Moja Crvena Zvezda
Архива

Stamenog bi Nefči, Despotović sve realniji

Saša Stamenković

Saša Stamenković je dobio konkretnu ponudu azerbejdžanskog Nefčija, te bi mogao od sledeće sezone da nastupa za ovaj klub sa istoka.

Iskusni golman nije u prvom planu te je u potrazi za klubom koji bi zadovoljio injegove „apetite“, ali i uplatio obeštećenje koje je odredila Crvena zvezda. Nefči će od leta krenuti u kvalifikacije za Ligu šampiona te su u potrazi za nekoliko igrača sa kojima bi ojačali igrački kadar, a jedan od pikova sportskog sektora je i Stamenković.

Sa druge strane, čini se da se nazire sve jasnije rešenje za špic napada. Posle sve izvesnijeg ostanka Brazilca Filja u Belgiji, Ranko Despotović je nekoliko koraka bliže Marakani. Obeštećenje bi iznosilo oko 400.000 evra, što ne bi trebalo da predstavlja prepreku u realizaciji transfera.

Ranko Despotović

Ranko je više puta istakao da želi da se vrati u Srbiju i pojača ekipu Roberta Prosinečkog, a nema sumnje da bi tip napadača kakav je iskusni Despotović mnogo značio novom timu koji formira Robi.

Na ovaj način, ujedno, otvorilo bi se mesto „viška“ za dolazak stranog fudbalera. Podsetimo, mesta na kojima se traže igrači, a da u obzir dolaze stranci, jesu štoper, centralni vezni, levo krilo i napadač.

U slučaju da mesto napadača pripadne Despotoviću, a mesto štopera Ivici Dragutinoviću (koji je navodno u poodmaklim pregovorima sa klubom), dva strana fudbalera koja bi stigla na Marakanu igrala bi u veznom redu. Tako bi praktično gotovo ceo vezni red Crvene zvezde sačinjavali strani fudbaleri.

 

Повезане вести

55 comments

Comments are closed.