Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Доктор Тео, празан Пионир и велика победа Црвене звезде!!!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победили су Макаби у празном Пиониру у утакмици 16.кола Евролиге и тако стигли до 6.победе, уједно и прве као гости, јер је Макаби номинално био домаћин у Београду.

Меч ће остати упамћен по МВП партији Милоша Теодосића који је одиграо докторску утакмицу а своју класу показао је тако што меч завршио са 27 поена и чак 14 асистенција!

Цео тим је дао допринос у овој важној победи, али мора се истаћи одлична утакмица Боломобоја (20п), Гедраитиса (16) и Мајка Тобија који је допринео са 12 поена и то у првом полувремену када је црвено белима било изузетно важно да добро крену и отворе утакмицу у Пиониру.

Након плус 9 на полувремену (тројка Ханге за 51:42) црвено бели су по нотама Милоша Теодосића наставили у још јачем ритму, увећавали предност до максималних плус 16. Екипа Макабија је константно дисала за врат нашем тиму, након тројке Брауна у самом финишу дошла и до минус 6, али то је било све а Црвена звезда је стигла од изузетно вредне победе, која ће много значити у наставку сезоне!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ: Лазаревић, Теодосић 27 (14ас), Ханга 6 (3ск, 3ас), Давидовац 5 (5ск), Митровић 3 (7ск), Лазић 4, Симоновић 2, Тоби 12, Боломбој 20 (6ск), Недовић 3, Гедраитис 16, Јаго

МАКАБИ: Кливленд 5, Веб, Браун 20 (6ас, 3ск), Болдвин 22 (3ск, 4ас), Менко 2, Соркин 2 (4ск), Риверо 8 (4ск), Коен, Мајер, Нибо 18 (7ск), Блат 11 (5ск, 4ас), Колсон 4;

Милош Теодосић: „Играли смо као тим, свих 10-11 играча колико је тренер користио. Сви су показали енергију. Тоби је имао четвртину где је био сјајан, Рокас, Ханга, Деки… Тако треба да играмо. Увек неко треба да искочи и преузме одговорност. Због других момака сам био у ситуацији да дођем до толико асистенција. Не желим да причам о себи. Ово је начин на који ћемо стићи до ритма и моментума“.

Тренер Јанис Сферопулос: „Честитам нашим играчима на победи. Борили смо се за сваку лопту. Играли смо добро и у нападу и у одбрани. Имали смо много играча који су учествовали. То је разлог што смо победили. Макаби је веома добар атлетски тим, али смо вечерас показали добру игру у одбрани и учествовање свих играча офанзивно. На крају смо контролисали игру и победили смо. Морамо да наставимо и да се боримо зајендо. За мене лично, ово је било посебно јер сам се први пут суочио са Макабијем од одласка. Желим им срећу”, рекао је Сферопулос.

Црвено бели ће у недељу од 19 часова у хали у Железнику (све остале дворане су заузете у том термину) дочекати екипу Сплита.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment