Moja Crvena Zvezda
Архива

Promovisan ženski tim

Promocija ženskog tima
Promocija ženskog tima

Crvena zvezda se trudi da ide u korak sa vremenom, i  u mnogim stvarima vezanim za prosperitet srpskog fudbala je prva u Srbiji. U Medija centru stadiona Crvene zvezde održana je konferencija za medije povodom promovisanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između FK Crvena zvezda i Laska iz Lazarevca.

Ženska ekipa će postati deo našeg kluba, i na taj način Zvezda će ići u korak sa onim što FIFA i UEFA propagiraju, a to je da svaki klub mora imati žensku sekciju kao i sekciju za mali fudbal. Prisutnima su se obratili zamenik sportskog direktora Goran Vasilijević, bivši trener i predsednik Laska i budući trener ŽFK Crvena zvezda Darko Stojanović, član UO Crvene zvezde Milan Janković i kapiten Laska Ivana Erac.

– Pratimo trendove koje propagira UEFA, a po njenim pravilima, u našem sastavu moramo imati i ženski fudbalski klub. Danas smo tu da ozvaničimo tu poslovno-tehničku saradnju, i veoma mi je drago što smo u tome uspeli. Još uvek nisu precizno definisane pozicije, ali Darko Stojanović će za sada voditi brigu o ženskoj sekciji. Posebno mi je drago to što su se, otkad se čulo da će doći do fuzije, javile već neke igračice, reprezentativke, koje bi želele da igraju za Crvenu zvezdu – rekao je Vasilijević.

Ženski seniorski tim Crvene zvezde će svoje utakmice igrati kao predigru muškom timu.

– Zaista je velika čast za naš klub što je Zvezda u nama prepoznala partnera, i što se odlučila na jedan ovakav korak, koji možemo smatrati istorijskim korakom za ženski fudbal u Srbiji. Kod mene i kod svih devojaka u klubu prisutno je veliko uzbuđenje zbog svega što se dešava, i mislim da ženski fudbal u Srbiji pre Crvene zvezde i sada kada je Crvena zvezda formirala svoj tim neće biti isti. Biće to nešto sasvim novo, i sve devojke u Srbiji koje se bave fudbalom imaće još veću motivaciju da nastave da rade i da treniraju – rekao je Darko Stojanović, koji će na Marakani imati i svoju kancelariju kao koordinator ženskih selekcija.

Ivana Erac, kapiten lazarevačkog Laska, govorila je o tome kako je počela da trenira, kao i ko joj je fudbalski idol.

– Još od malena sam u školskom dvorišu sa vršnjacima igrala fudbal, više zbog samog druženja nego jer sam igrala dobro. Ali, iako sam relativno kasno počela da treniram, čula sam za Lask i odlučila sam da odem tamo da živim, i da se profesionalno posvetim fudbalu. Većinom su nam idoli muškarci jer su savršeniji nego žene, meni konkretno je Nemanja Vidić, a od ženskih Marta, reprezentativka Brazila, jer sa loptom može sve – rekla je Ivana Erac.

Milan Janković je rekao da je ova fuzija naišla na podršku uprave.

Upravni odbor Crvene zvezde dao je punu podršku ovoj fuziji, jer je Crvena zvezda prva u svemu. Ove mlade dame će dobiti i najveću moguću podršku od onih koji to najviše cene, a to su navijači. FK Crvena zvezda ima ozbiljnu tematiku svaki put kada odlučuje da se zaduži ili nešto finansira, a ovo je bilo od srca. Ovakav ugovor doneće svima boljitak, a mladim damama i njihovim trenerima, njihovim roditeljima, želim puno uspeha. Meni je srce puno, a biće mi najviše drago kada pred neku od utakmica devojke dočeka huk sa tribina, jer Zvezda ima u proseku najveći broj gledalaca po utakmici. Lazarevac neće ostati bez svoje dece, već će dobiti podršku FK Crvena zvezda, tj ogromnog kolektiva koji je evropska i svetska marka. Još jednom, želim im puno uspeha, i neka to bude cilj: biti broj jedan u školi, biti broj jedan u životu, i biti broj jedan u svom sportu.

h Da li ovo podrazumeva da lazarevački amaterski sportski klub više ne egzistira u Lazarevcu uopšte, i da li je samo seniorski pogon u Crvenoj zvezdi ili su to sve kategorije?

– Sporazum podrazumeva da je ceo pogon Laska ustupljen FK Crvena zvezda. Sve brige oko Laska preuzima rukovodstvo FK Crvena zvezda, tako da će klub od zavisnosti od ambicija i opredeljenja na taj način egzistirati. Kada se Zvezda pojavila u ovoj priči, bilo je suvišno bilo šta govoriti. Želja svih devojaka koje se bave fudbalom je da neko od naših velikih klubova osnuje žensku sekciju. Crvena zvezda je to uradila, i mi nijednog momenta nismo imali dilemu da li želimo ili ne želimo da napravimo fuziju sa Zvezdom. Ovo je istorijski dan, i Zvezda je ovim dokazala koliko je velika i koliko napred gleda u odnosu na ostale. Mi smo se trudili da radimo i da stvaramo igrače i drago nam je što je Zvezda u nama prepoznala klub sa kojim može da napravi saradnju – rekao je Stojanović.

Pitanje za Ivanu Erac bilo je i da li će joj nedostajati Lazarevac.

– Nedostajaće sa jedne strane jer sam tamo provela pet godina tj svoje detinjstvo. Ali sa druge strane neće, jer su ovde mnogo bolji uslovi, tako da sam na 50-50 – rekla je Ivana Erac.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.