Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Нинковић: Нећу пропустити Будивељник

Мало је фудбалера који воле кошарку тако страствено као што је Милош Нинковић. Зато и не чуди што је овај фудбалски виртоуз веома чест гост на утакмицама црвено-белих кошаркаша. Реванш меч четвртфинала Еврокупа са Будивељником каже да не би пропустио ни за шта на свету и да ће сигурно заузети своје место у Комбанк арени и пружити подршку својим клупским колегама под обручима. Утакмица је на програму у среду, 26. марта од 19 сати и 30 минута, а карте се од данас налазе у продаји по ценама од 400 до 1200 динара.

Први меч против Будивељника у Каунасу нисам био у прилиици да гледам јер смо баш у то време имали тренинг. Међутим, стигао сам да погледам последња два минута. Морам да признам да је било баш драматично. Будивељник је пред реванш стекао три поена предности, а с обзиром на завршницу меча можда је Звезда могла да извуче још бољи резултат. Али, ни три поена заостатка није много. Мислим да Звезда има лепу шансу да све то надокнади и на крају тријумфује – почиње причу Нинковић и не пропушта прилику да нагласи да сваки меч Звездиних кошаркаша врло емотивно доживљава:

Мени кошарка порпилично стресна за гледање. Знам неке људе, моје јако добре пријатеље, који кад су неке важне кошаркашке утакмице Црвене звезде шетају у парку док све не прође. Једноставно не могу да поднесу толико узбуђење. Е па мислим да ћу им се ускоро придружити – уз осмех каже Нинковић и додаје:

Шалу на страну, фудбал није толико драматичан док се у кошарци ствари много брже дешавају, преокрети се лакше праве у кратком временском року и кад је све то још повезано са Звездом онда ја то веома емотивно доживљавам.

Звездин везни фудбалер објаснио је одакле потиче толика љубав према магичној игри:

Морам да признам да сам као клинац више играо кошарку него фудбал. Чукарички ме је својевремено звао и мало је недостајало да завршим под обручима. Међутим, живот ме је одвео на другу страну, на фудбалски терен. Нажалост кошарку дуго нисам играо, мислим да је прошло чак девет година како нисам играо баскет све до момента када сам на припремама узео лопту и мало шутирао на кош. Стално сам пратио а и даље са пажњом гледам НБА лигу. Један сам од оних фанатика који се ноћу буде да би гледали утакмице – открио је популарни Нине који је навијачима Звезде још желео да поручи:

Моја порука је више него јасна, да заједничким снагама напунимо Арену, јер добро знам колико ће играчима та подршка са трибина значити. Звезда има шансу да се пласира у полуфинале Еврокупа, меч са Будивељником је од огромногх значаја, а резултат је такав да улива наду. С обзиром на све те оклности мислим да правим навијачима посебан позив неће бити потребан, јер су сви свесни колику важност има овај меч. Ја ћу сигурну бити у Арени,вероватно ће нервоза бити присутна, али надам се и желим да верујем да ће се наши кошаркаши постарати да се што је могуће мање нервирам и да ће нам свима омогућити да се на крају радујемо – закључио је Нинковић.

Повезане вести

4 comments

bat мар 23, 2014 at 16:42

Ljudi treba da nas bude sto vise, ajde da podrzimo ove momke kako treba i da nas bude 20000 pa da svi zajedno idemo u polufinale, svi koji misle doci neka nagovore jos barem jednu osobu 😀

Reply
Dejan BL мар 23, 2014 at 20:47

Tako je treba da nas bude, ali tesko da ce biti.

Reply
Никола '89. мар 24, 2014 at 18:28

То је твоје мишљење, батице.

‘Ајде да је накрцамо баш онако момачки, људи. СВИ У ХАЛУ!

Reply
IgorNbGd мар 25, 2014 at 10:12

Shvatam da je teško vreme i da narod nema para, ali Arena mora da bude puna. Ako ne bude kupljeno dovoljno karata treba omogućiti slobodan ulaz da bi se hala popunila… Kad bismo otišli u polufinale to bi bio ogroman uspeh i podstrek za naredni period. Pogotovo bi puno značilo na psihološkom planu jer je ABA liga takva da nema veze što smo imali samo 4 poraza, jer jedna utakmica na kraju odlučuje o celoj narednoj sezoni. To je ekstremno glupo. I prošle godine sam stajao iza toga, a stojim pogotovo ove, da prva dva tima regularnog dela treba da igraju EL i tačka. Možda samo varijanta da prvi u regularnom delu ide direktno i osvajač f4 iliti šampion, a drugi iz regularnog dela u kvalifikacije. Partizan je prošle godine nezasluženo otišao, a verovatno će i ove. Najveći problem je to što ako budemo igrali u polufinalu sa njima može svašta da bude. Derbi je derbi… Zato moramo podržati naš tim! Posle 15ak godina se napokon dešava nešto veoma pozitivno!

Reply

Leave a Comment