Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети поново убедљиви

Кадетска селекција Црвене звезде је убедљиво савладала екипу Спартака у гостима у оквиру 15. кола домаћег шампионата, резултатом 2:6. Распуцани су били фудбалери Слађана Николића, те су се у стрелце уписали Алекса Василић, Василије Костов, Алекса Дамјановић, Ђорђе Ранковић, Илија Тадић и Даворин Тошић.

Спартак – Црвена звезда 2:6 (1:2)

Стадион: “Градски стадион Суботица”.

Судија: Душан Белић.

Стрелци: Ђурковић у 43. и Стојановић (аутогол) у 82. минуту за Спартак, а Василић у 26, Костов у 32, Дамјановић у 56, Ранковић у 69, Тадић у 70. и Тошић у 80. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Крстић (Спартак), Бубања, Тадић (Црвена звезда).

Спартак: Ристић, Буганик, Малиновић, Вакић (од 64. Хесе), Ђурковић, Фератовић, У. Павловић, Ђуровић (од 64. Крстић), Радановић, А. Павловић (од 73. Мученски), Максимовић (од 73. Малиновић).

Црвена звезда: Боровић, Стојковић, Бубања, Стојановић, Ивановић (од 73. Булатовић), Манојловић (од 68. Тадић), Костов, Василић (од 73. Столић), Ђорђевић (од 68. Мишић), Ранковић, Дамјановић (од 68. Тошић).

Црвено-бели су меч почели изузетно агресивно, у намери да што пре пробију “бункер” домаћих, а прва шанса је виђена у 25. минуту када је Ранковић гађао из одбитка, али је лопта после пречке ударила и стативу, те изашла из гола. Само минут касније је лукави Алекса Василић казнио неопрезност одбране Суботичана, одузео је лопту у опасној зони и рутински затресао мрежу домаћина. Играо се 28. минут, када је Ђорђевић послао прецизну лопту у средину, где се нашао Дамјановић, који је шутирао главом, али је лопта поново погодила пречку. Звезда је у 42. минуту дуплирала предност преко Василија Костова, који се најбоље снашао након одбијене лопте голмана Ристића и мирно спровео лопту у мрежу Спартака. У 43. минуту је Ђурковић смањио резултат ударцем са дистанце.

Није Звезда желела да се овде заустави, те је у 56. минуту, Василић изашао испред Ристића, али и несебично упослио Алексу Дамјановића, коме није било тешко да спроведе лопту у празну мрежу. Најлепши детаљ на мечу виђен је у 69. минуту када је Ђорђе Ранковић погодио из слободног ударца, а голман Ристић парадом улепшао гол. Минут касније, Звезда је поново била прецизна, а Ранковић је био тај који је упослио Илију Тадића који рутински савладао Ристића.

Лепа акција наших кадета виђена је и у 80. минуту када су Стојковић и Давирон Тошић комбиновали, а потоњи оштро шутирао и оставио Ристића немоћног. Коначан резултат поставио је дефанзивац наших кадета Стојановић који је упркос сјајној партији, послао лопту у сопствену мрежу.

The post Кадети поново убедљиви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment