Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezdina letnja pojačanja : Bruno Mezenga

Bruno Mezenga

Četvrto ovogodišnje pojačanje, posle Čave,Vesića i Pašeka, je bivši Brazilski U-17 reprezentativac Bruno Ferreira Mombra Rosa , ili jednostavnije Bruno Mezenga. Sutra će se priključiti pripremama, a ugovor će zvanično potpisati 1. juna.

Ovaj dvadesetdvogodišnji napadač je jedan od najmlađih igrača koji je debitovao u dresu Flamenga, sa samo 16 godina. U tom periodu su ga prozvali sledećim Adrijanom, ali on još nije opravdao taj epitet , iako je njegov talenat neosporan.

Prije dolaska u Zvezdu nastupao je za Flamengo , odakle je dalje bio posuđivan u Fortalezu, Makae, Orduspor i Legiju iz Varšave. U Flamengu je odigrao samo 18 utakmica , i to većinom je ulazio sa klupe. Najbolju sezonu je imao u tadašnjem Turskom drugoligašu Ordusporu gdje je na 32 utakmice postigao 21 gol uz dvije asistencije , i tako postao najbolji strijelac druge Turske lige te sezone.

Zadnju sezonu je odigrao u Legiji, gdje je zabio 3 gola na 13 nastupa u najjačem Poljskom rangu. Od tih 13 nastupa, samo je tri puta bio starter, dok je većinom ulazio posle 65. minute.

Mezenga u periodu igranja za Legiju

Preko komentara sa raznih foruma može se zaključiti da većina Zvezdaša ne vjeruje u njegove mogućnosti , ali ovaj Brazilac je baš ono što Prosinečki traži, klasičan centrafor.Visok je 183cm , posjeduje odličan udarac i glavom kao i nogom. Ljevak je i ima dobar osjećaj za prostor. Aktivno učestvuje u igri, vraća se u vezni red po loptu, te mu asistencije nisu strana stvar.

Dobrodošao u Crvenu zvezdu !

Повезане вести

35 comments

Comments are closed.