Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Црвена звезда на срећу постоји

Небојша Човић
Небојша Човић

Небојша Човић огласио се саопштењем на званичном сајту клуба, у коме се обратио уреднику Спортског Журнала, Предрагу Сарићу, поводом спорног дела у једном тексту у коме се помиње наш председник.

„Сматрам да није у реду и да није коректно да уредник Спортског журнала Предраг Сарић у уводном делу интервјуа са господином задуженим за развој кошарке даје нетачан и неистинит коментар. Констатација да је Зоран Радовић отишао из српске кошарке зато што му ја никада нисам опростио то што је штитио интересе Савеза у тренуцима када сам ја „политички склизнуо“ једноставно није тачна. То није истина, да не употребим неку тежу реч, и уредник тако реномираног спортског дневника то засигурно зна, или би морао да зна, па ме зато заиста чуди зашто се упушта у неистину. Зоран Радовић тада није штитио интересе Кошаркашког савеза већ своје личне покушавајући да се додвори тадашњем врху СПС-а како би остао на месту генералног секретара, на које сам га ја поставио.

Зарад истине и да нагласим. Те 1996. и 1997. године нисам „политички склизнуо“ већ сам бранио интерес и традицију града Београда и као тадашњи градоначелник нисам дозволио да се у Београду спроведе изборна крађа. Зато сам отишао, или како неки кажу, искључен сам из СПС-а. Поносим се што сам то урадио одбивши понуде Слободана Милошевића да идем у републичку Владу и да задржим место председника КСЈ-а, а да за узврат прећутим изборну крађу. Предраг Сарић је и тада био спортски новинар и не треба ја да га подсећам како се тада понашао.

Зоран Радовић је из Кошаркашког савеза Југославије отишао 1998. или 1999. године, јер га је тадашње руководство сменило, а он је већ себи нашао алтернативу у ФИБА. Ја тада нисам био у КСЈ, а и политички сам био притиснут и прогоњен од тадашњег СПС-а. Колико је био храбар Зоран Радовић може се закључити из тога да ме није ни позвао на отварање Куће кошарке за коју сам лично као председник Савеза и тадашњи градоначелник дао огромни допринос у идејном и материјалном смислу.

Што се тиче тога да ли Звезда постоји или не, она на срећу свих правих Звездаша у Србији постоји. И не само то, Звезда је у финансијском смислу санирана, организационо је ојачала и такмичарски је спремна за освајање трофеја у свим такмичењима. А, могла је и да не постоји по ономе што је од 2008. године у њој радио Зоран Радовић као сива еминенција. Управо у том периоду од 2008. до 2011. године направљен је највећи део некадашњег дуга Црвене звезде од чак осам милиона евра. Мислим да је сасвим јасно како је Зоран Радовић као веома утицајан човек из сенке у наведеном периоду доприносио „развоју“ кошаракашког клуба Црвена звезда. Извињавам му се што Звезда и поред његовог рада на „развоју“ постоји. Тада је све чинио да Небојша Човић не дође у КК Црвена звезда, а данас ради исте ствари, омаловажавајући резултате постигнуте у протеклих годину дана на санацији и оздрављењу Црвене звезде. Да се не бисмо више лагали и подметали по медијима позивам још једном надлежне државне органе да провере пословање и изврше увид у ревизорске извештаје како у Црвеној звезди тако и у свим осталим клубовима.

Не бих коментарисао нити ме занима све остало што је Зоран Радовић изрекао у интервјуу, али само да напоменем – много је оних који причају, ките се туђим перјем и живе од кошарке, а да кошарци ништа нису дали. Молим главног уредника Спортског журнала да интегрално објави саопштење које нисам направио да бих са било ким даље полемисао на ову тему веч да јавност зна истину.

У Београду 21. септембра 2012. године

Председник КК Црвена звезда

др Небојша Човић“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

23 comments

xxx сеп 22, 2012 at 10:22

Živeo drug Čova 🙂

Reply
marko bcrs сеп 21, 2012 at 22:59

Nadam se da ce Covic reci ko su ostali pojedinci koji su napravili dug Zvezde.

Reply
Tuđman Franja Doživotna сеп 22, 2012 at 08:48

Nadam se da će mo bagru povešati na Terazijama!

Reply
aikido сеп 21, 2012 at 22:02

čovječe tužno je to što se tog Radovića jako dobro sjećam i što je on prilično jedno vrijeme ex-YU bio jedini reprezentativac iz Zvezde…eh da,bio je povremeno i pokojni Žižić i to je to.Do Saleta Obradovića.A ovamo Zvezdaši ruše tu istu Zvezdu…tužno,jadno i za ne povjerovati.Onda nije ni čudo što su oni koji do 1988. godine nisu na prste jedne ruke imali titula prvaka države,postali za nas bauk…eeee,da je pameti.Valjda će je sada biti.Daće Bog.

Reply
Branimir сеп 21, 2012 at 22:40

Дао је.

Reply
Vladimir сеп 21, 2012 at 21:22

Bravo gospodine dr. Covicu!!

Reply
aleksandar sd сеп 21, 2012 at 20:25

Rts ce prenositi ABA ligu…

Reply
Chava сеп 21, 2012 at 19:22

😀 😀 😀 JEDAN JE PREDSEDNIK COVA!!! 😀 😀 😀

Reply
Aca сеп 21, 2012 at 19:17

Bravo Covo !! A sada svi u pionir , da pokazemo g.Covicu da cenimo njegov rad i trud !!! Napred Zvezdo!

Reply
joe сеп 21, 2012 at 18:28

doktor
otreso ga ko seljak pivo ispred prodavnice

Reply
Gile delija сеп 21, 2012 at 18:07

Bravo Nebojsa! Svi su se oni ovajdili od Zvezde jer da nisu bili u njoj ne bi ni bili danas tu gde su.Nebojsa je ucinio za Zvezdu vise za jednu godinu nego svi ostali zadnjih 20 godina.Ziveo Cova!

Reply
Miškec сеп 21, 2012 at 17:55

Zvezdo volim te najvise na svetu.Podrska za gospodina Covica !!!

Reply
goran сеп 21, 2012 at 16:45

svaka cast g.Covicu!!! Trebao nam je poodavno neko kao vi ko ce da nas brani od ovih agresora iz hrvatske!!!!!

Reply
shomi сеп 21, 2012 at 16:44

otres`o ga coki ko slinu :mrgreen:

Reply
Igor сеп 21, 2012 at 16:20

Jedan je Cova!!! 😎

Reply
Dupla kruna ole ! сеп 21, 2012 at 16:19

Zadnjih nekoliko godina svi su brisali patos sa Zvezdom….napokon se neko nasao da ostro brani interes Crvene Zvezde ! Bravo za dr. Covica!

Reply
kk C.Zvezda -košarkaški velikan сеп 21, 2012 at 16:16

Tako je predsedniče! Svi naši neprijatelji su vidjeli da si ti lično spasio Zvezdu propadanja, i da na njihovu sreću postoji, i da je sada jaka kao zemlja, pa ne biraju sredstva da nas omalovaže. Sve im je za džaba, vaš doprinos Zvezdi je nemerljiv, samo nam sa svojim komentarima daju dodatnu snagu da još više ojačamo!

Reply
ALcaponeDeLiJa сеп 21, 2012 at 15:55

Ovako predsednik treba da izgleda,da radi i da se ponasa(Lukicu uci nesto nesreco jedna),samo ostro,interes brani kako svoj tako i Crvene Zvezde…dosta je bilo kada nesto kazu(lazu) ti klimni glavom i reci uredu,ma nije uredu mafijo,Cova samo ostro,kad ih skinemo sa prvog mesta,pisat cemo po njima…!!!

Reply
baba simana сеп 21, 2012 at 15:48

alal vera coki.. posle duleta ovcara i ostalih terazijskih crnogoraca primirio je i ovog

Reply
Vlada сеп 21, 2012 at 15:24

Ovakav nam i u fudbalu treba,inace cemo i tu ostati bez titule 10 godina i vise..

Reply
forza stella rossa сеп 21, 2012 at 15:07

Batali covece da se pravdas smrdljivim novinarima,Tegeltiji,Todoricu,Vujosevicu i ostalim talibanima!Neka pisu sta hoce,ko im jebe mater vise!Gledaj samo Zvezdu,guraj napred i da osvojimo neki trofej!

Reply
dexy122 сеп 21, 2012 at 16:52

On je rekao da ce Zvezdu da brani gde god treba i ko god da je stavljao u usta i to i radi. Covic gospodin covek, rekao da nikad ne koristi rec laz i ne koristi je.

Reply
dexa7 сеп 21, 2012 at 14:46

Covo legendo 🙂

Reply

Leave a Comment