Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Четвртфинале АБА лиге: Много је важно!

Кошаркаши Црвене звезде вечерас у 20 часова започињу одбрану трона на Јадрану против Задра.

У новом формату плеј-офа, који се од ове сезоне игра са осам екипа, нашим кошаркашима је у четвртфиналу противник стари дужник, екипа Задра која је регуларни део сезоне завршила на седмом месту. Задрани су први овосезонски дуел у Пиониру добили, потпуно неочекивано, и један су од два кикса наше екипе на Јадрану. Тадашњим поразом од Задра. за Звезду је отпочела једна нова прича коју пише Душко Ивановић.

У редовима Задра највећа опасност прети од Луке Божића, који је убедљиво најкориснији њихов играч и уједно најефикаснији, са просеком од 32 индексна поена. Подршку је имао у Јордану (који је у међувремену напустио клуб  прихвативши понуду из Француске ) и Дрежњаку који бележи по 14 поена просечно док из сенке прети некадашњи тандем Цедевите, Рамљак – Жганец. Нема сумње, Звезда је апсолутни фаворит и очекује се да овај дуел реши у два меча.

Оно што је много важније, вечерас Пионир мора бити пун. Противник није превише атрактиван, али вечерас почиње одбрана нашег клуба. Сви смо сведоци како је наш пројектовани противник у финалу победио у Подгорици, сећамо се одлично колико је пенала извео Лесор у другом дербију, како је Кампацо тада избачен из игре док их је школовао фактички један на пет и сви знамо шта нас  очекује у филму режираном од стране црне четворке АБА лиге Пукл-Јавор-Болтаузер-Радовић. Овај последњи се не либи да своју наклоност ка црно-белим бојама покаже и на паркетима ЕЛ а и већ се писало о његовим бурним проводима по Подгорици и његовој подложности ниским страстима те не сумњамо да ће и даље бити од користи кад год треба да се удари на Звезду. Није ни чудо, много сметамо свима. Максималан број трофеја у последње две сезоне, и ко зна колико већ титула свима су трн у оку. Посебно је некима болна прошла сезона, када су остали празних шака и поред толиких улагања, и поред ударања судија (приде без икаквих озбиљних казни), бежања са мегдана у КЛС и бламирања против Бурсе.

Ове сезоне су кренули још јаче. Уз помоћ врха су додатно покушали да дестабилизују наш клуб, на стратешким местима су се додатно појачали својим људима а средства су у буџет сипана као да сутра не постоји. Уз то, рекли би неки да Радовић суди као да га они хране…Сведоци смо како се судило Звезди у Нишу, у полуфиналу КРК, па кад им ни то није успело, када је Звезда успела да се врати из минус 18, када је Душко Ивановић избачен још у првом полувремену због протеста после очигледног фаула над Петрушевим, онда се покушало са прекидом због наводне загушљивости. Сви који су били у хали знају да услови за игру нису били угрожени. Али је још тада било јасно да ће све покушати и то више нема никакве везе да ли је такмичење организовано од стране АБА, КЛС или КСС…О фарси са плаћањем пореза нећемо превише, свима је јасно о чему се ту ради и ко ће на крају обезбедити средства. И то само говори у каквом се положају налази наш клуб, будући да су се медији брже боље сетили да утврде за које паре игра Кампацо али нико да се запита колико кошта државни пројекат звани Жељко Обрадовић.

Рат за одбрану Звезде почиње вечерас. Наша дужност је да будемо уз њу и нема јаче поруке од оне која се шаље из гротла Пионира. Зато, нека дворана буде пуна да нам сутра не би било жао.

Ми за нас-Ми за Звезду!

Повезане вести

Leave a Comment