Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина 34. титула за европски врх

Освајањем 34. титуле националног првенства наш клуб се нашао у одабраном друштву. Црвена звезда је наставила доминацију из претходних сезона, али је и успела да шестом узастопном титулом уђе међу 10 најтрофејнијих клубова у Европи, када је реч о првенствима.

Звездине генерације су од оснимања клуба 1945. године па све до данас ређале успеха како на тлу наше државе, тако и на европском нивоу. Трофеји који красе највећи спортски Музеј на овим просторима сведоче о сјајним резултатима и моментима за памћење, али и чувају сећања на све извојеване битке.

Победом против екипе ТСЦ и освајањем 34. титуле Црвена звезда је претекла Спарту из Прага и Ференцварош по броју трофеја у националном првенству, али се и изједначила са Андерлехтом који је такође 34 пута био шампион државе.

Звезда се тренутно налази на деоби девете позиције са белгијским клубом, а веома је близу и тимовима као што су великан Реал Мадрид са 35 освојених првенстава, затим Ајакс и Јувентус који имају 36 титула националног шампионата, док се Бенфика може похвалити са 37 трофеја.

На првој позицији се налази Линфилд који је 56 пута био првак државе, док га прате Ренџерс и Селтик са 55 односно 52 трофеја домаћег првенства, док четврту позицију заузима братски клуб Црвене звезде, грчки Олимпијакос са невероватних 47 титула.

The post Звездина 34. титула за европски врх appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment