Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмици – Креативни Митуљикић

Укупно 11 фудбалера Црвене звезде који су тренутно у другим клубовима, је заиграло у викенду за нама. Посебну пажњу на себе је скренуо Јован Митуљикић луцидном асистенцијом.

Реми новосадске Младости и суботичког Спартака нам је донео дуел између Илије Бабића и Јована Митуљикића са стране домаћина, док је госте репрезентовао Петар Станић. Бабић је један од најконстантнијих играча екипе Младост ГАТ у пролећном делу сезоне, с обзиром да је био стартер на готово сваком мечу. Као и на претходним утакмицама веома се трошио у дефанзиви, а неретко се спуштао малтене до свог казненог простора како би прихватио лопту и повукао контранапад. Водио је битке против дефанзиваца Спартака и у великом броју ситуација излазио као победник. Ударац који је упутио у 38. минуту сусрета је могао да заврши у мрежи, али је снажан покушај Бабића након одбитка завршио у рукама противничког голмана. Уласком Јована Митуљукића у игру Младост је добила снажно оружје у последној трећини терена. После сјајног дуплог паса по левом боку, Звездин близанац је упутио изузетно прецизан центаршут са левог бока на прву стативу, одакле је његов саиграч погодио мрежу. У наставку је могао да постигне и погодак, али је био превише брзоплет при завршници. Остварио је максималан учинак у тачним додавањима. Петар Станић је био на страни гостујућег тима, а меч је почео од првог минута. Имао је рођени Панчевац другачији задатак на терену, с обзиром да је био најистуренији у екипи. С обзиром на нову позицију момак рођен 2001. године је испунио очекивања. Иако није остварио запажен учинак веома се трошио у игри, а својим кретањем у бројним ситуацијама је остављао простор саиграчима који су долазили из другог плана у завршницу.

Радован Панков и Владимир Лучић су одиграли по 90 минута у дуелу са новосадском Старом дамом у оквиру четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Популарни “Брђани” су играли на свом терену и стигли до минималне победе, али веома вредне с обзиром да су на деоби друге позиције са екипом ТСЦ. Панков је покупио велике заслуге на овој утакмици, јер је управо стамени штопер обавио задатак на високом нивоу – одржао је мрежу своје екипе нетакнутом. Добијао је дуеле, био доминантан у скоку, а сигуран у пас игри и отварању напада. Са друге стране, Лучић је показао константност. Из меча у меч талентовани фудбалер држи континутитет добрих партија, што је веома битно за играча у младим годинама каријере. Пробијао је по левом боку, слао центаршутеве у казнени простор, а притом је имао бројне задатке у дефанзиви. То је само мали индикатор да Лучић може да игра у оба правца, што захтева модеран фудбал.

Радник је доживео пораз од лучанске Младости резултатом 2:0, а Андрија Радуловић је одиграо цео меч. Био је вешти левоноги дриблер изузетно расположен од самог старта, те је пробијао по десном боку и задавао “муке” противничким дефанзивцима. Утакмица је кренула на руку домаћину, али то није успорило Радуловића који је и даље био један од најбољих актера сусрета. Покушавао је да се упише у листу стрелаца, али је често бивао изблокиран, док његов тим након прекида које је изводио није успео озбиљније да припрети. Са друге стране, млади Урош Лазић је ушао у игру на старту другог полувремена. Прво је играо у везном реду, а потом је прекомандован на позицију десног бека. Желео је да убрза ритам игре, те је константно тражио решење додавањем у напред. Међутим, није успео да оствари запаженији учинак.

Такође, крушевачки Напредак, за који наступају Никола Станковић и Никола Кнежевић, је доживео пораз. Станковић, момак са “широким плућима” је одиграо други део утакмице, а за само 45 минута проведених на терену је остварио невероватан индекс од 209 према статистичкој платформи ИнСтат. Максималан учинак је забележио у успешно оствареним дриблинзима и добијем ваздушним дуелима, док је упутио 86 посто прецизних додавања и освојио седам дуела против везиста нишког Радничког. Шутирао је два пута према голу противника, али није био прецизан. Кнежевић је зарадио директно искључење у 43. минуту, иако је у том тренутку био на клупи за резервне фудбалере.

Реткост је да Никола Глишић као капитен ИМТ доживи пораз, јер је екипа са Новог Београда успела да избори пласман у елитни ранг српског фудбала са само шест изгубљених дуела. Без обзира на негативан резултат Глишић је задужио прелазну оцену на мечу. Према статистичким подацима на крају меча је имао знад 50 процената успешности у прецизним додавањима, клизећим стартовима и добијеним дуелима, док је у ваздушној игри имао максималан учинак. Такође, у офанзивном сегменту је упутио два ударца према противничком голу, али није успео да погоди.

Минуте у дресу Копенхагена је забележио Марко Стаменић, који је заиграо у самом финишу сусрета. Ушао је у игру при резултату 3:1 за домаћу екипу, а дански великан је тражио преокрет до краја меча. Преко будућег везног фудбалера Црвене звезде је нападао Копехганен, а на крају стигао до гола. Нажалост није било довољно времена до краја меча, да Стаменићев тим стигне до бода против Нордшеланда. Немања Мотика је наставио са одличним паритијама у дресу Аустрије Лустеану. Одиграо је 25 минута у ремију са Риедом, а његов учинак се огледао у великом пожртвовању које је приказао поред неоспорног талента.

Наступ нису остварили Зоран Поповић, Милош Гордић, Александар Лукић, Секу Саного, Филипо Фалко и Питер Олањинка.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Инђије (2:0)
Урош Лазић (Радник) – 45 минута у поразу од Младости (2:0)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у победи над Војводином (1:0)
Никола Станковић (Напредак) – 48 минута у поразу од Радничког из Ниша (1:2)
Марко Стаменић (Копенхаген) – 7 минута у поразу од Нордшеланда (3:2)
Петар Станић (Спартак) – 74 минута у ремију са Младост ГАТ (1:1)
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у поразу од Младости (2:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – 90 минута у победи над Војводином (1:0)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 25 минута у ремију са Риедом (2:2)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 43 минута у ремију са Спартаком (1:1)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 56 минута у ремију са Спартаком (1:1)

The post Звездаши на позајмици – Креативни Митуљикић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment