Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Едмунд Адо за јачи и бржи везни ред шампиона!!!

Иако се још увек чекају потписи и званичне промоције голмана Хапоела Бер Шеве, Омрија Глазера, те тандема нападача, Жан Филипа Красоа, те Емануела Лате Лата које је генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић најавио приликом промоције новог тренера Барака Бахара, нови члан Црвене звезде постао је Едмунд Адо, репрезентативац Гане, који долази из суботичког Спартака.

Едмунд Адо је жеља спортског сектора црвено-белих већ неколико прелазних рокова.
Иако је првобитно хтела тандем фудбалера молдавског Шерифа, почев од штопера Данила Арболеде, који је на крају ипак одлучио да каријеру настави у Уједињеним Арапским Емиратима, Црвена звезда је након неколико неуспелих преговара са газдом Шерифа из Тираспоља у последњих годину и по дана, напокон успела да приволи Едмунда Ада да обуче дрес Црвене звезде.
Везиста који је одушевио у квалификационим мечевима за Лигу Шампиона са нашом Црвеном звездом и загребачким Динамом и који је оставио одличан утисак у мечевима Лиге Шампиона где је посебно био импресиван у победи над Реалом у Мадриду, заобилазним путем преко суботичког Спартака, након што је довео у питање своју каријеру, понајвише због сујете и тврдоглавости бившег послодавца, постао је нови фудбалер Црвене звезде.

Едмунд Адо је рођен 17. маја 2000. године у Акри (Гана).
Фудбалску каријеру започео је у родној Гани у клубу Мајти Космос, где је прошао све млађе категорије пре него што је потписао уговор са ФК Сеница, чланом прве лиге Словачке.
У Словачкој је провео три сезоне, одигравши 53 меча и забележивши три гола и три асистенције.
У јулу 2021. године пред старт квалификација за Лигу Шампиона постао је члан шампиона Молдавије, Шерифа из Тираспоља, за који је одиграо 26 мечева, у којима се једном уписао у стрелце и два пута асистирао својим саиграчима, израставши у једног од лидера екипе која је била апсолутни хит прошлогодишњег издања групне фазе Лиге Шампиона.
Након полусезоне из снова, ни позив за национални тим Гане није изостао, па се тако млади Едмунд Адо нашао на списку путника за Афрички Куп Нација, претходно дебитовавши у пријатељском мечу против репрезентације Алжира.
На Купу Афричких Нација, Адо је наступио у мечевима против репрезентација Габона и Коморских Острва, где је и поред лошег издања своје репрезентације оставио добар утисак.
Међутим бајка је морала да сачека срећан крај, пошто је председник Шерифа из Тираспоља, темпераментни Виктор Гушан замало уништио једну лепу фудбалску причу и каријеру која је имала светлу будућност.
Готово годину дана Едмунд Адо је био без такмичарског фудбала, да би спас каријере пронашао у суботичком Спартаку, након што је раскинуо уговор са молдавцима.
У Спартаку је одиграо 16 утакмица током пролећне полусезоне, забележивши једну асистенцију.
Кроз утакмице било је јасно да је иза њега дуга пауза, међутим одговорни у Љутице Богдана уверени су да ће Адо након припрема поново бити онај стари и ,,шраф” који ће држати средину терена шампиона.

Едмунд Адо је задњи везни фудбалер, који такође успешно покрива позицију централног везног што тренеру оставља више простора за комбиновање када је овај фудбалер у питању.
Адо је фудбалер са израженим моторичким способностима, који би дефинитивно био ,,спона” и везивно ткиво у везном реду шампиона и неко ко би својом енергијом, брзином и агресивношћу значајно убрзао везни ред, а самим тим и игру наше екипе, поготово што много не компликује и увек бира једноставна и правовремена решења.

Црвена звезда се обавезала ће на име обештећења суботичком клубу уплатити пола милиона евра, колико је договорена клаузула приликом његовог доласка у Спартак, док ће Адо ставити параф на четворогодишњи уговор са црвено-белима.

Добро нам дошао!!!

Повезане вести

Leave a Comment