Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Одлична одбојка на Бањици, четврта победа Звездиних дама

Одбојкашице Црвене звезде савладале су екипу Срема у 6.колу БПШ Суперлиге у узбудљивом дуелу на Бањици – 3:1 (25:27, 27:25, 25:21, 27:25).

Одличну одбојку смо видели на Бањици и у преносу на ЗвездаТВ. Црвена звезда и Срем су одиграли заиста узбудљив меч, чак три сета су завршена на разлику, а први је припао Сремицама, које су до предности дошле у самом финишу.

Иако је деловало да ће Црвена звезда повести, после почетне предности Срема (3:6), наш тим је успоставио свој ритам, дошао до преокрета и чинило се сигурних 19:14. Анастасија Ивковић је била најзаслужнија за серију 8:2 гошћи, које су повеле преко Ане Михајловић 21:22, а затим смо видели игру поен за поен. Црвена звезда није искористила прву сет лопту, Срем преко Милице Милуновић јесте за 25:27.

Идентичан резултат и у другом сету, али на страни нашег тима. Дешавања у претходном сету дала су додатно самопоуздање гошћама, које су заслугама читавог тима у другом повеле најпре са 8:4 и 13:9. Упалило је то аларм у табору Црвене звезде, која је под хитно морала да побољша своју игру. То се убрзо и десило, пошто су изабранице Милана Гршића поенима Јелене Стојић и Николине Лукић успеле да поравнају резултат, а ускоро и да поведу са 19:17. Ипак, баш као и код минулог, и овај сет окончан је тек након велике борбе у финишу. Поенима Анастасије Ивковић, али и грешкама домаћина, Срем је стигао надомак великог вођства, пошто је повео са 22:20. Ипак, на време се пробудила Црвена звезда, која је прво успела да спаси сет лопту, а потом и да искористи другу шансу која јој се указала за изједначење преко Ане Јакшић, да би Јелена Стојић донела 27:25 и 1:1.

Наставила се сјајна одбојка и у трећем сету. Чинило се да је завршница друге деонице позитивно утицала на Звезду, која је заиграла поприлично растерећено у трећем периоду. Одмах је домаћин одличном игром на свим пољима повео са 5:1, а ускоро и са 10:4. Иако су Сремице у наставку покушале да ухвате прикључак, црвено-беле даме су овог пута све време вешто чувале стечену предност и нису дозволиле ривалу да их поремети. Када је скоро па било јасно да ће Звезда изаћи као победник и овог периода, уследио је још један налет Срема, који је пришао на свега два поена разлике, али чини се да снаге за нови преокрет није имао. Звезда је то максимално искористила и поенима Николине Лукић стигла до 25:21 и 2:1.

Иако су сва три сета била и те како узбудљива, дефинитивно је најнеизвеснија била четврта деоница. Обе екипе желеле су да испуне зацртани циљ, што је утицало на то да гледамо рововску борбу за сваку лопту и сваки поен. Након нешто бољег старта Звезде, Срем је ухватио прикључак и у наставку сета играло се углавном поен за поен. Таква ситуација на терену виђена је до резултата 20:18, у корист гошћи, када је Звезда са четири везана поена стигла до преокрета. Ни тада се није предавао Срем, који је успео да се издигне из ситуације и поново врати егал (23:23). Испоставило се на крају да је и овај сет окончан после резултатске разлике, у којој се још једном боље снашла Звезда, која је са 27:25, стигла до велика три бода.

Најефикаснија у нашем тиму је била Николина Лукић са 17 поена, Јелена Стојић је освојила 16, Малгоржата Јасек 12, Сашка Ђуровић 10.

Следи пут на Тенерифе на реванш меч шеснаестине финала ЦЕВ Купа, а затим и дуел у Зрењанину против Клека.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СРЕМ 3:1 (25:27, 27:25, 25:21, 27:25)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Милан Миладиновић и Никола Бркић. Трајање меча: 112 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 10, Ђурђевић (либеро), Јасек 12, Јакшић 9, Лукић 17, К.Станковић 5, Стојић 16, Јовановић, Мијачић 10. Нису играле: Матеска, Обућина, Стаменковић, Јањић, Жигић (либеро). Тренер: Милан Гршић

СРЕМ: А.Михајловић 6, Грабић 8, Ивковић 19, А.Ђорђевић 10, Стевановић, Милуновић 11, Драшковић 1, К.Ђорђевић (либеро), М.Ђорђевић 4, Живановић 11. Нису играле: М.Михајловић, Егић, Станковић (либеро), Антић. Тренер: Никола Каприц

The post Одлична одбојка на Бањици, четврта победа Звездиних дама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment