Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Први пораз црвено-белих, Јединство славило на Бањици

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у 4.колу БПШ Суперлиге од актуелног шампиона Србије, Јединства из Старе Пазове, на Бањици 1:3, по сетовима 23:25, 25:20, 19:25, 14:25.

Ово је био први неуспех у сезони екипе Милан Гршића, која није успела да на старту сезоне после Уба савладала још једног конкурента и браниоца титуле. Иако је почетак сезоне екипе су пружиле добру одбојку и велику борбу.

Јединство је прилично лако решило први сет, што је унело нервозу у редове Црвене звезде. Серија у којој је предњачила Миња Осмајић у раној фази првог сета донела је мирноћу екипи Јединства, Бранка Тица и Уна Вајагић користе прву од 11 сет лопти за 0:1, 13:25.

Звезда је у другом сету одмах одговорила. Осетила се енергија са којом су црвено-беле ушле у сет и на исти начин пресекле ривала. Црвено-беле су добрим сервисом пореметиле пријем противника, повеле 7:2, па 11:3, Јово Цаковић је два пута тражио тајм-аут. Дало је то помака у игри Јединства, али успеле су само да смање предност Црвене звезде. Другу од четири сет лопте за изједначење користи Јелена Стојић за 1:1, 25:20.

Трећи сет је био преломни, као и у сусрету против Уба. Овог пута на страни противника. Видели смо резултатску клацкалицу и поен за поен до самог финиша, доста грешака, када су гошће преко Миње Осмајић и Тамаре Миљевић дошле до 16:18. Милан Гршић је покушао да тајм-аутом пробуди екипу, али је Миња Осмајић са два ас сервиса и два поена из напада преломила утакмицу и донела свом тиму психолошку и резултатску предност. Звезда је грешком потврдила 1:2 и 19:25.

Четврти сет је само у почетку био неизвестан, када су црвено-беле успеле да изједначе на 6:6, али су Бранка Тица, Тамара Миљевић и Ива Шућуровић комбиновано до краја освојиле све поене за Јединство, да би Уна Вајагић и Миња Осмајић потврдиле 14:25 и 1:3.

Капитен Црвене звезде Јелена Стојић је са 13 поена била најефикаснија у редовима наше екипе, Малгоржата Јасек је освојила 10, Нина Лукић 9.

Црвену звезду у среду очекује дуел четвртфинала Купа Србије против Спартака на Бањици, а затим и гостовање Железничару у Лајковцу у наредном колу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 1:3 (14:25, 25:20, 19:25, 14:25)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Роберт Леко, Предраг Баланџић. Трајање меча: 95 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 6, Ђурђевић (либеро), Матеска, Јасек 10, Јакшић 6, Лукић 9, Вучићевић 1, К.Станковић 2, Стојић 13, Јовановић 1, Мијачић 6. Нису играле: Обућина, Стаменковић, Жигић (либеро). Тренер: Милан Гршић

УБ: Вајагић 11, Осмајић 18, Медвед (либеро), Ј.Пунишић (либеро), М.Миљевић 2, Недељковић, Шућуровић 13, Цветковић, Тица 16, Т.Миљевић 15. Нису играле: Лакићевић, Тодић, Т.Пунишић, Хлебиан. Тренер: Јово Цаковић

The post Први пораз црвено-белих, Јединство славило на Бањици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment