Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звездин пут ка дуплој круни води преко Напретка!!!

Након још једне убедљиве победе над екипом Чукаричког, фудбалере Црвене звезде очекује дуел 1/4 финала купа Србије, у којем ће браниоц трофеја одмерити снаге са екипом Напретка у Крушевцу, у мечу који је заказан за среду од 18 часова и 30 минута.

После разочаравајућег издања у 170. вечитом дербију, тренер фудбалера Црвене звезде промешао је карте за дуел против екипе Чукаричког, којој је у односу на сусрет са вечитим ривалом супроставио поставу са нових шест фудбалера, који су му узвратили на најбољи могући начин.
Игра Звезде била је бржа, течнија, динамичнија и поново је подсетила све љубитеље најважније споредне ствари на свету због чега се долази на стадион и колико је Звезда супериорна у односу на конкуренте у Моцарт Суперлиги Србије. Црвено-бели су повели, а да се публика није како треба ни сместила на своја места.
На идеалан центаршут Лазара Николића, налетио је најзапаженији актер меча, Кингс Кангва који у последњих месец дана игра у одличној форми и то је било 1:0.
Да би на истеку првих двадесет минута, Марко Ракоњац искористио идеалан центаршут репрезентативца Грузије, Ираклија Азарова, повисивши резултат на 2:0.
Могли су црвено-бели до још убедљивије предности, али је недостајало концентрације у завршници.
Ни у наставку меча, није се пуно мењала слика на терену, а прилику су добили млади Стефан Лековић, Никола Митуљикић и Јегор Пруцев, као и повратник у црвено-бело јато, Урош Спајић који се опоравио од тешке повреде предњих укрштених лигамената.
На 3:0, повисио је Стефан Митровић на асистенцију младог репрезентативца Русије, Јегора Пруцева, да би тачку на овај меч поставио Урош Спајић који је на најлепши могући начин обележио повратнички деби, док је млади Пруцев уписао још једну асистенцију.
Била је то 111 првенствена утакмица на стадиону ,,Рајко Митић” коју су црвено-бели завршили без пораза, а која је поред лепе игре и убедљиве победе украшена и са два лепа јубилеја, Срђан Мијаиловић и млади Страхиња Ераковић забележили су стоти меч у најдражем дресу.

Била је то лепа увертира пред четвртфинални дуел купа Србије, у којем ће црвено-бели гостовати екипи Напретка у Крушевцу.

И поред најава и солидно одрађеног прелазног рока, Крушевљани нису успели да се домогну плеј-офа и сигурне луке, мада како тренутно ствари стоје, нису предалеко да обезбеде суперлигашки статус и наредне сезоне.
Након тридесет и три одиграна кола, Напредак се налази на деветој позицији са 37 бодова, колико има и десетопласирана екипа Колубаре, што је седам бодова више од Радника из Сурдулице који се налази на 13 позицији која води у бараж за суперлигашки статус и десет бодова више од последњепласиране екипе Младост ГАТ. Прилику да се домогну наступа на европској сцени, Крушевљани виде кроз освајање трофеја намењеног освајачу купа Србије.
Као што је раније речено, куп је специфично такмичење у којем условно речено мање екипе виде своју шансу да изненаде фаворита, па су изненађења итекако могућа. Напредак је као и црвено-бели своје мечеве у досадашњем делу купа играо на гостујућим теренима.
У 1/16 финала гостовали су у Инђији, код истоименог члана Прве Лиге Србије, где су славили са 2:0, головима Петра Мићина и искусног Бојана Матића.
У 1/8 финала чекао их је далеко тежи задатак, пошто је екипа Спартака далеко боља екипа од Инђије.
Међутим у једној тврдој и правој такмичарској утакмици са доста жестоких дуела, грубих стартова и жутих картона, фудбалери Напретка су се боље снашли и голом Марка Шарића прошли даље, где их очекује бранилац трофеја, Црвена звезда.

За очекивати је да тренер домаћих Драган Перишић не тактизира превише, већ да црвено-белима супростави најјачи могући састав.
Напредак углавном игра у систему 3-4-1-2, а ту формацију управо је извео тренер Крушевљана на последњем дуелу са крагујевачким Радничким.
На голу је искусни голман Никола Петрић. Трио позади чине капитен Дејан Керкез, Немања Ђековић и Огњен Мршић.
Леву страну покрива Никола Вукајловић, док са друге стране по десној делује Урош Љубомирац.
Везни ред држе искусни Марко Путинчанин и позајмљени фудбалер Звезде, Никола Станковић, а нешто офанзивнију улугу на средини терена има још једно Звездино дете на позајмици у Крушевцу, Никола Кнежевић. Небојша Бастајић заједно са Бојаном Матићем, некадашењим играчем Војводине и Партизана, чини нападачки тандем и представљаће највећу опасност по гол Милана Борјана.
Своју прилику са клупе ће чекати Бојан Чечарић, Ђорђе Јовановић и Марко Шарић.

Црвена звезда и Напредак до сада су одиграли укупно 64 утакмице.
Црвено-бели су славили 45 пута, 15 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири меча. Такође укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 142:48. Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели 19. марта ове године у оквиру 27. кола домаћег шампионата, а меч је завршен без победника (1:1), а једини погодак за Црвену звезду постигао је Мирко Иванић на асистенцију Османа Букарија.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде имају отворен пут ка трећој узастопној дуплој круни, с обзиром да су трофеј намењен освајачу Моцарт Суперлиге Србије обезбедили шест кола пре краја, победом над првим пратиоцем, екипом ТСЦ-а из Бачке Тополе.
Нема сумње да ће црвено-бели дати све од себе да искористе ,,шансу генерације” која им се указала, да се по трећи пут узастопно оките дуплом круном, што никада никоме у историји нашег клупског фудбала није пошло за руком.

Пред сусрет са екипом Напретка, тренер наших фудбалера, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

  •  Увек играмо са најбољим саставом, тако ће бити и сутра. Морамо да испоштујемо фудбал и да играчи који су одиграли добро против Чукаричког задрже место у тиму да би добили и ротацијама довољну дозу енергије и мотивације пред меч – почео је Милојевић.

Присетио се Милојевић и претходног дуела са Напретком у Крушевцу када је било 1:1.

  •  Играли смо меч пред репрезентативну паузу против њих… Имају начин игре који им одговара, добри су у прекиду и користе простор, ако се лоше стоји иза лопте. У претходном мечу су искористили то што смо много мењали, не играч за играча, колико се деси да у прекидима где вам стоји најбољи скакач, услед промене у тиму и жеље за убрзањем, ту буде фудбалер који није добар у скоку. Ту се онда јави проблем, али то је нормално и мора се калкулисати. Била је то ситуација где смо имали континуиране три, четири грешке, лоша поставка и реакција, из чега следи казна. Тако да, Напредак може да буде неугодан, неће им фалити мотива, јер је куп такво такмичење где једна утакмица решава све, тако да, права на грешку немамо. Треба нам добра игра и енерија да би прошли даље. 

Блистала је Звезда против Чукаричког за викенд и славила са 4:0.

  •  Не знам да ли смо баш за четири гола квалитетнији од њих, али важно је да смо победили. Када је добар однос и кад се испоштују захтеви, не морате да играте са „најјачим“ тимом да би добили, тако је било у недељу. Драго ми је због момака који су добро одиграли, ставили су ме на слатке муке када бирам тим.

О здравственом билтену са акцентом на Ракоњца и Спајића.

  •  Нису сви спремни, али знаћемо више после данашњег тренинга. Ако Ракоњцу физички статус дозволи, требало би да почне сутра. Што се Спајића тиче, он је спреман за 30-40 минута, евентуално полувреме. Све зависи од утакмице и интензитета, да ли има пуно дуела или је чистији фудбал. Свакако ћемо гледати да га уведемо најбоље што је могуће за све – подвукао је Милојевић.

Главни судија четвртфинала купа Србије између Црвене звезде и Напретка биће Милан Митић.
Помагаће му Стефан Војнић и Милоје Милићевић.
Четврти судија меча биће Марко Срећковић. У ВАР соби ће седети Александар Живковић и Милан Минић.

Директан пренос утакмице 1/4 купа Србије са стадиона ,,Младост” у Крушевцу, између фудбалера Напретка и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова и 30 минута.

 

 

 

 

Повезане вести

Leave a Comment