Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Vešović: “Uhvatili smo pravi ritam”

Marko Vešović

Treninzi Crvene zvezde već su postali tema za sebe. Utisak je da tako žestok ritam ne može da ne donese željenu formu ekipe na proleće.

– Kondicioni trener Srđan Zirojević nas svaki dan „ubija“ na treningu i to mislim u najpozitivnijem mogućem smislu. Uveren sam da će ti treninzi ostaviti traga na nama i da će se na terenu videti taj trud, za koji se nadamo da će nas na kraju sezone i dovesti do vrha tabele – kaže naš vezista Marko Vešović.

Kod trenera Roberta Prosinečkog zaista važi ono pravilo da su na pripremama svi igrači isti i da niko ne može da živi od stare slave. Taj njegov pristup svakako hrabri igrače, naročito one koji su bili u drugom planu.

– Vrlo je bitno igraču koji nije do sada igrao da zna zašto dolazi na trening i da ga zaista neko gleda i prati. Sjajna je stvar što svi imamo šansu da pokažemo šta znamo. Sa druge strane, to je dobro jer se konkurencija zaoštrava pa je i onaj standarni igrač čak oseća. A sve je to u svrhu ekipe i rezultata i to je ustvari i najbitnije – napominje Vešović.

Marko kaže da ekipu i njega veoma raduje to što su brzo shvatili viziju Roberta Prosinečkog.

– Ovo su mi druge pripreme, a iza sebe imam tri trenera i svako od njih je donosio nešto novo, svoj sistem rada, tako da je samim tim dosta toga različito u odnosu na letnje pripreme. Uvek je teško igračima da se naviknu na novog trenera. Sve te promene se osećaju u igri, u atmosferi, u svlačionici. Međutim, bitno je da smo sada uhvatili pravi ritam, forsiramo pas igru i ukapirali smo šta trener Robert Prosinečki traži od nas – istakao je Vešović.

Повезане вести