Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ференцварош убедљив на 25.мају

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 2. колу ЛЕН Лиге шампиона од мађарског Ференцвароша 6:16 (3:3, 1:4, 1:6, 1:3).

Иако је Црвена звезда била ослабљена неиграњем капитена Душана Марковића, Ференцварош је показао у Београду зашто је један од најозбиљнијих кандидата Про Реку за европску круну.

Црвено-бели су имали снаге за нешто више од четвртине, били равноправни у првих осам минута, али затим и сурово кажњени. Фантастично покривени Мађари на свакој позицији у неким тренуцима су и прелако решавали ситуације. Наш тим са играчем више није успевао да смањи резултат.

Гол за гол у првом периоду, а затим и последњи напад за предност нашег тима, пас Гогова за Вукићевића, али и одлична одбрана ривала за 3:3. Погодио је Суботић за 4:3 на почетку другог периода и то је било то. Против оваквог противника мора да се одигра без грешке и комплетан и то није гаранција. Мирно и без панике, контре и полуконтре, голови из прве и друге линије и уследила је серија гостију 9:0. Сурово.

Мишовић је успевао у једном тренутку да укроти све што је могао, али Мађари су на крају стигли до веома убедљивих 6:16.

Стрелци за наш тим били су Бурсаћ, Радовић, Васић, Суботић, Гогов и Милојевић.

Следи гостовање у Нишу, а затим и дуел 3. кола Лиге шампиона против Јадрана из Херцег Новог, али у Требињу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ФЕРЕНЦВАРОШ 6:16 (3:3, 1:4, 1:6, 1:3)
Београд, базен: СЦ „25.мај/МГМ“. Судије: Рафаеле Коломбо (Италија) и Хауме Таиксидо (Шпанија). Искључења: Црвена звезда 12, Ференцварош 10. Петерци: Црвена звезда 1(1), Ференцварош 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Гајић, Поповић, Суботић 1(1), Васић 1, Гогов 1, Басара, Вукићевић, Семан, Милојевић 1, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

ФЕРЕНЦВАРОШ: Шакоњи, Мандић 2(1), Пол 1, Меркулов, Аргиропулос 4, Ди Сома 2, Фекете 1, Молнар 2, Нађ, Варга 2, Јаншик 2, Дамонте, Фогел. Тренер: Балаж Њеки

The post Ференцварош убедљив на 25.мају appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment