Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Радоњић јунак омладинског дербија

Омладинска селекција Црвене звезде успела је да тријумфује у вечитом дербију на гостовању резултатом 0:1. Кључни моменат утакмице десио се у 57. минуту када се Стефан Пиргић заградио и одложио лопту за Матеју Радоњића, а он разорним ударцем донео победу тиму Зорана Рендулића.

Партизан – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: “СЦ Партизан-Телеоптик”.

Судија: Игор Ковачевић.

Стрелац: Радоњић у 57. минуту.

Жути картони: Трифуновић (Партизан), Лечић, Голдин, Мијатовић, Матић, Радујко (Црвена звезда).

Црвени картон: Николић (Партизан).

Партизан: Михајловић, Рогановић, Аћимовић (од 71. Исаиловић), Николић, Ћелић, Стјепановић, Петровић (од 58. Илић), Алексић, Петковић, Трифуновић, Петрушић (од 77. Видаковић).

Црвена звезда: Миладиновић, Голдин, Мирановић, Огбу, Марић, Лечић, Радоњић (од 64. Брајић), Пиргић (од 89. Ивић), Матић, Кривокапић (од 58. Бошковић), Мијатовић (од 90. Радујко).

Снажни Мијатовић је први запретио у редовима нашег тима када је у 18. минуту после центаршута Радоњића из прекида, гађао поред стативе Михајловића. На другој страни се разбранио Миладиновић и покушаје Трифуновића успео да кроти без већих проблема. Лепо су комбиновали Кривокапић и Радоњић, али је ударац потоњег са ивице казненог простора завршио у наручју Михајловића у 23. минуту. Запретио је и Пиргић главом пет минута касније, али је гађао преко гола.

Најбољу прилику у првом делу игре имао је управо Пиргић када је у 35. минуту са десног бока ушао у средину и шутирао у само рашље, а Михајловић парадом улепшао ударац и послао лопту у корнер. Умало је Партизан на другој страни искористио истрчањавање Миладиновића када је Ћелић испред себе имао празан гол и шутирао, а Мирановић херојски, клизећим стартом избацио лопту са гол-линије.

Нашао се Петрушић у шанси у 49. минуту, али је у последњем тренутку запажени Огбу интервенисао и блокирао га. И дошла је Звезда заслужено до предности у 57. минуту када се Пиргић заградио и одложио лопту за Радоњића, а он ушао у казнени простор и снажним ударцем савладао Михајловића. Могао је тачку на меч да стави Брајић у 73. минуту, али као да му је лопта одскочила тик пре него што ће је захватити, те је отишла преко гола. Домаћи су остали са играчем мање у последњих 15 минута када је Николић., без лопте, али и разлога ударио Мијатовића.

Омладинци Црвене звезде су се тако приближили вечитом ривалу на осам бодова заостатка, шест кола пред крај сезоне, иако је већ познато да ће наша јуниорска селекција, захваљујући првом тиму, у наредној сезони играти Лигу шампиона за младе.

The post Радоњић јунак омладинског дербија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment