Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина златна ера

Почев од сезоне 2017/2018 фудбалери Црвене звезде су започели златни низ. За шест година су успели да освоје исто толико узастопних титула, а на утакмици против екипе ТСЦ су потврдили да су убедљиво најквалитетнија екипа у домаћем првенству, што их краси година уназад.

Изабраницима МИлоша Милојевића је пред утакмицу против екипе из Бачке Тополе недостајао само један бод како би освојили титулу шест кола пред крај првенства. Црвено-бели иако свесни те чињенице нису одступили од филозофије која краси ову генерацију момака и утакмицу привели крају резултатом 4:1. Убедљива победа против другопласиране екипе је прави показатељ на ком нивоу се налази Црвена звезда. Наш клуб је после 31 одигране утакмице уписао 27 победа и четири ремија са освојених 85 бодова и гол разликом 85:15. Освојена је 34. титула, а уједно и шеста узастопна, оборени су многи рекорди, али је и обезбеђена групна фаза Лиге шампиона за наредну сезону. Додатно тај резултат добија на значају када се узме у обзир да су управо првотимци Звезде ти који су дали највећи допринос да првак Србије буде директан учесник најквалитетнијег европског фудбалског такмичења.

Све је почело у сезони 2017/2018. Црвена звезда је 2018. године освојила 29. трофеј националног првенства, а тим са клупе је водио човек чије се име и данас спомиње са великим поштовањем – Владан Милојевић. Шампионат је отворен победом над Радничким из Ниша, а једини пораз те сезона Црвена звезда је доживела у Крушевцу. Прелиминарни део такмичења црвено-бели су завршили уз учинак 25 победа, четири ремија и само један пораз. После поделе бодова плеј-оф је наш тим започео са прве позиције и шест поена предности у односу на вечитог ривала. У првом колу плеј-офа одигран је 157. вечити дерби у којем је наш тим успео да тријумфује резултатом 2:1, а онда и остварио све победе до краја првенства и освојио 100 бодова. На тај начин је Црвена звезда тек други пут у историји једну сезону завршила са троцифреним бројем бодова, али је у својим редовима имала и најбољег стрелца Суперлиге Србије, а ради се о Александру Пешићу који је постигао 25 голова у националном првенству.

Јубиларну 30. титулу шампиона државе, како и доликује оваквом јубилеју, Црвена звезда је освојила на импресиван начин, била је лидер на табели од првог до последњег кола. Првенство смо отворили на свом терену тријумфом 3:0 над Динамом из Врања, завеса на јесењи део сезоне спуштена је победом на снегом затрпаном терену Чукаричког од 2:1. Једини пораз у Суперлиги Црвена звезда је доживела у плеј-офу, на гостовању на Бановом брду. Тиме је прекинут историјски низ од 57 утакмица без пораза, што представља невероватан успех ове генерације. Менталну снагу наша екипа показала је већ на првом следећем мечу, када је у сјајној атмосфери на домаћем терену тријумфовала у вечитом дербију 2:1. До краја сезоне као што је то био случај и претходне године савладани су сви ривали. Право славље уследило је 19. маја, када је пред сусрет са Напретком, који је завршен резултатом 3:0 у корист наше екипе, Црвеној звезди уручен шампионски пехар. Наш клуб је у сезони 2018/2019 освојио чак 102 бода и тако надмашио учинак из претходне године. Фудбалери Звезде су постигли 97 голова, примили 20, остварили су 33 победе, три ремија и само један пораз.

Доминација је настављена већ следеће године, а црвено-бели су нову 31. титулу освојили на суверен начин. Првенство смо отворили на свом терену тријумфом 2:0 над Јавором из Ивањице, када су црвено-бели заузели лидерску позицију на табели и ту се задржали до краја шампионата. Пролећни део првенства, предвођени новим тренером Дејаном Станковићем, започели смо победом над Чукаричким на Бановом брду резултатом 2:0. После тријумфа над Мачвом и Напретком уследила је непланирана пауза изазвана пандемијом корона вируса. Црвено-бели су се на терен вратили 29. маја и победом над Радом на Бањици и математички обезбедили 31. шампионску титулу. Првенство се, због паузе изазвене корона вирусом, играло без плеј-офа и плеј-аута. Право славље уследило је 20. јуна управо после победе над Пролетером на Маракани када је после невиђеног спектакла на нашем стадиону уручен шампионски пехар. Црвена звезда је у сезони 2019/2020 освојила 78 бодова на 30 утакмица. Наши фудбалери постигли су 68 голова, примили 18, остварили су 25 победа, четири ремија и само два пораза.

У поход на 32. трофеј националног првенства и историјски четврти узастопни фудбалери Црвене звезде су кренули победом против Новог Пазара на стадиону “Рајко Митић”. Одлични резултати низали су се како у Европи, тако и у домаћем првенству, а чињеница да су црвено-бели остали непоражени у Суперлиги Србије јасан је показатељ надмоћи нашег клуба у сезони 2020/2021. Пролећни део националног првенства су играчи Црвене звезде започели победом као и у јесењем делу сезоне, а противник је био Нови Пазар. Вечити дерби наши фудбалери су дочекали у сјајном расположењу будући да су у пролећном делу сезоне имали максималан учинак. Овога пута награда за уложен труд и рад стигла је и у вечитом дербију, а наши момци су изашли као победници из овог меча уз постигнут један гол.Фудбалери Црвене звезде осим што су бриљирали на терену, успели су да своје феноменалне партије крунишу и обореним бројним рекордима. Сезона је за изабранике Дејана Станковића у националном првенству завршена без пораза, уз освојених 108 бодова, чиме је екипа Дејана Станковића оборила рекорд који је држао шкотски Селтик. Црвено-бели су забележили 35 тријумфа у домаћем шампионату, уз три ремија. Гол разлика за сезону 2020/2021 износи 114:20. Такође, првотимци нашег клуба оборили су рекорд вечитог ривала по броју постигнутих голова у домаћем првенству, јер су 114 пута погодили мрежу ривала у Суперлиги Србије.

Пету узастопну титулу првотимци нашег клуба су освојили у сезони 2021/2022. Фудбалери Црвене звезде освојили су тачно 100 бодова уз гол-разлику 95:19, што нас је чинило најефикаснијом екипом у Суперлиги и то је прави доказ нападачког стила игре какав смо гајили током читаве сезоне. На укупно 37 мечева остварене су 32 победе, уз четири ремија и пораз, а успеси су се ређали на међународној сцени, где смо направили највећи резултта још од Барија и пласирали се међу 16 најбољих екипа у Лиги Европе. Најбољи стрелац у Суперлиги када је реч о фудбалерима нашег тима је био Александар Катаи са 24 гола.

The post Звездина златна ера appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment