Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци Звезде поново на челу табеле

Омладинци Црвене звезде су у оквиру 26. кола домаћег првенства на терену иза југа Маракане славили против Графичара резултатом 1:3. Изабраници Ненада Милијаша су повели у 65. минуту преко Бубање на асистенцију Стојковића, пулени Александра Јевтића су одговорили у 81. преко Вељовића, док је у надокнади са беле тачке Радоњић прво донео нову предност Звезди, да би Теофиловић на асистенцију Маркочевића поставио коначан резултат.

Графичар – Црвена звезда 1:3 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Марко Карановић.

Стрелци: Бубања у 65, Радоњић у 90. и Теофиловић у 90. минуту за Црвену звезду, а Вељовић у 81. минуту за Графичар.

Жути картони: Гачић, Црнојевић, Ерић, Краљевић (Графичар).

Графичар: Ерић, Рамадани, Костић, Црнојевић, Радовић (од 51. Остојић), Ђорђевић (од 67. Павловић), Гачић (од 51. Краљевић), Вељовић, Су (од 51. Чапрић, а од 78. Милутиновић), Такер, Ивановић.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 46. Стојковић), Гудељ, Стојановић, Бубања, Мирановић (од 46. Петровић), Цветковић, Тошић (од 85. Теофиловић), Кривокапић (од 46. Вукојевић, од 85. Радоњић), Гојков, Маркочевић.

На добар начин је отворена утакмица између Графичара и Црвене звезде, с обзиром да смо прву прилику видели већ у другом минуту, када је „домаћин“ на овом мечу припретио преко Јулианга, који је главом шутирао на центаршут Радовића из слободног ударца, а Драшкић је био сигуран. Звезда је одговорила само минут касније на сличан начин када је Гојков пронашао Бубању из слободног ударца, али је Радовић успео да изблокира његов ударац главом. У 10. минуту се истакао чувар мреже Графоса – Ерић, који је прво прелепом интервенцијом одбранио ударац Тегелтије, да би још лепше одбранио шут Кривокапића, који је гађао сам угао гола из одбитка. Два минута касније су изабраници Александра Јевтића имали стопостотну шансу преко Ивановића, коме је мало фалило да главом затресе мрежу након што га је у „трепавицу“ погодио Радовић.

Наставили су изабраници Ненада Милијаша да прете, те је у 16. минуту пројектил са преко 20 метара упутио Бубања, али се новом фантастичном одбраном истакао Ерић. Одговорио је Вељовић у 22. минуту, када је ухватио волеј са ивице шеснаестерца, док је овога пута Драшкић реаговао на изузетан начин и спасао гол црвено-белих. Нови добар продор је имао капитен љубићастих у 25. минуту, када је тражио Јулианга на другој стативи, а тада је сјајно стартовао Бубања и спасао гол. Најбољу прилику у првом полувремену је Црвена звезда имала у 35. минуту. Цветковић је тада сјајним додавањем проиграо Кривокапића, који је са ивице петерца шутирао поред празног гола Графичара. До краја првог дела игре, видели смо још једну лепу акцију црвено-белих у 38. минуту, када је Гојков направио сјајан слалом по левој страни и упутио повратан пас на који је натрчао Маркочевић, који је погодио стативу.

Играо се 55. минут када су комбиновали Маркочевић и Гојков, а потоњи је оборен са леђа, те је Карановић показао на белу тачку. Одговорност је преузео управо Гојков над ким је пенал и направљен, шутирао је снажно и прецизно, али је погодио унутрашњи део стативе, од које се лопта одбила далеко од гола Графичара. У гужви у 58. минуту у казненом простору након прекида се најбоље снашао Маркочевић, чији је ударац био лак плен за Ерића. Напокон је до вођства дошла Црвена звезда у 65. минуту, када је са десног бока лепо центрирао Стојковић и пронашао Луку Бубању на другој стативи, који је из полуволеја матирао Ерића за велико славље наших јуниора. Одличан је био Бубања па је још једном спасао гол у 75. минуту, када је стартовао испред Вељовића, који је запретио са 10 метара искоса.

Играо се 81. минут када је Вељовић на прелепу асистенцију Краљевића, избио у ситуацију „један на један“ и рутински матирао Драшкића. Покушала је Звезда да узврати из корнера након два минута, када је лепо центрирао Бубања, а главом покушао Маркочевић, али је најбољи актер меча – Ерић, поново успео да одбрани. Идентичну ситуацију смо видели и у 85. минуту, само што је тада главом шутирао Гудељ. Лукаво је шутирао Цветковић у надокнади времена, када је покушао да лобује Ерића са двадесетак метара искоса, али се није дао преварити талентовани чувар мреже. Шутирао је Гудељ у првом минуту надокнаде са ивице петерца, али је пре тога лопту руком закачио Такер, те је из другог пенала на мечу, Звезда успела да дође до најбитнијег гола у досадашњем току сезоне, а реализатор је био Матеја Радоњић. У последњим тренуцима утакмице је Маркочевић проиграо Огњена Теофиловића, који је поставио коначан резултат, а наш клуб се поново нашао на челу табеле.

The post Омладинци Звезде поново на челу табеле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment