Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Звездини боксери освојили три бронзе на ЕП

Завршено је Европско првенство у боксу у сениорској конкуренцији које је одржано у Београду од 18. до 28. априла 2024. године. Звездини боксери су остварили изузетне резултате и освојили су три бронзане медаље.

Репрезентативци Србије Вељко Ражнатовић (до 86 кг), Вахид Абасов (до 67 кг) и Садам Магомедов (до 92 кг) попели су се на победничко постоље и окитили се бронзаним одличјима.

Храбри, мотивисани и до краја борбени Вељко Ражнатовић у крузер категорији (до 86 кг) савладао је прву препреку Стивена Аса из Естоније и пласирао се у четвртфинале. Био је одличан и у дуелу са Андрејом Киријаковом и победом над Молдавцем се пласирао у полуфинале и обезбедио постоље. Достојанствено се борио до последњег гонга против Руса Шарабутина Атаева, али на жалост није успео да се пласира у финале.

Атаев има доста мечева иза себе, хтео сам да победим, али било ми је најважније да не обрукам себе и своју земљу. То сам показао и нокдауном који судија није рачунао као што сте и видели. Он је велики шампион и ја ником нисам лак залогај, што је и он сам то мени рекао. Видимо се поново кроз конопце, гледаћете ме опет да наставимо победнички низ – рекао је фантастични Вељко Ражнатовић.

Бронзане медаље освојили су руски борци, чланови Црвене звезде који су представљали репрезентацију Србије на шампионату Старог континента Вахид Абасов (велтер категорија) и Садам Магомедов (тешка категорија).

Спортско друштво Црвена звезда честита боксерима, стручном штабу и менаџменту Боксерског клуба Црвена звезда на изузетном успеху и освојеним бронзаним медаљама на Европском првенству у Београду!

The post Звездини боксери освојили три бронзе на ЕП appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment