Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Шестица млађих кадета у вечитом дербију

Фудбалска рапсодија млађих кадета Црвене звезде у вечитом дербију, с обзиром на то да су ривала савладали резултатом 2:6 и показали да је црвено-бела будућност блистава. Утакмицу је тактички перфектно поставио Милорад Вилотић, а на терену су талентовани дечаци рођени 2007. године све спроводили у дело, те је Алекса Василић постигао три, Стефан Младеновски два, а Урош Ђорђевић један погодак. Управо је брзоноги Ђорђевић, заједно са Ђорђем Ранковићем био задужен за креацију, па су “наместили” по два гола, док је асистенцију забележио и Петар Манојловић.

Партизан – Црвена звезда 2:6 (1:6)

Стадион: “СЦ Телеоптик”.

Судија: Урош Капор.

Стрелци: Костић у 23. и Тотић у 72. минуту за Партизан, а Василић у 3, 7. и 26, Ђорђевић у 8, Младеновски у 13. и 16. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Макевић, Костић (Партизан).

Партизан: Јовановић, Јовићевић, Радић, Жупањац, Премовић, Макевић (од 52. Павловић), Ранковић (од 20. Тотић), Костић, Мартиновић (од 41. Милетић), Радосављевић, Марић (од 64. Младеновић).

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић (од 66. Стојковић), Рогановић, Бубања, Авдић (од 73. Маринковић), Манојловић (од 66. Грујић), Миладиновић, Василић, Ранковић (од 50. Љујић), Ђорђевић (од 50. Мишић), Младеновски (од 41. Тошић).

Брзо је разиграна Звезда дошла до вођства, већ у трећем минуту утакмице. Није се лопта малтене ни закотрљала са центра, а Ранковић је искористио несигурност у одбрани Партизана, те проиграо Алексу Василића, он се дриблингом ослободио чувара и погодио даљи угао. Свега четири минута касније и поново је Василић ступио на сцену. Одиграла је Звезда добру контру, Ђорђевић је проиграо Василића на ивици казненог простора, а он “скинуо паучину” са гола Јовановића.

“Блицкриг” Звезде је наставио да траје, па су наши млађи кадети већ у наредном минуту постигли нови гол. Поново је Ранковић био креатор, а та десна страна напада Звезде кобна по ривала. Проиграо је Урођа Ђорђевића, он се наместио на леву ногу и прецизно савладао Јовановића. Нису се ту зауставили Вилотићеви пулени, а поново је све кренуло од Ранковића који је са ивице казненог простора шутирао, Јовановић одбио лопту, а на њу натрчао Стефан Младеновски и пласирао је у мрежу у 14. минуту.

Били су несигурни дефанзивци Партизана и у 16. минуту, па је лопту пресекао Манојловић, прогирао Младеновског, а он из корака, са ивице казненог простора савладао Јовановића. Узвратио је Костић поготком из слбоодног ударца у 23. минуту чиме је капитен вечитог ривала смањио резултат. Међутим, не задуго, а поново је “кривац” био Василић. Одузео је Ђорђевић лопту ривалу на 25 метара од гола, проиграо Василића, он се наместио, и поново са ивице казненог простора погодио само рашље.

Резервиста Тошић је у 43. минуту, одмах по уласку могао да погоди, али се затресла статива гола Јовановића који је био на ветрометини. Ипак, домаћи су успели да смање резултат голом Тотића у 72. минуту, али не и да ублаже пораз, с обзиром на то да Звезда има девет бодова, али и утакмицу више у односу на Партизан.

The post Шестица млађих кадета у вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment