Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда договорила сарадњу са ФДУ

Фудбалски клуб Црвена звезда је данас у просторијама стадиона „Рајко Митић“ потписао споразум о сарадњи са Факултетом драмских уметности из Београда.

Наш клуб је наставио да успоставља сарадњу са друштвено значајним институцијама. Факултет драмских уметности и Црвена звезда су успоставили договор о сарадњи који ће допринети уметничном сегменту нашег клуба, а са друге стране омогућити студентима да искажу креативност и представе је широкој народној маси. Сарадња која је озваничена је само први корак у остваривању значајних заједничких пројеката што су и потврдили председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић, као и декан Факултета драмских уметности – Милош Павловић.

Фудбалски клуб Црвена звезда тежи да са најбољима потписује споразум о сарадњи, јер на такав начин настоји да свако достигнуће које имају партнери са којима ради буду и баштина фудбалског клуба са једне стране, а са друге стране установе у овом случају Факултет драмских уметности ће оно што је Црвена звезда моћи у свом практичном и корисном раду да оствари на пољима којима се Црвене звезда бави. Како је и декан рекао Звезда јесте светски бренд, али наше тржиште на коме Црвена звезда ради је довољно мало под условом да би валоризивало вредности које то име и тај бренд заслужује. Са те стране је ова сарадња изузетно корисна за Црвену звезду јер ће радом и ангажовањем професора и студената у овом послу имати велике користи. Црвена звезда јесте фудбалски клуб и њено основно занимање је фудбал, али фудбал је феномен који у светским размерама постаје рекао бих један од кључних светских бизниса. Ако се то тако постави онда је вероватно просор и за уметнички, научни рад, али и простор за зарађивање на основу тог рада. Желим да ова наша сарадња потраје на обострано задовољство и корист – истакао је председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Перспективу у сарадњи две значајне институције као што су Црвена звезда и Факултет драмских уметности видео је и декан Милош Павловић.

Што се тиче Факултета драмских уметности, који ове године већ слави 75 година свог постојања, ради се о факултету који има дугу традицију и један је од првих факултета за едукацију и образовање у пољима којима се бавимо, драмских уметности у свету. Ми смо наравно презадовољни чињеницом да потписујемо овакав споразум о сарадњи са такође једним светским брендом, тачније нашим а светским, са Фудбалским клубом Црвена звезда и у овој сарадњи ја само очекујем да се кроз делатности студената и наставника Факултета драмских уметности на неки начин промовише и та спортска делатност коју Црвена звезда сама по себи већ промовише на високом нивоу. Такође желим да кроз делатности наших студената у акцијама које спроводи Црвена звезда кроз њихове канале комуникације наши студенти могу и да промовишу своје уметничке радове. Верујем да је то тек први корак, с обзиром да Факултет драмских уметности није само факултет који се бави медијима, већ и науком и истраживањима, да ћемо ову сарадњу моћи проширивати и на друга поља нашег рада – истакао је декан Факултета драмских уметности Милош Павловић.

The post Црвена звезда договорила сарадњу са ФДУ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment