Moja Crvena Zvezda
Архива

Pobeda nad Borčanima

Miloš Trifunović

Crvena zvezda je zabeležila još jednu pobedu u Jelen Superligi. Ovoga puta bili smo bolji od ekipe BSK-a iz Borče, posle Inđije i Jagodine. BSK – Crvena zvezda 1:3 (0:1).

Naši fudbaleri su bili sigurni u defanzivi, ako se izuzme jedina šansa Borčana iz koje su postigli utešni pogodak, ali su tek na momente uspevali pokažu šta umeju u napadu. Dva precizna udarca Miloša Trifunovića, uz malo sreće prilikom šuta Marka Vešovića bili su dovoljni za osvajanje bodova na Omladinskom stadionu.

Imala je Zvezda inicijativu u prvom poluvremenu, međutim,  sporo je išla lopta, a u akcijama koje su nešto obećavale, često se grešilo u poslednjem pasu ili se Kaluđerović nalazio u ofsajdima.

Savio je iz slobodnog sa 20-tak metara šutirao pored gola, sa nešto manje razdaljine isto je učinio i Koroman. Iz trećeg pokušaja poveli smo.
Isah je u 41. minutu uspeo da pogodi stativu. Lopta se odbila pravo do Trifunovića, koji je preciznim udarcem po zemlji smestio loptu u mrežu.

Nastavak meča je doneo nešto sadržajniju igru.
Zvezda je nastavila da napada, i u 55. munutu zatresla ponovo mrežu, ali je pogodak Kaluđerovića poništen zbog navodnog ofsajda. Tri minuta kasnije isti igrač je povukao kontru od centra do šesanesterca i na levoj strani poslužio Trifunovića. Još jednom je bio precizan napadač crveno-belih u kaznenom prostoru BSK-a za 2:0.

Taj pogodak dao je krila našim fudbalerima, ali i otvorio još više prostora za kontre Borčana, koji su do tada bili gotovo bezopasni. Na pas Đukića, Alivodić je poslao loptu u peterac, koju je u mrežu na drugoj stativi ubacio Knežević.

Zvezda je u finišu stigla do 3:1. Slobodan udarac izveo je Milovanović, a golman Kovačević odbio loptu do Vešovića. Mladi prvotimac našeg kluba je pogodio stativu, posle čega se lopta od golmana BSK-a odbila u mrežu.

Treća pobeda za redom, svakako, predstavlja podstrek, ali ima u igri Zvezde još prostora za napredak.

STRELCI: Trifunović u 41. i 58. minutu, Vešović u 89. minutu za Crvenu zvezdu i Knežević u 69. za BSK.
STADION: Omladinski. GLEDALACA: 5.000. SUDIJA: Dragan Krstić (Beograd)

BSK: Kovačević, Milošević, Žarković, Radunović, Stojanović,
Ćesarević (Krstić), Alivodić, Knežević, Kajević (Savković), Babić, Đukić.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Tošić, Ignjatijević, Koroman(Vešović), Isah, Savio (Milovanović), Kadu (Jevtić), Kaluđerović, Trifunović.

Повезане вести