Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети за чисту петицу

Кадети Црвене звезде су у оквиру 19. кола првенства савладали екипу Младости са 5:0. Изабраници Слађана Николића су одиграли фантастичну партију и заслужено освојили читав плен, а највише се истакао Стефан Столић који је постигао хет-трик, док су поред њега мрежу затресли Ђорђе Ранковић и Алекса Дамјановић.

Црвена звезда – Младост 5:0 (2:0)

Стадион: ,,Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Игор Ковачевић.

Стрелци: Ранковић у 20, Столић у 23, 52. и 60. и Дамјановић у 82. минуту.

Жути картони: Столић (Звезда)

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић (од 76. Булатовић), Рогановић, Павловић, Ристовски, Цветковић, Василић (од 68. Кнежевић), Костов (од 76. Манојловић), Мишић, Ранковић (од 68. Тадић), Столић (од 76. Дамјановић).

Резерве: Кнежевић, Булатовић, Манојловић, Станковић, Дамјановић, Бубања, Тадић.

Младост: Зарковић, Перендић, Калајџић, Тодосијевић, Смиљанић, Ђурковић (од 77. Милетић), Драшкић, Алемпијевић (од 88. Јечменица), Јанић (од 46. Ђокић), Гогић (од 87. Јовић).

Резерве: Станковић, Јечменица, Милетић, Перић, Јовић, Ђокић.

Фуриозно су кренули изабраници Слађана Николића па смо прву шансу видели већ у петом минуту када је Костов снажно са дистанце шутирао тик преко пречке. Лопта је преко гола завршила и у деветом минуту када је на центаршут Ристовског Столић гађао главом са ивице петерца. Играо се 14. минут када је Ранковић наставио канонаду ка голу Младости, али са истим исходом. У 19. минуту је Василић након неколико добрих дриблинга и додавања изнудио једанаестерац, који у гол претвара Ранковић. Само четири минута касније наши бисери су успели да дуплирају предност. Након центаршута Костова после прекида лопта је дошла до Стојковића који је покушао “маказицама” да би мрежу главом затресао Столић.

Убедљиво вођство је омогућило нашим бисерима да успоре темпо утакмице, па смо наредну озбиљнију прилику видели када је у 42. минуту Павловић пробао да пласира лопту у гол са дистанце, али је шут завршио неколико сантиметара изнад гола. Током читавог полувремена се играло искључиво испред гола Младости која није имала решење за Звездин организован напад и смирену одбрану, па је резултат уочи одласка на паузу заслужено гласио 2:0.

Друго полувреме је настављено у истом маниру – доминацијом црвено-белих. У 52. минуту се након неколико одбитака после корнера Столић најбоље снашао у казненом простору и повисио предност на 3:0. Талентовани центарфор је могао и до хет-трика само седам минута касније, али је његов покушај дефанзивац Младости склонио са гол-линије. Упроност се Столићу ипај исплатила након само 60 секунди када је у погодак рутински претворио центаршут Цветковића.

Нису се заустављали црвено-бели па је Ранковић опробао шут из слободног ударца који је чувар мреже Младости успео да укроти. Улазак Кнежевића у игру је донео нови шут у 70. минуту након лепе “бициклице”, али је поново голман Младости био концентрисан. у 82. минуту смо видели сјајну минијатуру пара који је ушао са клупе – Тадић је лепо додао Дамјановићу који се у стилу расног центарфора смиреним ударцем уписао у листу стрелаца за 5:0. До последњег судијског звиждука се начин игре изабраника Слађана Николића није мењао, али је погодак Дамјановића био последњи на сусрету.

The post Кадети за чисту петицу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment