Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Час фудбала кадета за врх табеле

Одржала је кадетска селекција Црвене звезде час фудбала у оквиру 22. кола првенства и заслужено савладала Чукарички резултатом 0:2, иако је могло да буде и убедљивије. Пулени Слађана Николића су се данашњим тријумфом попели на прво место на табели, а поготке су постигли феноменални Вељко Вукојевић након снажног ударца и додавања Уроша Тегелтије, као и Андрија Максимовић после серије дриблинга у казненом простору ривала.

Чукарички – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: “ФК Баск”.

Судија: Павле Томић.

Стрелци: Вукојевић у 53. и Максимовић у 77. минуту.

Жути картони: Митровић (Чукарички), Милосављевић, Петровић (Црвена звезда).

Чукарички: Чарапић, Војновић, Радојковић, Ивановић, Адамовић, Бачанин, Вујашевић (од 68. Драгићевић), Прокопијевић, Суботић, Митровић, Младеновић (од 46. Ђорђевић).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Стојановић, Милосављевић, Ђурић, Младеновић (од 76. Милошевић), Петровић, Максимовић (од 80. Василић), Вукојевић (од 83. Т. Илић), У. Тегелтија (од 68. Жагар), Голубовић (од 76. Маркочевић).

Висок интензитет је обележио старт меча, а ударац Тегелтије малтене у првом нападу, показао је да је фудбалска филозофија пулена Слађана Николића искључиво нападачка. Претила је Звезда најчешће након прекида, па је тако Стојановић гађао главом у 16, а затим и Вукојевић ногом, пет минута касније, али је Чарапић био сигуран. Још једном је Вукојевић могао после прекида, у 26. минуту да погоди, али је шутирао преко пречке. Ређале су се прилике пред голом Чукаричког, па је и Максимовић у 31. минуту, са ивице казненог простора, шутирао поред стативе.

Домаћи су практично били “у крилу” Чарапића, а затресла се и пречка у 39. минуту када је Голубовић из окрета, са ивице казненог простора, шутирао. У смирај првог дела игре је запажени Вукојевић покушао са ивице казненог простора, али је лопта завршила преко пречке, да би идентичан епилог био и након ударца главом Максимовића.

Био је Чарапић на великим мукама и у 49. минуту када је Голубовић на првој стативи захватио лопту главом, али се није дао голман домаћих. Међутим, у 53. минуту је Вељко Вукојевић преузео ствари у своје руке и довео Звезду до заслужене предности. Велике заслуге за погодак иду и Тегелтији који је одузео лопту на средини терена и послао одличан пас за такозваног Рунија који је резантним ударцем матирао Чарапића.

Могла је Звезда да удвостручи предност, када су поново комбиновали Тегелтија и Вукојевић, а овог пута је ударац стрелца успео да заустави Чарапић који је константно био на ветрометини. После пречке, затресла је Звезда и стативу у 62. минуту након минијатуре Остојића који је повукао лопту практично са своје половине и завршио акцију ударцем чиме се затресао гол домаћина.

Претила је Звезда и након слободног ударца, али се поново Чарапић истакао када је у 74. минуту успео да заустави лопту коју је послао Петровић, а која је, малтене, већ била виђена у голу. Ипак, заслужили су наши феноменални бисери да дођу до још једног поготка, а магични Андрија Максимовић је у 77. минуту показао због чега га зову Меси. Прихватио је лопту казненом простору ривала, нанизао дефанзивце Чукаричког и рутински ставио тачку на меч.

The post Час фудбала кадета за врх табеле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment