Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Недељко Матић нови тренер Црвене звезде Примобет

Искусни стручњак Недељко Матић нови је тренер рукометаша Црвене звезде.

Матић ће тако постати 34. тренер у историји клуба. Први Матићев асистент биће Ненад Ушке Радосављевић, некадашњи десни бек Црвене звезде, црно-белих, ПКБ-а, Војводине и дугогодишњи интернационалац у Немачкој, Пољској, Словенији, Италији, на Кипру, Исланду.

Деби Недељка Матића на клупи Црвене звезде Примобет биће у Шапцу, против бившег клуба, Металопластике, у дербију српског рукомета.

Недељко Матић (62) је сезону започео у Израелу, на клупи вицешампиона Хапоела из Ашдода, за који наступа и некадашњи рукометаш црвено-белих Александар Бабић, где је заменио Андреју Вукојевића, тренутног асистента Саше Бошковића на клупи ЖРК Црвена звезда, а који је са екипом из Ашдода остварио историјске резултате и освојио пет од шест трофеја у протекле две године.

Матић је играчку каријеру везао за ПКБ из Падинске скеле, где је започео и тренерску каријеру и дуго година био тренер и руководилац, а прво инострано искуство имао је у Либији, као селектор националног тима и тренер Ал Џазире.

У богатој тренерској каријери је афирмисао велики број играча, а највећи печат оставио управо у Израелу где је освојио шампионску титулу са Макабијем из Тел Авива (2015-16), остварио историјске резултате са Макаби Кирјат Мицкином, који је предводио у три наврата и два пута био проглашаван за најбољег тренера Израела (2014. и 2016.). Предводио је и репрезентацију Шри Ланке до бронзане медаље на Азијским играма 2019. У Србији је био тренер и Металопластике, Новог Пазара, Кикинде и Радничког из Крагујевца до зиме 2021. који је претходно вратио у Суперлигу, када се поново обрео у Израелу. Проглашен је за најбољег тренера у Србији 2018. године.

Недељко Матић ће на клупи Црвене звезде заменити Антона Букилића, са којим се клуб разишао после лошег старта након пет кола Суперлиге. Екипу је у претходном колу преедводио Никола Јоцић.

Добро дошли у Црвену звезду!

The post Недељко Матић нови тренер Црвене звезде Примобет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment