Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Тесан пораз и одлични Гиедраитис у Виторији

Кошаркаши Басконије су савладали Црвену звезду у “Фернандо Буеса” арени са 87:85, у оквиру 13. кола Евролиге.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет која је поново била конкурентна и пала у завршници био је Рокас Гедраитис који је убацио 24 поена, док је Лука Митровић имао лак 16 скокова, од тога 11 у фази напада. Гедраитис који је одиграо најбољи меч од доласка у Београд, промашио је тежак шут на истеку утакмице коју је претходно увео у драматичну завршницу погодјеном тешком тројком.

Црвено-бели су заостајали већим делом меча у Виторији, али су добром игром и већом енергијом успели су да се врате у меч током треће четвртине, а потом су у драматичној завршници поражени од екипе из Виторије.

Басконија је тренутно са осам победа и пет пораза, док је Црвена звезда са скором 4-9.

Басконија – Црвена звезда 87:85 (26:18 26:25, 15:19, 20:23)

Дворана: Буеса (Виторија);
Судије: Јакуб Замојски, Роберт Виклицки, Стив Битнер

Басконија: Хауард 17, Мањон, Рајесте, Чијоза 2, Седекерскис 18, Маринковић 9, Милер-Мекинтајер 4, Дијез 2, Рогкавопулос 14, Диоп, Коцар 6, Монеке 15

Црвена звезда Меридианбет: Теодосић 13 + 6ас, Лазић 9, Недовић 7, Дос Сантос 3, Лазаревић 2, Давидовац, Митровић 8 +16ск+7ас, Гиедраитис 24, Симоновић, Тоби 5, Боломбој 14, Илић;

Јанис Сферопулос: – Мислим да смо данас видели занимљиву утакмицу. Било је занимљиво за навијаче. Борили смо се до краја. Мислим да, очигледно, наша одбрана није била добра у првом полувремену. Проблем је за нас када не кренемо добро у одбрани. Дозволили смо ривалу у другом полувремену серију од 10:0. Нисмо одустали, било је неизвесно. На крају смо ми могли да добијемо, Басконија је могла да добије, али су мали детаљи одлучили победника.

Екипа Црвене звезде Меридианбет наредног четвртка дочекује екипу Албе (Београдска Арена 19 часова).

The post Тесан пораз и одлични Гиедраитис у Виторији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment