Moja Crvena Zvezda
Архива

Robi i Vilota pred OFK

Robi i Vilota

Crvena zvezda svoju utakmicu u okviru 26. kola Jelen Superlige igra na Karaburmi protiv OFK Beograda. Tim povodom održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili trener Robert Prosinečki i štoper Milan Vilotić.

– Dolaze nam sada teži protivnici, do kraja prvenstva. Sutra nas čeka OFK Beograd na svom terenu, oni igraju dobar fudbal, dobra su ekipa i neće nam biti ni malo lako. Verujem da smo se i fizički i psihički vratili od one utakmice sa Partizanom, verujem da ćemo sve utakmice do kraja pobediti. Nećemo ništa menjati u našoj igri. Ja još uvek verujem da mi možemo biti prvi, videćemo šta će Partizan uraditi, ali meni je bitno da mi pobeđujemo. Daćemo sve od sebe da sutra dobijemo ovu tešku utakmicu – rekao je na početku Robert Prosinečki.

Milan Vilotić je upoznat sa kvalitetima sutrašnjeg rivala.

Mogu da kažem iz ugla igrača da su svi igrači spremni da u ovih poslednjih pet utakmica zabeleže sve pobede. Svi smo maksimalno motivisani da pobedimo sutra, iako neće biti lako. Poznajem dobro rad trenera Đurđevića, koji i ovog proleća beleži dobre rezultate sa OFK Beogradom. Moram da izdvojim i Veseljka Trivunovića koji igra u vrhunskoj formi cele sezone, glavni je pokretač akcija i glavni igrač. Od njega preti najveća opasnost. Očekuje nas sigurno kvalitetna utakmica, nadam se da će biti i dosta publike, i ovom prilikom ih pozivam da dođu.

Robert Prosinečki neće odstupati od svoje igre.

– Gledao sma ih par puta, gledao sam ih protiv Vojvodine, i tu su odigrali jako dobru utakmicu protiv ekipe koja je finalista kupa i koja je treća u prvenstvu. Znam dosta o njima, ali ja ću opet gledati našu ekipu. Ako ekipa bude motivisana kao ranije, mislim da će se pitati samo Crvena zvezda. Ja sam optimista, Crvena zvezda igra dobro, imamo samopouzdanje, želimo pobedu da bi prvenstvo ostalo neizvesno. Ako budemo dominirali i držali loptu, mislim da neće biti problema. Imam za pravo da mislim da smo bolja ekipa od njih, i da ćemo slaviti. Odlučio sam ko će igrati, manje-više su svi zdravi. Imamo manji problem sa Jevtom i Mikićem, kao i sa Vešovićem koji ima kartone. Sutra će igrati Bajković, Ninkov, Vilotić, Adi, Tošić, Isah, Kadu, Lazović, Borha, Koroman i Perović.

Zanimalo je novinare i da li je česta promena golmana deo taktike, ili način da čuvari mreže budu uvek maksimalno koncetrisani.

– Mislim da su obojica dobri golmani, zato sam i pravio te rotacije, ali mislim da ništa nismo dobili ili izgubili, obojica su branili dobro. Nijedan gol od onih par koje smo primili, ne ide njima na dušu. Sada će braniti Bajković, ko će sledeći, videćemo, ali obojica su na dobrom nivou, i meni je zadovoljstvo da imam dva dobra golmana – rekao je Prosinečki.

Vilotić je govorio i o svojim partijama koje je pružio nakon duže pauze, kao i o ličnim planovima.

– Možda mi je i prijalo ovo što sam bio odvojen od fudbala, jer sam se uželeo terena i sada je ta želja mnogo veća nego ranije. Što se tiče igara, možda sam blizu svoje forme, ali mislim da ne može za ovo kratko vreme posle tako duge pauze da se uhvati maksimalna forma za koju mislim da će doći tek od leta. Što se mojih planova tiče, vezan sam za Crvenu zvezdu, ne razmišljam o odlasku, to je sve na klubu.

Prosinečki se ponovo osvrnuo na pisanja po novinama oko potencijalnih pojačanja Crvene zvezde.

– Za Kramarića su me pitali još pre dve nedelje. On je u omladinskoj školi Dinama dao 400 golova. Pitali su me za njega, i ja sam rekao da se radi o dobrom, mladom momku koji sigurno ima dobru budućnost. Nisam ništa pričao o dolasku. Što se tiče Kufrea, igrao je u Romi, Monaku, Dinamu i u reprezentaciji Argentine. Ne znam ništa o njegovom dolasku u Zvezdu. Radi se o dobrom i iskusnom igraču, e sad da li će nešto biti, ne znam, i neću pričati o tim stvarima dok se ne završi prvenstvo. Ima i u srpskoj ligi dva, tri igrača koji mogu da predstavljaju pojačanje. Da li mogu doći u Crvenu zvezdu, ne znam
– kaže Prosinečki.

Pitanje za šefa stručnog štaba je glasilo i da li misli da će ekipa imati malo vremena za odmor po završetku prvenstva, s obzirom da već sredinom jula počinju kvalifikacije za evro-takmičenja.

– Ja sam juče rekao igračima da će do 17. juna imati slobodno. Hoću da se ekipa odmori i da ne razmišlja o fudbalu do 17. Imaće neki program kojeg će morati da se drže, da bi došli spremni, a već 18. počinjemo testove, jedne pripreme, druge pripreme, Zlatibor i Austrija, na kojima ćemo igrati samo tri utakmice. 14. igramo prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu Uefa, možda i za Ligu Šampiona, ne znam u ovom trenutku – zaključio je Prosinečki.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.