Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бахар: Разумем критике, али уверен сам да ћемо направити велике успехе

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова дочекати Радник у оквиру 14. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Барак Бахар инсистирао је да се организује конференција за штампу како би могао да одговара на сва питања која занимају звездашку јавност.

Знам да сте били разочарани што нисам дошао на конференцију за штампу после утакмице у среду. Разлог је веома једноставан – навијачи су желели да разговарају са мном и играчима одмах после утакмице. Био је то веома искрен и важан разговор. Хтео сам да их чујем, јер знам како су разочарани били, и желео сам да им укажем поштовање. Након тога сам отишао и сео да разговарам са управом клуба. Желим да буде јасно – никада не бежим од питања. Увек преузимам одговорност и зато сам вас све позвао да дођете данас да разговарамо и да одговорим на сва ваша питања – почео је Бахар.

Јасан му је притисак који постоји, услед великих очекивања звездашке јавности.

– Видите, заиста разумем сву буку и притисак навијача и медија. Очекивања су огромна и то тако и треба да буде. До сада резултати нису онакви какви смо очекивали да ће бити. Одлично смо почели у припремним утакмицама, као и на почетку Суперлиге. Све то је изазвало велика очекивања. Можда ми нисмо били довољно скромни. Можда. Морам признати да ми је требало неко време да боље схватим лигу. То смо платили – изгубили смо две утакмице у гостима. То је направило малу пометњу у нашем систему, јер Црвена звезда никада не губи у домаћем шампионату. Много сам научио из овога, а ми ћемо сигурно бити спремни за следеће утакмице.

Детаљније је Бахар изанализирао последње три првенствене утакмице.

– Сада желим да причам конкретно о последње три утакмице у лиги: Јавор, ИМТ и ТСЦ. Зато што је у тим утакмицама, по мом мишљењу, била велика разлика између квалитета игре и резултата. Видите, нисам наиван, знам да су резултати најважнији у фудбалу. Али такође верујем у „начин“. Мој начин ми је донео успех и довео ме овде. У те три утакмице тотално смо доминирали! Посед лопте (Јавор – 67 посто, ИМТ – 60 посто, ТСЦ – 61 посто, а до сада у лиги имамо посед 65.8 посто), пресинг, ударци (Јавор – 30, ИМТ – 23, ТСЦ – 23, противници кумулативно 17, а до сада у лиги имамо 20.6 шутева по мечу), очекивани голови (Јавор – 3.48, ИМТ – 3.21, ТСЦ – 2.54, противници укупно 1.74, док ми у лиги имамо 2.98 у просеку), корнери (Јавор – 9, ИМТ – 11, ТСЦ – 15, противници кумулативно 12, а у лиги до сада изводимо 7.42 корнера по мечу). Ривали далеко мање. У потпуности смо доминирали утакмицама! Да, знам да су ово само бројеви и детаљи, статистика. Најважнији бројеви су они на табели, а ми смо на другој позицији, са минус шест бодова. Али ако наставимо својим путем, урадимо фина подешавања и још се мало прилагодимо – резултати ће доћи.

Демантује Бахар то да услед дешавања у Израелу није у потпуности фокусиран на рад у Звезди.

– На личном плану, желео бих да кажем кратку реченицу – Моја земља крвари и све што се тамо дешава нас боли, моја породица је кући и нисам их видео више од месеца дана. Ово вам кажем јер сам чуо да моје срце није овде, због ситуације у мојој земљи. Могу вам рец́и – апсолутно је супротно! Што се мене тиче – морам да донесем успех овом клубу. Моји сарадници и ја радимо 24/7 и потпуно смо фокусирани. Долазимо рано, касно идемо кући, јер тачно знамо колико је Црвена звезда важна навијачима, управи и многим људима.

Бахар тврди да атмосфера у екипи није нарушена.

– Истина је да ове године имамо више страних играча. Сви су они добри играчи, а најважније добре особе. За неке од њих требало ми је више времена да се повежемо, али имамо велики тим, добру свлачионицу и енергију. Ако неко каже да то није истина, блефира. Сада смо сви заједно – играчи, стручни штаб, управа и навијачи. Обећавам вам једну ствар – овај клуб има сјајну будућност.

Говорио је и о прекидима, односно о томе што је Звезда недовољно ефикасна после корнера.

– Не погађамо из корнера, јер машимо, али и то је део игре. Читава статистика нам иде у прилог и уколико наставимо тако, сигуран сам да ће голови доћи.

Бахар истиче да има потпуну подршку управе клуба.

