Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петарда Звездиних омладинаца пред РБ Лајпциг

Јуниорска селекција Црвене звезде је тријумфовала над Јединством са Уба убедљивим резултатом 5:0 у оквиру 12. кола националног првенства. Одличан почетак изабраника Ненада Милијаша који су имали четири гола предности већ у 23. минуту је умногоме одлучио победника већ у раној фази меча. У првом делу сусрета за Звезду су погађали Алекса Цветковић, Матеја Бубањ, Урош Тегелтија и Вељко Вукојевић, док је коначан резултат поставио Драган Мирановић у другом полувремену.

Црвена звезда – Јединство 5:0 (4:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Филип Марковић.

Стрелци: Цветковић у 1, Бубањ у 17, Тегелтија у 19, Вукојевић у 23. и Мирановић у 64. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Мо. Фол (Црвена звезда).

Црвена звезда: Драшкић, Милосављевић, Лечић, Видојевић (од 46. Младеновић), Тегелтија (од 62. минут), Мирановић, Гојков (од 46. Мо. Фол), Цветковић, Петровић (од 57. Василић), Вукојевић (од 46. Радујко), Бубањ.

Јединство: Станаревић (од 25. Велимировић), Црновчић (од 84. Давидовић), Петкоски-Цимбаљевић, Ђокић, Марјановић, Руњајић, Мочић (од 89. Бркић), Лазић (од 80. Киселчић), Пантелић, Ракић, Алимпић (од 62. Марјановић).

Дуел је почео по изузетно тешким условима за игру услед обилне кише, али то нимало није омело јуниоре Црвене звезде који су већ после 30 секунди игре повели. Алекса Цветковић је прихватио лопту надомак шеснаестерца, потом изградио позицију за ударац и са ивице казненог простора неодбрањивим шутем матирао Станаревића за савршен старт меча. Црвено-бели су дефинитивно боље „клизали“ по мокром терену иза југа Маракане, пошто је у 17. минуту на семафору писало 2:0. Андреј Петровић је шутирао директно на гол из слободног ударца, а лошу реакцију голмана гостију казнио је Матеја Бубањ мирном реализацијом у тада небрањену мрежу. Још једном су гости, два минута касније, били несмотрени у пред својим голом, а овога пута је то умео да искористи Урош Тегелтија, који је био сналажљивији од чувара мреже ривала и погодио главом за три гола предности. Већ у 23. минуту резултат је гласио 4:0, а нови стрелац је био Вељко Вукојевић који је искористио додавање Цветковића и уз мало среће постигао свој девети гол у сезони.

У другом полувремену су изабраници Ненада Милијаша наставили у истом ритму, па су после 19 минута у наставку дошли и до петог поготка. Резервиста Младеновић је након ударца из угла мирно одложио лопту за Драгана Мирановића који је снажним ударцем пронашао пут до гола гостију кроз гужву у петерцу. Моду Фол је одиграо врло леп дупли пас са Радујком у 74. минуту после ког је шутирао искоса, међутим Велимировић је реаговао добро. Поменути асистент у претходној прилици се у 79. минуту такође одличним продором ослободио свог чувара и дошао до позиције за ударац, али је шутирао изнад гола. Није хтела лопта и шести пут у мрежу тима са Уба, иако се оквир гола гостију затресао у 86. минуту када је Бубањ сјајним скоком и трзајем главе погодио пречку, па је коначан резултат износио 5:0.

The post Петарда Звездиних омладинаца пред РБ Лајпциг appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment