Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милијаш: Војводина је прекретница сезоне, навијачи то треба да препознају

Последњи пут када је Црвена звезда имала шест бодова заостатка у односу на вечитог ривала, а потом освојила титулу, било је у сезони 2013/14, када је тим са капитенском траком око руке предводио легенда црвено-белих Ненад Милијаш. Ситуација из те сезоне, како и сам Милијаш тврди, изузетно подсећа на актуелни тренутак.

Мислим да може да се повуче паралела, јер смо и тада за домаће услове направили прилично квалитетну екипу која није од старта сезоне играла на нивоу. Изгубили смо од Јавора на отварању првенства, па на рођендану Маракане против Доњег Срема ремизирали, а онда и од Вождовца доживели пораз. Навијачи су били незадовољни, малтене на старту сезоне и разумели смо их у потпуности, јер дефинитивно нисмо играли на нивоу. А екипа је била изузетно квалитетна, ту су били Нинковић, Лазовић, Печник, Мрђа… Ништа нам није ишло од ноге, иако смо на тренинзима добро радили, па и на утакмицама улазили са самопоуздањем, али смо као и тим Барака Бахара данас, практично из једног шута примали голове. Е онда је дошао вечити дерби који смо победили са 1:0, био је новембар, сећам се, и била је „бити или не бити“ утакмица, говорило се о смени Стојановића, као и о томе да ако тај дерби не победимо, нема ништа од нас. Скупили смо се, преко ноћи се практично уједини и створили синергију са навијачима која нас је држала до краја сезоне. Та титула ми је једна од најдражих у каријери – рекао је Милијаш.

Интересантно, потврда те синергије дошла је на мечу против Војводине, у последњем колу јесењег дела сезоне, када је Мрђа у надокнади постигао гол. Настављена је потом Милијашевим сјајним пролећем када је головима из слободних удараца успевао да пробије и најчвршће „бункере“ Суперлиге.

На таласу онога што смо изградили у том вечитом дербију, дакле на једној утакмици, дошао је после и преокрет против Војводине, као и сјајно пролеће. Могла би поново Војводина да буде екипа против које ћемо преокренути сезону у нашу корист и најавити победнички низ који може да траје до освајања титуле. Кључ свега је била синергија коју смо створили са навијачима, и сећам се да је из утакмице у утакмицу све више људи долазило на стадион. Атмосфера је бивала све боља, а ми смо постали прваци. Кажем, верујем да ће се то десити и са актуелним Звездиним тимом који има сјајан стручни штаб и фантастичне појединце. Верујем да ће Звезда бити првак на крају сезоне – рекао је Милијаш.

The post Милијаш: Војводина је прекретница сезоне, навијачи то треба да препознају appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment