Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Почео квалификациони турнир Купа: Звезда победила Војводину и Палилулу

Ватерполисткиње Црвене звезде оствариле су две победе током првог дана квалификационог турнира Купа Србије, који се од петка до недеље игра у Новом Саду.

Црвено-беле су најпре победиле Палилулу са убедљивих 18:5, да би потом у дербију после велике борбе савладале и домаћу Војводину резултатом 19:18. Ове две екипе су одиграле велики број неизвесних дуела у претходним годинама, а Звезда је после девет утакмица без победе потопила новосадску екипу, први пут од марта прошле године, када је, такође у Новом Саду, резултат био 9:8 корист екипе Драгане Ивковић.

Војводина је сјајно почела меч, па је после два минута водила са 3:0. Звезда се, међутим, брзо тргла, па је у наредним минутима серијом од четири гола преокренула резултат. Екипе су се смењивале у вођству, Војводина је поново водила 6:5, затим је Звезда новом серијом од четири гола стигла до 9:6, а на полувремену је било 9:7. У наставку су Новосађанке успеле да се врате у меч, а у једном тренутку су чак и водиле (14:13). Ипак, у последњих осам минута се играло гол за гол, а Звезда је на крају славила голом Сесилије Диаз Месе у последњим секундама.

Јована Радоњић је са пет голова била најефикаснија, док је Христина Илић додала четири, а Сесилија Диаз Меса три гола. Код домаћих се издвојила Милана Камзаева са седам голова

За Звезду су играле: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић 1, И. Лујић 2, Лукић 2, Јашченко 1, Радоњић 5, Диаз Меса 3, Илић 4, Миленковић, Антанасијевић.

The post Почео квалификациони турнир Купа: Звезда победила Војводину и Палилулу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment