Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмици – Поповић и Панков бриљирају

Десеторица фудбалера Црвене звезде који су на позајмицама у другим клубовима, имало је запажене улоге у викенду за нама.

Зоран Поповић је другу утакмицу заредом провео 90 минута на голу Чукаричког, а екипа са Бановог Брда је славила на тешком гостовању у Ивањици. Излазио је искусни чувар мреже праворемено на дуге лопте које су биле упућене према његовом шеснаетерцу, а по упечатљиво лошем терену је био веома сигуран када је у питању игра ногом, што је свакако јачи адут Поповића. Иако је примио погодак, оставио је сјајан утисак и наметнуо се као стална опција када је у питању трећепласирана екипа на табели Суперлиге Србије. Цео меч на терену је провео и централни бек Радован Панков. Према статистичкој платформи ИнСтат био је успешан изнад 50 посто у бројним параметрима, али се највише издвојио у дуел игри и ваздушним дуелима, док је имао високих 80 посто прецизних додавања. Што нас доводи до сјајног индекса од 210. Заслуге за победу Чукаричког је заслужио и Владимир Лучић. Некадашњи Звездин омладинац је терен напустио у 85. минуту сусрета. Поред нападачких карактеристика које поседује, Лучић је показао да може испуни све захтеве у дефанзивни, јер се у доста наврата враћао на своју половину и затварао бекове Јавора. Шпартао је уз леву аут линију и дриблао, али овог пута није успео да се упише у стрелце.

Трећу утакмицу узастопно по 90 минута у игри је провео Илија Бабић, што евидентно прија младом нападачу. Младост ГАТ, за коју наступа, је угостила Колубару, а меч је завршен најнепопуларнијим фудбалским резултатом – 0:0. Из меча у меч све се лакше носи са противничким централним бекова, а никад нисмо ни сумњали у одличну контролу лопте коју потврђује дриблинзима. Његов тим није превише нападао ни на овом мечу, па тако Бабић није имао прилику да озбиљније запрети противнику.

Премда је претходну утакмицу почео на клупи, Урош Лазић се вратио у стартну поставу Радника. Од првог минута се нашао на терену на позицији дефанзивног везног, а игру је напустио у финишу утакмице. Није било превише „лепоте“ у игри на стадину Новог Пазара, али се рођени Нишлија квалитетом наметнуо у неколико наврата. У 29. минуту учестовао је у доброј транзицији гостујућег тима и упутио ударац са ивице казненог простора, али је нажалост шутирао право у голмана ривала. Оправдао је Андрија Радуловић на овој утакмици зашто је један од најбољих играча у домаћем првенству. Као што смо навикли вукао је контре, учествовао у транзицијама и изводио прекиде. У неколико наврата опробао је разорну „левицу“ са дистанце, али је фокус изостао при завршници.

По изразитом тешком терену играли су у претходном колу Суперлиге Србије – Младост и Напредак. Никола Станковић је на терену провео 23 минута у другом делу игре, рачунајући и судијску надокнаду. Успео је да „спусти“ лопту и покрене његов тим да игра по земљи. Оставрио је максималан учинак када су у питању дриблинзи, где је по снегу показао да има невероватну технику, као и при правовременим клизећим стартовима. Са друге стране његов имењак Кнежевић је био стартер меча, а из игре је изашао у 71. минуту. Имао је више времена у односу на Станковића да покаже раскошан таленат који га краси. Разигравао је тим, био мета оштрих стартова противничких дефанзиваца, а имао је и солидну прилику да се упише у стрелце када је шутирао искоса ван шеснаестерца, међутим терен је у том моменту учинио своје.

Аустрија Лустенау је везала два тријумфа, а протагониста успеха истих је био Немања Мотика. Брзоного крило, полазник фудбалске академије Бајерна из Минхена је забележио стопостотан скор у изведеним дриблинзима. У пар наврата је покушао да изненади противничког голмана са дистанце добро знајући јачину ударца коју поседује. Најбитније за младог играча јесте континуитет и минути проведени на терену, што Мотика добија из утакмице у утакмицу. Све то показује талентовани вингер, који је тренутно у пуном такмичарском ритму.

ИМТ је славио на гостовању, а капитен „Тракториста“ је поново био Никола Глишић. Хитроноги десни бек је и у овом колу био неухватљив крај десне аут линије, те је продорима задавао велике проблеме домаћину утакмице. Борбеност и пожртвовање су придеви који би најадекватније описали наступ момка рођеног 1999. године. На терену је провео од првог до последњег судијског звиждука.

Наступ овог викенда нису забележили Милош Гордић, Александар Лукић, Секу Саного, Марко Стаменић, Петар Станић, Филипо Фалко, Јован Митуљикић и Питер Олањинка.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – 90 минута у победи над Јавором (1:2)
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) –90 минута у победи над ОФК Вршцем (0:1)
Урош Лазић (Радник) – 82 минута у поразу од Новог Пазара (1:0)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у победи над Јавором (1:2)
Александар Лукић (ИМТ) –без наступа
Секу Саного (Париз) – без наступа
Никола Станковић (Напредак) –23 минута у ремију са Младости из Лучана (0:0)
Марко Стаменић (Копенхаген) – без наступа +
Никола Кнежевић (Напредак) – 71 минут у ремију са Младости из Лучана (0:0)
Петар Станић (Спартак) –без наступа
Филипо Фалко (Каљари) – без наступа +
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у поразу од Новог Пазара (1:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – 85 минута у победи над Јавором (1:2)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 75 минута у победи над Рајндорфом (1:0)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – без наступа
Питер Олањинка (Славија Праг) – без наступа
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 90 минута у поразу од Црвене звезде (4:2)

The post Звездаши на позајмици – Поповић и Панков бриљирају appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE апр 11, 2023 at 18:06

POPVIĆ DA A PANKOV U ZADNJE TRI TEKME DVA KIKSA I DVA GOLA..

Reply

Leave a Comment