Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Радник

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу, 4. новембра од 18 часова дочекати Радник из Сурдулице на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 14. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Радник су до сада одмерили снаге на 19 дуела, а наш тим има позитиван скор против екипе из Сурдулице. Црвено-бели су славили на чак 17 сусрета, једном је било нерешено, а једном је и Радник тријумфовао. Гол разлика је далеко у корист нашег тима и износи 64:11.

Последња утакмица између Црвене звезде и Радника је одиграна 13. новембра 2022. године у оквиру 19. кола националног првенства. Славили смо на гостујућем терену са 1:2, те на тај начин отишли на зимску паузу са двоцифреном бодовном предношћу у односу на првог пратиоца на табели у сезони 2022/23. Голове вредне тријумфа у Сурдулици је постигао Александар Катаи, који је био двоструки стрелац на мечу.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за утакмицу са Радником можете обезбедити путем ЛИНКА, али и на благајнама Маракане у петак од 10 до 18 часова, као и суботу од 11 сати до почетка меча.

Цене карата су:
Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1400 динара
ВИП 1 и 2 – 6500 динара
ВИП Галерија – 8500 динара

Подсећамо све звездаше да ће и на утакмици против Радника бити организована наградна игра под називом “Пронађи и одвези”, а сви они који буду били на стадиону ће моћи у њој да учествују и уз мало среће освоје аутомобил Toyota Aygo X.

Сви навијачи који не буду имали прилику да гледају изабранике Барака Бахара уживо, имаће могућност да прате директан пренос утакмице на каналу Звезда ТВ, као и на телевизији Аренаспорт 1 Премиум од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији табеле Суперлиге Србије са 28 освојених бодова. Изабраници Барака Бахара су тријумфовали на девет мечева (Војводина, Напредак, Младост, Спартак, Нови Пазар, Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор, ИМТ), једном ремизирали (ТСЦ) и доживели два пораза (Вождовац, Чукарички), уз гол разлику 31:11. У Купу Србије смо савладали Трајал из Крушевца убедљиво са 0:6 у гостима, те смо обезбедили даљу фазу такмичења. Када је у питању Лига шампиона наш тим је претрпео поразе на гостовањима од Манчестер Ситија (3:1) и РБ Лајпцига (3:1), док смо на Маракани одиграли нерешено са Јанг Бојсом (2:2). На последњем сусрету црвено-бели су одиграли нерешено против екипе ТСЦ на Маракани резултатом 1:1 у оквиру домаће лиге, док је једини гол на дуелу постигао Александар Катаи.

Радник заузима последње место на табели домаћег шампионата са свега девет освојених бодова и гол разликом 6:11. Радник се до сада показао као неугодан противник, нарочито када утакмице игра на свом стадиону. Славили су играчи у плавим дресовима само једном ове сезоне против Спартака и то управо као домаћини тог дуела. Међутим, претрпели су пет пораза (ТСЦ, Партизан, Јавор, Војводина, Железничар), док су шест пута играли без победника у досадашњем току сезоне (Младост, Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, Раднички Ниш, ИМТ). Такође, елиминисани су из Купа Србије након што су изгубили од Радничког из Сремске Митровице са 2:0 на страни, што је уједно последњи дуел који су одиграли изабраници Зорана Љубинковића пред гостовање Звезди.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Радник је претежно дефанзивно оријентисана екипа, која наступа у формацији 5-4-1 или 4-2-3-1. На голу је прва опција Стефан Ранђеловић, док га мења млади Вук Вукадиновић. У последњој линији тројица штопера су капитен Михаило Орешчанин, Филип Јовић и Милош Врањанин. На позицијама бекова дејствују рођени Сарајлија – Немања Томашевић са леве стране, односно интернационалац Гане – Садик Абубакар крај десне аут линије. Играчи у везном редом су постављени у систему ромба, те је осигурач на средини терена Харис Хајдаревић. На месту две полутке креирају игру тима из Сурдулице – брзоноги Борко Дуроњић и Срђан Кочић, док је нешто истуренији испред њих искусни Вук Митошевић. Позиција центарфора је резервисана за деветку Радника – талентованог Вукашина Богдановића. Опције са клупе су Андрија Милић, Милан Стојановић, Лука Чумић, Петар Кунић, Михајло Баић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Данило Николић.
Први помоћник: Атила Хармат.
Други помоћник: Петар Радић.
Четврти судија: Дејан Трифковић.
ВАР: Лазар Лукић.
АВАР: Милан Шутуловић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Недеља:
-15:00 Војводина – Железничар
-15:30 Чукарички – ТСЦ
-19:30 Вождовац – Раднички Ниш

Понедељак:
-15:00 Нови Пазар – Партизан
-17:00 Спартак – Раднички 1923
-18:30 Напредак – ИМТ
-19:00 Младост – Јавор

The post У сусрет противнику – Радник appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment