљевића, што је млади Милан Видаков оба пута зналачки искористио, међутим црвено-бели нису дозволили да дебитант направи још једно изненађење.
У другом полувремену су жаргонски речено додали гас, а након уласка Османа Букарија и Марка Ракоњца, потпуно сломили отпор жилавих гостију.
Верујемо да и поред велике бодовне предности црвено-белима неће недостајати мотива и да ће уписати нову победу и самим тим се за још један корак приближити шампионској титули.

Пред пут у Суботицу, тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Здравствено стање у екипи је солидно, имамо неких мањих проблема, али не нешто због чега би требали да будемо забринути, јер имамо велику групу играча који су орни да играју, тако да мислим да можемо да саставимо конкурентну и јаку екипу – истакао је Милош Милојевић.

Говорио је шеф стручног штаба и о сегментима претходног дуела са екипом Младост ГАТ.

– Не бих рекао да критикујем екипу, увек браним своје играче и увек сам иза њих. Могу да замерим некад само када однос није на сто посто, све остале грешке, ако се прати сам ја покривао и преузимао ризик на себе, тако ће бити и сада. Мислим да је однос против Младости био одличан. Није лако два пута се вратити, можда је то било атипично за утакмицу на Маракани, да два пута губимо, али то је фудбал и разлог због ког људи долазе, да виде пуно голова. На претходној утакмици су видели шест и четири наша, могли су уз мало среће да уживају и у више голова. Осим периода од 20. до 40. минута, задовољан сам претходним дуелом, као и реакцијом играча на негативан резултат, што је јако битно.

Истакао је Милојевић и сјајан учинак Александра Катаија у претходних неколико година, коме недостаје само један погодак како би уписао 100. гол на званичним утакмицама за црвено-беле.

–  Гледајући његову статистику у последњих неколико година, од када се вратио у Црвену звезду то је заиста импресивно. Нема пуно играча који то могу, с тим што исто одговорно тврдим да њему прија да игра у Црвеној звезди и другим играчима који играју са њим прија да он буде ту, такође су спремни да одраде неки посао за њега, тако да мислим да је јако битан, али у сваком случају без својих саиграча не би имао бројке које данас има.

Осврнуо се стратег нашег тима и на домаћина сутрашње утакмице, екипу Спартака.

– Свакако да имају пар квалитетнијих појединаца Срећковића, Крстића, као и Шимуру, ради се о играчу који може да направи доста проблема и мислим да су у распону да нађу стабилност. Имају новог тренера који је познат по стабилним резултатима свуда где је радио и мислим да је њима главни циљ да се задрже у елити. Неће нам бити лако у Суботици, као што никада није било, али мислим да ако пружимо нашу квалитетну представу можемо да очекујемо добар резултат.

Испратио је наш стручни штаб утакмице које је Спартак одиграо против екипа, које се налазе у самом врху на табели Суперлиге Србије.

– Наравно да јесмо, свако се мотивише више против најбољих противника у лиги, као што су поменути тимови. Немамо од тога пуно користи, сем да видимо на који начин су постизали голове. Дошао је и други тренер, могли смо да видимо и друге принципе које сад имају, у то сам се уверио на утакмици против Радничког из Крагујевца. Мислим да ће бити тотално другачији меч, треба само да гледамо нас и будемо прави, уколико се буде све тако одвијало добићемо утакмицу.

Петар Станић се налази на позајмици у екипи из Суботице, а Милош Милојевић није крио да је упознат са квалитетима младог фудбалера.

– Може да нам представља проблем, реч је о технички надареном играчу, има добру завршницу и шут, то је нешто на шта морамо да обратимо пажњу. Морамо да водимо рачуна о сваком играчу и целој екипи Спартака, као што се за сваку утакмицу припремамо, то ћемо учинити и овог пута.

Сагласан је био стратег црвено-белих да велика бодовна разлика на табели може створити додатни посао шефу стручног штаба.

– Пре свега како да задржим мотивисаност играча. Није лако, али боље је да имамо велику предност и да се боримо са тим стварима него да имамо велики минус, па да се боримо како да стигнемо противника. Мислим да играчи Црвене звезде, морају да имају одговорност и обавезу да у сваки меч уђу са сто посто, то је једино што од њих тражим, као и да мотивација мора да буде индивидуално унутрашња, а и наравно тимска, тачније циљеве које смо поставили морамо да остваримо до самог краја сезоне – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча између фудбалера Спартака и Црвене звезде биће Данило Николић.
Помагаће му Иван Микалачки и Никола Антић.
Четврти судија биће Стефан Јекнић.
У ВАР соби седеће Ђорђе Максимовић и Горан Бељин.
Делегат сусрета биће Драгослав Ђерман.

Директан пренос утакмице са Градског стадиона у Суботици, између фудбалера Спартака и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова и 45 минута.

Повезане вести

Leave a Comment