Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пиргићева симултанка у победи омладинаца

Омладинци Црвене звезде настављају да побеђују и подижу форму у финишу сезоне, а овог пута је чета Зорана Рендулића савладала новобеоградски Раднички резултатом 4:0 у оквиру 26. кола првенства. Џокер с клупе – Ненад Кривокапић сломио је отпор гостију после додавања петом Стефана Пиргића који се потом нашао у улози егзекутора када је био прецизан са беле тачке, након направљеног фаула управо над њим. Није се ту Пиргић зауставио, па се поново нашао у улози асистента када је Матеја Радоњић погодио, а затим одлучио да појача голгетерски салдо, те искористивши додавање Луке Бошковића постигао 16. погодак у сезони, те поставио коначан резултат.

Црвена звезда – Раднички НБ 4:0 (0:0)
 
Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Крвикоапић у 58, Пиргић у 61. (из једанаестерца) и 84. и Радоњић у 68. минуту.

Жути картони: Црнобрња, Кнежевић (Раднички НБ).

Црвена звезда: Лаиновић, Матић, Голдин (од 72. Видојевић), Огбу, Марић (од 72. Радујко), Лечић (од 57. Мирановић), Бошковић, Радоњић (од 72. Мајсторовић), Пиргић, Стојсављевић, Брајић (од 57. Кривокапић).

Раднички НБ: Радојичић, Милетић (од 72. Комадина), Милосављевић (од 72. Кузмановић), Секулић, Црнобрња, Кнежевић (од 72. Нешић), Цветковић, Ђурић, Лепојевић (од 72. Цвијовић), Ђорђевић, Тејић (од 72. Првуловић).

Показао је Брајић током читаве сезоне да има изузетан њух и да уме да осети несигурност дефанзивца, па је умало то претворио у погодак у уводним тренуцима меча када је Радојичић компликовао, али је одлучио да дрибла и пружи шансу голману да исправи кикс. Затресла се и статива у 16. минуту када је Лечић био највиши у скоку и снажно гађао, али је срећа била на страни гостију.

Гужва у 21. минуту у казненом простору ривала завршила се резантним ударцем Радоњића, али и добрим постављањем Радојичића који је успео да неутралише напад. Да је Звезда опасна после прекида, видело се и у 34. минуту када је Стојсављевић “тукао” главом, а голман гостију парадом послао лопту у корнер.

Гости су запретили у 56. минуту после добре контре, али је Марић фантастичним клизећим стартом спречио промену резултата. Ни 60 секунди на терену није провео Ненад Кривокапић када је сломио бедем гостију и довео свој тим до предности, чему је претходила сјајна асистенција петом Пиргића, а затим и рутинска реализација омладинског репрезентативца Црне Горе.

Пиргић се нашао у центру пажње и у 61. минуту када је Секулић непрописно зауставио голгетера, а он потом преузео одговорност и погодио са “креча”. Само седам минута касније, поново је Пиргић био креатор, након одузете лопте ривалу, када је Матеја Радоњић рутински са десетак метара савладао Радојичића. Ипак, није то било све од Пиргића који је у 84. минуту поставио коначан резултат након додавања Бошковића, чиме се још једном потврдило да су Рендулићеви пулени одиграли перфектно друго полувреме.

The post Пиргићева симултанка у победи омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment