Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Седморица Звездиних стрелаца против Војводине

ФК Црвена звезда у суботу, 25. новембра од 16 часова гостује Војводини на стадиону “Карађорђе” у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Очекујемо још један фудбалски спектакл у Новом Саду, а београдски црвено-бели су увек максимално расположени за дуеле против “Старе даме”, с обзиром на то да су чак седморица актуелних првотимаца затресла мрежу нашег наредног опонента.

Изабраници Барака Бахара предстојеће суботе настављају борбу у домаћем шампионату, а следи нам дуел против једне од екипа са којом смо одиграли највише утакмица у клупској историји. Манир Црвене звезде јесте офанзиван и нападачки фудбал, што нам сведочи гол разлика постављена кроз историју међусобних окршаја београдских и новосадских црвено-белих, а иста гласи 399:217 у нашу корист.

Удео у приложеној статистици имају и актуелни играчи нашег клуба. Тренутно су Александар Катаи и Гелор Канга фудбалери са најбољим учинком против Војводине. Звездина десетка и омалени Габонац су постигли по три гола, један мање у односу на њих брзоноги Осман Букари и изразити техничар Жан Филип Красо.

Наиме, Катаи је изузетно инспирисан када игра у Новом Саду, па смо тако уживали у два одлична гола мађионичара у копачкама на гостујућем терену. Погађао је фудбалер рођен 1991. године у ситуацији један на један са противничким голманом и директно из слободног ударца, чиме је свакако оправдао епитете које му додељују звездаши. Слично је било и на Маракани када је на утакмици у част легендарног Синише Михајловића – лобовао голмана Војводине и заслужио да му публика на Маракани скандира. Са друге стране, Кангина специјалност јесте прекид, а управо је везиста нашег тима погодио два пута са беле тачке против Новосађана, али и феноменалним ударцем са дистанце у сезони 2017/18 на стадиону „Рајко Митић“.

Такође, Александар Драговић је знао да буде неумољив на “Карађорђу”. Сигурно да навијачи памте победоносни погодак стаменог штопера на гостујућем терену. Нема дилеме да је то један од дражих голова капитена Црвене звезде, јер се ради о његовој дебитантској сезони у црвено-белом дресу. Треба напоменути и Кингса Кангву који је претходне сезоне донео важна три бода нашем тиму на Маракани голом против Војводине у финишу меча луцидним волеј ударцем.

Имали су на претходним мечевима великих проблема играчи Војводине да сачувају хитроногог Букарија, који је два пута затресао мрежу на највећем српском стадиону. На старту ове такмичарске године у убедљивој победи против Војводине велики допринос су дали двоструки стрелац Жан Филип Красо и Владимир Лучић који је тада постигао првенац на званичним мечевима за клуб у коме је поникао.

The post Седморица Звездиних стрелаца против Војводине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment