Moja Crvena Zvezda
Архива

Zirojević: „Spremniji nego zimus“

Zirojević Srdjan
Zirojević Srdjan

Osnova za dobre partije svakog fudbalera je dobra fizička pripremljenost. Kondicioni trener Crvene zvezde, Srđan Zirojević, još zimus je imao pune ruke posla, a na Zlatiboru je nastavio da izvlači maksimum od svakog fudbalera.

Ekipa je trenutno na nivou koji smo mi hteli da imamo prošle zime. Poboljšali smo tu potrošnju kiseonika koja je sada bolja za 8%, startnu snagu i taj opšti nivo snage za 37%. To je Robert tražio, da ti elementi budu bolji nego što su bili zimus, tako da je to sada tamo gde mi hoćemo. Sad nastavljamo dalje da radimo. Ti elementi treba da se pojačaju za još osam odnosno dvadesetak procenata, to je onda to – kaže Zirojević.

Pojedinci su na Zirojevića ostavili posebno dobar utisak.

Laboratorijska testiranja su rađena, svako ima svoj pulsmetar. Trenutno Dimitrijević, Tošić i Mjailović prednjače u odnosu na ostale. Stanje sa novajlijama je isto kao i sa Borhom i Evandrom kada su došli. Naravno, navići će se. Prezadovoljan sam sa Borhom i Evandrom, napreduju svakim danom sve više i više. Moram da pomenem i mlađe, Filip Janković, Čaušić, Stojković…  Veoma sam prijatno iznenađen. Još Bruno da skine par kilograma, i biće odlično – kroz osmeh kaže Zirojević.

Mladi kondicioni trener ističe da će Robert Prosinečki imati ono što je želeo – hitru i agilnu ekipu.

Imamo ta tri ciklusa. Prvih šest meseci je završeno, gde je bio cilj da se nivo ekipe podigne na viši nivo. Sada ulazimo u jedan period koji je za nas dosta specifičan – povećavamo agilnost i hitrinu ekipe. Robert je tražio da ekipa podseća na španske ekipe koje su brze i agilne, hitre, i imaju dosta taktičko-tehničkih elemenata, koji moraju da odgovaraju fizičkim zahtevima. Mogu da kažem da će ekipa na fizičkom nivou izgledati kao što je Robi zamislio. Pripreme su drugačije koncipirane. Prvih pet-šest dana je prošlo u trčanju, a sada se kreće ka ubrzanju, hitrini, i ostalim elementima koji su bitni za šefa – kaže Zirojević.

Повезане вести

11 comments

Leave a Comment