Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети петицом чувају врх

Кадетска селекција Црвене звезде суверено чува лидерску позицију, те су у оквиру 23. кола на теренима иза југа Маракане савладали Оле резултатом 5:0. Епитет играча утакмице у тиму Слађана Николића припао је двоструком стрелцу Андрији Максимовићу, који је учествовао и у завршном делу акције када је Бежан постигао аутогол, док су се затим у стрелце уписивали и асистенти Давид Ђурић и Вељко Вукојевић, а биланс креативности поправили су и Огњен Милошевић, те Андреј Петровић.

Црвена звезда – Оле 5:0 (2:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Душан Вићентијевић.

Стрелци: Максимовић у 6. и 61, Бежан у 41. (аутогол), Ђурић у 66. и Вукојевић у 79. минуту.

Црвена звезда: Вишњић, У. Тегелтија, Милосављевић (од 69. Т. Илић), Стојановић, Ђурић (од 69. У. Илић), Младеновић, Петровић, Максимовић (од 62. Милошевић), Вукојевић, Голубовић (од 69. Ивановић), Маркочевић (од 55. Жагар).

Оле: Јан, Брадић, Млађеновић, Бежан, Ђокић, Богдановић (од 81. Каплановић), Церовић (од 46. Ђорић), Прелевић (од 69. Лишанин), Митровић (од 54. Ракочевић), Тричковић, Радовић (од 75. Проданић).

Требало је нашим бисерима свега два минута да направе изгледну прилику, када је Максимовић дриблао око казненог простора и гађао тик поред стативе, те најавио офанзиву тима који је лидер на табели. У том маниру, мрежу ривала начео је Андрија Максимовић у шестом минуту након продора Вукојевића и сјајне лопте у петерац. Фантастичан гол Младеновића из 17. минута, када је са више од 25 метара погодио “малу” мрежу, поништио је арбитар Вићентијевић, јер је проценио да је лопта на путу до Јана закачила Петровића, који је био у офсајд позицији. Максимовић је показао да може и главом да запрети, те је његов покушај из 20. минута завршио тик поред стативе након центаршута Петровића из угла. Претио је талентовани Максимовић и у 28. минуту када се Јан истакао добрим позиционирањем, те одбраном.

Поново су све очи биле упрте у Максимовића када је у 41. минуту прихватио сјајно исконтролисану лопту од Голубовића, а затим послао оштар пас у петерац за Маркочевића који је Бежан усмерио у своју мрежу и удвостручио предност нашег тима.

Минијатура Тегелтије у 52. минуту умало је резултирала новим поготком, али је ударац брзоногог фудбалера завршио тик поред стативе, иако је претходно сјајно дриблао. Ипак, Максимовић је данас био изузетно расположен, те је у 61. минуту добро прихватио центаршут Ђурића, варком тела надмудрио чувара, те рутински савладао Јана. Шансу је имао и Голубовић у 65. минуту после још једног фантастичног центаршута Ђурића, али се Јан разбранио. Ипак, минут касније се у стрелце уписао управо левоноги Давид Ђурић ком је Милошевић “оставио” лопту, он надмудрио свог чувара и “поцепао” мрежу голмана гостију.

Да су Звездини бисери били изузетно расположени за игру показало се и у 72. минуту када је прво Јан одбранио ударац Ивановићу, да би одбитак Петровића са гол линије успели да избаце дефанзивци гостију. Прилику је имао и брзоноги Жагар у 78. минуту, али је лопта протутњала кроз петерац, те отишла поред гола. Коначан резултат поставио је Вељко Вукојевић у 79. минуту када је Петровић одузео лопту испред казненог простора ривала и прогирао популарног Рунија, а он у паду савладао Јана.

The post Кадети петицом чувају врх appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment