Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда Меридианбет путује у Барселону (петак, 20.30)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет у четвртак након одрађеног тренинга путују у Барселону на утакмицу 7.кола Евролиге против тима који је у досадашњем току такмичења показао да ће и ове сезоне бити један од најозбиљнијих кандидата за највиши пласман.

Црвено-бели су тренирали у дворани Баскет Сити а након заједничког ручка путују у Шпанију где почиње паклен мини циклус од 4 утакмице у само 7 дана од којих само једну наш тим игра код куће.

Први изазов против Барселоне у Блауграни на порграму је у петак од 20.30 часова.

Тренер Јанис Сферопулос: – Урадићемо све да победимо. Играмо против јако доброг противника који до сада у Евролиги има само један пораз. Знам да имају добар тим и добре резултате за сада, али очекујем да ћемо се тамо борити. Кључ је да контролишемо ритам утакмице и да контролишемо скок јер на тај начин можемо да имамо наш стил игре, а то је веома добро.

рекао је тренер црвено-белих који је додао да неће моћи да рачуна на тројицу играча у Барселони – Лазића, Хангу и Симоновића:

Лазића пратимо сваког дана, боље му је, али и даље недовољно боље да би се врати на тренинге. Иста је ствар са Хангом и његовим коленом, а Марко Симоновић се осећа боље. Ипак доктори су причали са мном, имали смо састаак и одлучили смо да га оставимо овде јер није стопроцентро спреман, а ми нећемо да се ситуација погорша. Задржаћемо га овде и видећемо. Али је спремнији да игра него остали повређени – рекао је Сферопулос.

Немања Недовић: – Очекује нас екипа која игра сјајно ове сезоне. Немају изграђене звезде, али су као екипа јако моћни и добро играју. Идемо да одиграмо добру утакмицу, поштујемо, али их се не плашимо и знамо шта би нам победа тамо значила. Играју више као екипа ове године. Нису ту Миротић и Хигинс, стигао је нови тренер. Делују сложно на терену, свако зна своју улогу и то ради на врхунски начин. Имају добре шпанске играче који улазе са клупе и осећају дрес на прави начин – рекао је Недовић.

Одмах након утакмице у Барселони, тим путује директно за Задар где је већ у недељу од 17 сати очекује меч са Задром, а већ у уторак и четвртак следе мечеви са Фенербахчеом и Олимпијакосом.

The post Црвена звезда Меридианбет путује у Барселону (петак, 20.30) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment