Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

МВП против Спартака – Александар Катаи

Блистала је Црвена звезда на гостовању у Суботици и са 1:4 савладала домаћи Спартак, а апсолутни играч утакмице био је Александар Катаи који је уписао два поготка и две асистеницје.

Све очи пред сусрет у Суботици биле су упрте у Катаија, с обзиром на то да је био на коти од 99 погодака у црвено-белом дресу, рачунуајући само такмичарске утакмице. Није разочарао Магико, јер је већ у 23. минуту са беле тачке стигао до троцифреног броја голова, да би потом и у надконади времена потврдио, да је, без дилеме, један од најбољих фудбалера Црвене звезде у 21. веку.

Са индексом на статистичкој платформи ИнСтат који је износио 264, заслужено је понео епитет играча утакмице, док су га у стопу испратили – Осман Букари са 255, те Кингс Кангва и Страхиња Ераковић са 253.

Осим два поготка, Катаи је послао кључна додавања за Букарија који је предриблао Дубљанића, па потом и за Кангву који је послао пројектил у гол домаћина, те је практично имао перфектну партију, јер је имао учешће у свим погоцима Црвене звезде на мечу у Суботици. Највише акција у противничком шеснаестерцу имао је управо Катаи, с обзиром да се чак 11 пута нашао ту, а предњачио је и у креацији, с обзиром на четири направљене шансе. Имао је и два кључна паса, те му ни у том статистичком параметру није било равних, али се још много фудбалера Црвене звезде истакло у другим сегментима игре. Конкретно, Букари је освојио 10 дуела и имао шест успешних дриблинга, Мијаиловић је пресекао 12 акција ривала и учествовао у 130 напада, док је Ераковић послао највише пасова – 84, а Кангву су саиграчи тражили додавањима, те је прихватио 82 лопте.

The post МВП против Спартака – Александар Катаи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment