Moja Crvena Zvezda
Архива

Robi prelomio. Znaju se budući koraci

Robert Prosinečki

Poraz u 140. večitom derbiju biće po svemu sudeći i ključni faktor u kompletnom renoviranju igračkog kadra. Trener Robert Prosinečki, nakon par meseci rada sa fudbalerima koji trenutno nose crveno-beli dres, svestan je koliko trenutni igrački kadar (ne)može i kako se saznaje već je krenuo u stvaranje nove Crvene zvezde.

U dosadašnjim razgovorima sa sportskim direktorom Ivanom Adžićem napravljena je strategija po kojoj od dosadašnjeg igračkog kadra sigurno mesto u startnoj postavi za sezonu 2011/12, imaju samo Milan Vilotić, Pavle Ninkov, Evandro Goebel i Kristijan Borha. Naravno pod uslovom da Ninkov i dalje ostane u Ljutice Bogdana 1a. Sa druge strane, najkasnije do kraja maja biće u potpunosti rešen status reprezentativca Gane Li Adija, a takođe za očekivati je i da do tada bude poznata sudbina Uroša Ćosića. Pregovori sa moskovskim CSKA su već započeli i velika je verovatnoća da će Ćosić ostati posebno ako se uzme u obzir da će se za njegov ostanak na Marakani založiti i generalni sponzor Gaspromnjeft. Svi drugi bi uz propisno obeštećenje mogli da potraže inostrana uhlebljenja, a najbliži izlaznim vratima Marakane su Stamenković, Tošić, Isah, Kadu, Koroman i Perović, barem kada je reč o igračima koji su bili standardniji prvotimci.

Kada je reč o potencijalnim pridošlicama, još uvek se konkretno ne figurira sa imenima. Prioritet će biti pojačanja na krilnim pozicijama, jer Prosinečki ne želi više da u napadačkoj formaciji bude vezan samo za prodore Ninkova po desnom krilu, već želi raznovrsnost akcija kako bi napad bio ubojitiji. Uz to, Robi zahteva i jedno pojačanje na poziciji centarfora, kako se izrazio traži se novi Pančev. To svakako ne znači da će Kaluđerović napustiti Marakanu. Pored toga, Prosinečki će insistirati i na dovođenju centarhalfa, kao i zadnjeg veznog. Uz sve to očekuje se i da će legendarni Dejan Rambo Petković ponovo preporučiti neke južnoameričke fudbalere, jer se već sada pokazalo da su njegove prve dve perjanice sasvim opravdale sva očekivanja.

Повезане вести

27 comments

Leave a Comment