Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Павићевић: За дерби не треба посебан мотив

Одбрана Црвене звезде и даље је најбоља у лиги. То је свакако један од адута Црвене звезде пред 147. вечити дерби, а „командант“ Саво Павићевић верује у себе и своје колеге када је дефанзивна игра у питању.

Павићевић се у понедељак прикључио тиму, након што је испунио своје обавезе у националном тиму Црне Горе. Он се осврнуо на две утакмице након којих је Црна Гора „зарадила“ само један бод.

10453344_745385582189007_3928199579922159952_n– Подбацили смо, зашто не признати. Рачунали смо можда и на свих шест бодова, а на крају смо освојили само један. Против Лихтенштајна смо дали све од себе, играли смо одлично, али лопта није хтела у гол. Аустријанци су нам дали гол у првом полувремену, у другом смо можда били и бољи, али поново смо промашили две изванредне прилике. Нема предаје, настављамо даље. Изненађења у фудбалу се догађају, ту су примери Холандије и Шпаније. Није фраза, данас заиста свако може да победи свакога, биће још изненађења и ми чекамо своју шансу – рекао је Павићевић, пре него што се осврнуо на најбитнију утакмицу јесењег дела сезоне.

– Ту нема шта ново да се каже. Не треба ти посебан мотив када се игра дерби. То је утакмица коју ће гледати много људи, знамо сви шта нашим навијачима, али и нама самима, значи победа у једној таквој утакмици. Морамо дати свој максимум, они су квалитетна екипа која до сада није изгубила нити један бод. Бодовна разлика је таква каква јесте, и морамо искористити прилику да поново претекнемо ривала – сматра Павићевић, којем ће и искуство из пролећног дербија добро доћи.

– Видели сте какав је то дерби био. Добар фудбал, добра утакмица, али чудна. Промашили смо два пенала, а да смо само један искористили, све би се одвијало неким другим током. Но, битно је да смо на крају славили титулу, због чега се на крају крајева и игра фудбал.

Павићевића је, као и остале играче, непријатно изненадила вест о повреди стандардног десног бека, Марка Петковића.

– Марко је мој цимер и велики смо пријатељи. Поред тога је један од омиљених играча у свлачионици и свима нам је много драг. Био сам са саиграчима из репрезентације када сам чуо вест, и заиста сам био шокиран. Звао сам га, не верујући да се то десило у последњем минуту утакмице. Али, то је саставни део фудбала. Мора са тим да се суочи. Марко је борац, велики радник, и знам да ће он то прегурати и да ћемо у најкраћем року већ моћи да рачунамо на њега – каже Павићевић, који истиче да ће екипа играти и за њега.

Повезане вести

Leave a Comment