– Нисам уплашен, јер верујем у себе. Не бих да износим детаље разговора са управом, јер је то између нас. Желели су да чују од мене шта мислим о тиму и резултатима, с обзиром на то да смо изгубили доста бодова. Хтели су одговоре и добили су их. Осећам пуну подршку управе. Рекао сам им да играмо добро и да ће резултати доћи.

Говорио је Бахар и о томе да Звезда прима голове из врло мало шанси које противник прави.

– Имам детаље и о одбрани и о томе како треба да се бранимо. Против нас сваки тим даје гол из полушансе. Јавор је постигао два гола из једног шута. Ако наставимо овако, доћи ће резултат и биће све као на почетку сезоне.

Верује Бахар у Звезду.

– Не иде уз мене да одустајем тако лако. Верујем у Звезду, тим и играче. У мечу са ТСЦ-ом смо нашли баланс између одбране и напада. Видеће се то у наредним мечевима.

Још једном понавља Бахар да је упркос ситуацији у његовој домовини, фокусиран на посао.

– Ситуација у Израелу није добра, али то може да потраје још дуго и морам да се фокусирам на моју екипу и посао. Дошао сам овде да успем и помогнем Звезди да се подигне на још већи ниво. Знам да резултати нису као што смо очекивали, али имамо добар тим. Верујем да ћемо против Радника бити бољи.

Прва препрека је Радник и искључиво се размишља о тој утакмици.

– Чека нас Радник у суботу и то морамо да победимо. Не мислим о Лајпцигу, него о Раднику. После суботе имамо два дана припреме за Лајпциг, али да, ако победимо наредне две утакмице, можемо да преокренемо сезону у своју корист.

Истиче Бахар да је разумео навијаче, те да је разговор био поштен и искрен.

– Имам искуства разговора са навијачима, јер је у Израелу исто тако било. Разумем их, јер они желе резултате и да сви пружају максимум. Мислим да то и чине моји играчи, али што се резултата тиче, они морају да буду бољи. Навијачи су дошли и причали из срца, поштено и искрено. Разговарали смо око 40 минута и све сам разумео шта су тражили од нас. Урадићемо то.

Објаснио је и пад концентрације у финишу сусрета против ТСЦ-а.

– Радили смо напорно да постигнемо гол против ТСЦ-а. Они су добра екипа, али смо ми контролисали утакмицу, нападали и заслужено погодили. Нажалост, у финишу смо изгубили фокус и у последњим минутима, практично у другом нападу ТСЦ-а за целу утакмицу, смо примили погодак. Нисмо требали да примимо гол, али су грешке саставни део фудбала. Но, сва одговорност је на мени и не желим да кривим играче. Фокусирани смо на наредне утакмице.

О статусу Жан Филип Красоа.

– Красо је добро играо против ИМТ-а и постигао гол, али имамо утакмице на три дана, морамо да ротирамо и бирамо 11 играча који треба да почну. Свака утакмица је своја прича, другачији су противници. Немамо незадовољне фудбалере минутажом. Дешава се да неко не буде у протоколу, а већ у следећем мечу игра, јер је прави за ту утакмицу.

Звезда има шест бодова заостатка, али има још много да се игра.

– Под притиском смо због минуса, не само ја, већ читав клуб и звездашка јавност. Није се то догађало у последњим годинама, али није се дешавало ни да Партизан има 11 победа у низу као сад. Морамо да будемо фокусирани и да победимо све наредне утакмице у Суперлиги. Циљ је да освојимо седму титулу у низу, јер смо добар тим који има квалитет. Титула се осваја на крају маја, а нама је да будемо све бољи.

Катаи још увек тражи пуну форму.

– Катаи је био дуго повређен, али се полако враћа, што се види и на тренинзима. Но, још увек није у најбољој форми. Имао је шансе против ИМТ-а, али без среће. Против ТСЦ-а је постигао гол и требао је да буде победнички, али шта је ту је.

Уколико Звезда остане непоражена против Радника, биће то низ од 121 утакмице на Маракани без пораза у првенству, чиме би изједначили светски рекорд Реал Мадрида.

За нас нису битни рекорди, већ да побеђујемо, јер то у претходној утакмици нисмо учинили. Фокус је само на победи и томе да вратимо самопоуздање – закључио је Бахар.

Подсећамо све звездаше да ће и на утакмици против Радника бити организована наградна игра под називом “Пронађи и одвези”, а сви они који буду били на стадиону ће моћи у њој да учествују и уз мало среће освоје аутомобил Toyota Aygo X.

The post Бахар: Разумем критике, али уверен сам да ћемо направити велике успехе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment