Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинцима бод у дербију кола

Ремизирали су омладинци Црвене звезде на гостовању Чукаричком у оквиру 22. кола првенства (1:1). Бод нашим бисерима, у утакмици која је обиловала бољом игром и већим бројем прилика за тим Зорана Рендулића, донео је Јован Мијатовић након додавања Бориса Матића у 50. минуту сусрета.

Чукарички – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: “ФК Баск”.

Судија: Предраг Јањуш.

Стрелци: У. Миладиновић у 30. минуту за Чукарички, а Мијатовић у 50. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Маџаревић, Миросавић (Чукарички), Мирановић, Бошковић (Црвена звезда)

Чукарички: Беговић, Колони, Серафимовић, Ковачевић, Миросавић, Маџаревић, М. Стојановић, У. Миладиновић, Делибашић (од 70. Милић), И. Миладиновић, Врекић (од 70. Радосављевић).

Црвена звезда: Миладиновић, Голдин, Лечић, Марић, Матић, Мирановић, Бошковић (од 85. Сандуловић), Кривокапић (од 90. Радоњић), Пиргић (од 70. Брајић), Стојсављевић (од 58. Огбу), Мијатовић.

Снажни дуели, без задршке, између првотимаца Ковачевића и Мијатовића који су “спуштени” за дерби 22. кола Омладинске лиге Србије, обележили су уводни део утакмице и показали да би управо они могли да преломе, на једну, или другу страну. Излазио је Мијатовић успешнији, извлачио се на десну страну и неретко покушавао да пронађе Пиргића који је играо у линији са њим. Управо је из једне такве ситуације, Мијатовић у 23. минуту умало постигао гол, када је дриблао по десној страни, наместио се на леву ногу, али гађао поред стативе.

Упркос теренској иницијативи пулена Зорана Рендулића, домаћи су повели у 30. минуту када је млађи од браће Миладиновић прихватио лопту на ивици казненог простора и погодио “малу” мрежу. Могли су домаћи у 43. минуту да удвоструче предност, али је голман Миладиновић са две фантастичне интервенције након удараца Делибашића, одржао наш тим у животу.

Нису презали омладинци Звезде од пресинга, а управо је из такве ситуације дошло до поравнања резултата. Наиме, Матић је одлично “намирисао”, несигурност у одбрани Чукаричког, пресекао лопту и упослио Јована Мијатовића, који се заградио, иза себе оставио штопера и рутински матирао Беговића у 50. минуту меча. Уследила је тотална иницијатива Звезде, па је са два ударца са дистанце Бошковић прописно запретио Беговићу, премда је сјајну прилику имао Лечић у 63. минуту. Гађао је снажни Црногорац са десетак метара тик поред стативе…

Умало је и Марић изненадио Беговића у 73. минуту када је добро истрчао по левој страни и директно гађао у гол Чукаричког, а чувар мреже гостију је врховима прстију избацио лопту преко пречке. Ређале су се шансе пред голом домаћих, а Мијатовић је могао да донесе и преокрет у 79. минуту када се нашао у дуелу са Беговићем, премда је голман Чукаричког “скратио” угао и успео да одбрани. У последњем нападу на мечу, Звезда је имала контру коју је повукао Мијатовић, али је ударац Радоњића блокиран, да би, на послетку, Сандуловић гађао поред гола, те је дошло до поделе бодова.

The post Омладинцима бод у дербију кола appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment