Moja Crvena Zvezda
Архива

Superligaši odbacili predloge, Zvezda nastavlja sa borbom

Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice superligaša Srbije

Zajednica superligaša Srbije je obacila mogućnosti, kako eventualne reforme lige, tako i vanrednih izbora u FSS koje je predložila Crvena zvezda. Kako govori Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice, Zvezdin predlog je vredan poažnje, ali većina klubova nije u saglasnosti sa ti stavom.

„Inicijativa Zvezde za reformu lige je pozdravljena i smatra se da ona zaslužuje pažnju, ali većina klubova misli da još ne može da dođe do promene lige. Da bi se došlo do promene sistema lige, potrebno je da se on najavi godinu dana ranije. Zato smo odlučili da igramo po ovom sadašnjem još dve godine“ , navodi Janković.

On kaže da je nedopustivo da stranac bude na čelu Sudijske komisije:

Taj predlog nije podržan. Komisija je odgovornija od pojedinca, dok stranac ne dolazi u obzir pošto bismo tako umanjili vrednost domaćih sudija“ , kaže generalni sekretar Zajednice superligaša Srbije.

Klubovi su se, takođe, složili da nije vreme za vanredne izbore. Ovo je takođe potvrdio Janković:

Kroz razgovor smo se složili da sada nije trenutak za izbore u FSS–u. Većina je bila protiv tog predloga, dok je samo Zvezda bila za njega, a Javor uzdržan.“

Marko Nikolovski, potparol Crvene zvezde

Ipak, Zvezda nije ostala nedorečena na ove vesti iz FSS-a. Stav našeg kluba prenosi potparol  Marko Nikolovski.

Poštujemo odluku drugih klubova, ali moramo da naglasimo da je razumemo kao zadovoljstvo postojećim stanjem u srpskom fudbalu, koje je po mišljenju javnosti veoma loše“, navodi potparol Zvezde.

Tom prilikom Marko je dodao da Zvezda više neće tražiti reformu lige, ali da će nastaviti da se bori za vanredne izbore.

Za Crvenu zvezdu ovakvo izjašnjavanje klubova predstavlja zabijanje glave u pesak i pokušaj da se na čelu Saveza zadrži čovek koji je nedostojan da obavlja tu funckiju. Nastavićemo bitku za vanredne izbore, jer je to bitka između želje da srpskom fudbalu bude bolje i pokušaja da on bude u funkciji jednog čoveka i nekoliko interesnih grupa“, kaže Nikolovski.

On je dodao i da Zvezda misli da je Zajednica superligaša  pod pritiskom Saveza i da nije nadležna za donošenje odluke o vanrednim izborima:

Mi smo bili protiv toga, jer Zajednica nije nadležna za donošenje odluke o ovom pitanju, ali aktuelni predsednik FS-a je po svaku cenu želeo da dobije još jedna telegram podrške“, zaključuje Marko Nikolovski.

Повезане вести

4 comments

Leave a Comment