Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Канга најбољи Звездин асистент у 21. веку

Фудбалери Црвене звезде не престају да обарају рекорде, како екипно, тако и индивидуално, па је тако миљеник навијача Гелор Канга, један од најбољих страних фудбалера у историји нашег клуба, исписао историју по броју остварених асистенција у 21. веку са чак 53 проигравања за погодак. Дођите на прославу титуле, 28. маја у 19 часова и аплаузом поздравите најкреативнијег звездаша у 21. веку.

Кангин боравак у Звезди радује све, како навијаче због сјајних потеза, тако и саиграче услед луцидних асистенција. Сјајан је извођач прекида, један од најбољи у екипи када су у питању дуге и преносне лопте, али и кроз пас игру се неретко деси да Габонац упути асистенцију. Својом креативношћу и константношћу, Канга је један од лидера Звезде на терену, а колико његова игра прија осталим првотимцима нашег клуба – говори чињеница да је наместио 53 гола у цвено-белом дресу на 184 такмичарске утакмице те да је у том сегменту најуспешнији у од 2001. године па до данас.

Прву асистенцију репрезентативац Габона је забележио 7. јула 2016. године у квалификацијама за Лигу шампиона против Валете, када је пребацио комплетну дефанзивну линију противника и спојио са голом Александра Катаија. Те такмичарске године је уписао скор 15 намештених голова, од тога 13 у домаћем првенству, а два у Европи. Највише је тада комбиновао са Боаћијем са којим се феноменално слагао на терену, а у наредним годинама виртуоз у копачкама је спајао са голом Александра Пешића, Милана Павкова, Александар Катаија, Мирка Иванића, Османа Букарија…

У Суперлиги Србије је остварио биланс од 44 асистенције, у међународним такмичењима (Лига Европе и квалфикације за Лигу шампиона и лигу Европе) осам, док је у националном купу забележио једно проигравање за погодак. Поред његових невероватних погодака, о којима се много прича у звездашкој јавности, не могу да се не спомену његови сјајно изведени ударци из угла за Иванића (против вечитог ривала) и за Павкова (против Милана).

Међутим, Звездина осмица никако не би требало да се опушта с обзиром да га у стопу прате Александар Катаи са 50 асистенција и Мирко Иванић који их је забележио 46. Дуго је на првом месту асистенција у 21. веку у Црвеној звезди био Ненад Милијаш, који је у три наврата бранио наш грб, а успео је да намести невероватна 42 поготка. Од некадашњих играча у новом миленијуму који су предњачили по броју остварених асистенција треба истаћи Ел Фарду Бена, јер је најбољи страни стрелац у историји Црвене звезде упутио пас за погодак 47 пута, као и брзоног Дарка Лазовића који је за шест година у нашем клубу наместио 30 голова.

Наш клуб до краја актуелне сезоне очекују још два дуела у домаћем првенству и сигурно барем једна утакмица у Купу Србије. Имаће Канга могућност да додатно повећа лични биланс асистенција већ сутра на мечу против ТСЦ у државном купу, али и на прослави 34. шампионске титуле пред пуном Мараканом 28. маја у 19 часова.

The post Канга најбољи Звездин асистент у 21. веку appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment