Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Оњила, Ђорђевића, Вилотића (видео)

Још један фудбалски викенд је за нама, а неколико бивших играча Црвене звезде имало је запажене улоге у својим клубовима. Ифеани Оњило је наставио своју голгетерску серију на Кипру у дресу Ермиса, Филип Ђорђевић је био стрелац у поразу Лација против Емполија, гол за победу Јанг Бојса у Швајцарској постигао је Милан Вилотић, а Филип Младеновић је са екипом БАТЕ Борисова постао првак Белорусије.

Италија

Серија А

Емполи – Лацио 2:1

Римљани нису успели да остану непоражени на стадиону Карло Кастелани, али је репрезентативац Србије, Филип Ђорђевић, постигао свој шести гол у сезони и тренутно дели четврто место на листи најбољих стрелаца Серије А. Филип је одиграо цео меч, а мрежу је затресао на асистенцију Кандреве у 66. минуту, када је смањио на 1:2. Искусни Масимо Макароне је постигао погодак за три бода Емполија. Душан Баста поново није био у протоколу, а Лацио је тренутно пети са 19 освојених бодова.

Рома – Торино 3:0

Никола Максимовић је одиграо свих 90 минута у убедљивом поразу Торина на Олимпику. Његов тим је сада на 14. позицији са 12 бодова.

Интер – Верона 2:2

Неро-азури су примили гол у 89. минуту и још једном остали без победе на Меаци, а Немања Видић и Здравко Кузмановић су одиграли целу утакмицу за домаћи састав. Прича се да би Видић могао да се врати у Манчестер јунајтед, јер се није довољно прилагодио на италијански фудбал. У екипи Вероне није било Бошка Јанковића, који је остао на клупи цео меч. Интер је тренутно девети на табели, а Верона је само једно место испод њих.

Фиорентина – Наполи 0:1

Ненад Томовић је био у саставу екипе из Фиренце свих 90 минута, али су Наполитанци однели три бода. Фиорентина је 11. на табели са 13 освојених бодова.

Палермо – Удинезе 1:1

Милан Милановић поново није био у комбинацији за наступ у дресу Палерма, а Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић су са бодом из ове утакмице тренутно осми на табели пред пријатељски меч са Црвеном звездом у Београду.

Сампдорија – Милан 2:2

Синиша Михајловић и његов тим су после ремија са Миланом на четвртом месту табеле са 20 бодова, а после паузе у шампионату очекује их гостовање Ћезени.

Серија Б

Бреша – Пескара 1:3

Урош Ћосић није улазио у игру за Пескару, која је овим тријумфом изашла из опасне зоне и сада је на 17. месту у другом рангу италијанског фудбала.

Катанија – Варезе 2:1

Филип Јанковић је меч посматрао са клупе, а Катанија је после ове победе стигла до 12. позиције на табели.

Шести гол Филипа Ђорђевића у Серији А је на не баш добром снимку од 3:11.

http://www.youtube.com/watch?v=AAf3-R6etQc

Француска

Лига 1

Лион – Генган 3:1

Милан Бишевац је одиграо цео меч за Лион и асистирао првом стрелцу лиге Лаказету код водећег гола у 8. минуту. Била је то пета узастопна победа Лиона, који је непоражен у последњих девет утакмица. Трећи су на табели са два бода мање од водећег Марсеља, који полако посустаје после одличног старта сезоне.

Тулуз – Мец 3:0

Тријумфу Тулуза на Мунисипал стадиону допринели су Урош Спајић, који је одиграо целу утакмицу и Павле Нинков, који је ушао на терен од 87. минута. Тулуз је напредовао до 11. места са 17 освојених бодова.

Евијан – Ница 1:0

Милош Нинковић је остао на клупи против Нице, а Евијан је коначно прекинуо низ од четири пораза и изашао из зоне испадања. Сада су 16. на табели са 13 бодова.

Лига 2

Ним – Ниор 3:2

Повратак Ненада Ковачевића у састав Нима обележен је тријумфом, а некадашњи капитен Звезде је на терену био до 77. минута. Ним је тренутно 12. на табели друге француске лиге.

Енглеска

Премијер лига

Ливерпул – Челзи 1:2

Челзи наставља да руши противнике на острву, а Немања Матић је незаменљив у саставу Жозеа Муриња. Репрезентативац Србије одиграо је цео меч, асистирао код водећег гола Герија Кејхила и добио жути картон у 69. минуту. Матић је узданица тима, саиграчи га изузетно цене и описују као кључног играча екипе, а добио је и похвале од тренера Муриња за партије које пружа у континуитету. Лондонски клуб не зна за пораз ове сезоне. У 17 утакмица у свим такмичењима имају учинак од 13 победа и четири ремија и тренутно су први на табели енглеског шампионата са 29 бодова.

Квинс Парк Ренџерс – Манчестер сити 2:2

Највећи Челзијев конкурент ове сезоне и бранилац титуле није успео да стигне до три бода на Лофтус роуду, па су остали на трећем месту са осам бодова заостатка за водећом екипом. Александар Коларов због повреде није био у комбинацији за овај меч.

Шпанија

Примера

Малага – Еибар 2:1

Дејан Лекић је на Ла Росаледи у игру ушао у 91. минуту, па није могао да остави било какав утисак у поразу Еибара, који је безбрижан у средини табеле на 10. месту.

Кордоба – Депортиво 0:0

Кордоба није успела да савлада госте из Ла Коруње, па је остала на последњем месту са шест бодова. Александар Пантић је одиграо цео меч за домаћи тим.

Немачка

Бундеслига

Леверкузен – Мајнц 0:0

Мајнц је извукао бод на Бај арени, која је остала у лошој успомени навијачима Звезде, а Филип Ђуричић је меч посматрао са клупе гостујуће екипе. Мајнц је тренутно осми на табели.

Португал

Примеира лига

Есторил – Порто 2:2

Евандро је био на клупи гостујућег тима у мечу против бившег клуба. Порто је сада трећи са три бода мање од водеће Бенфике.

Русија

Премијер лига

Краснодар – Рубин 2:0

Благој Георгијев је био у саставу Рубина свих 90 минута. Добио је и жути картон у 49. минуту, а његов тим је после овог пораза девети на табели са 20 бодова.

Амкар – Мордовија 0:1

Хладан туш за Славољуба Муслина и његов клуб на стадиону “Звезда“ у Перму. Ипак, Амкар је и поред овог пораза за сада безбедан на 12. месту са 11 бодова.

Торпедо Москва – Локомотива Москва 0:1

Миодраг Божовић “Гроф“ је са нова три бода стигао до 7. места на табели са 22 бода. Божовић од преузимања Локомотиве има сјајан учинак од четири победе и једног ремија. Немања Пејчиновић није улазио у игру за гостујући састав.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Пантракикос 5:1

Олимпијакос је забележио убедљив тријумф на свом стадиону и приближио се на два бода водећем ПАОК-у. Лука Миливојевић је одиграо цео меч за црвено-беле.

Ксанти – ОФИ 2:1

Мирнес Шишић је ушао у игру за госте у 68. минуту, али није успео да избегне пораз у Пигадији. ОФИ је 13. на табели са 10 освојених бодова.

Левадијакос – Платанијас 0:0

Платанијас је освојио 11. бод и сада су 11. на табели, а Лука Милуновић није играо на овом сусрету.

Атромитос – Астерас Триполис 4:3

Тријумф екипе Рикарда Са Пинта у сјајном мечу који је хет-триком обележио Италијан Стефано Наполеони. Атромитос је сада шести са 14 освојених бодова.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Отелос 1:0

Ифеани Оњило је наставио голгетерску серију на позајмици у Ермису. Одиграо је цео меч и постигао победоносни погодак у 67. минуту. Био је то пети гол Нигеријца за Ермис у осмом мечу ове сезоне. Тренутно је трећи стрелац лиге, а тим је захваљујући његовим головима стигао до четвртог места на табели са 14 освојених бодова. Руководство Звезде би требало озбиљно да размисли о враћању Оњила у клуб (осим ако немају боље решење), јер је неефикасност највећи проблем Лалатовићевог састава ове сезоне. Четврти гол Оњила на последње три утакмице је на снимку у акцији од 1:00.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_6WfjaYJLY

Холандија

Ередивизија

Витесе – Фејенорд 0:0

Абиола Дауда је одиграо цео меч за Витесе и зарадио жути картон у 89. минуту. Неће га гол на последње четири утакмице у свим такмичењима, па је Витесе остао на 11. месту са 16 бодова.

Белгија

Про лига

Кортрајк – Лирс 1:0

Бобан Бајковић је бранио цео меч за Лирс, али је аутогол његовог саиграча Томаса Вилса коштао екипу Славише Стојановића и његовог помоћника Братислава Живковића четвртог пораза у низу, после кога су пали на зачеље табеле.

Генк – Стандард 0:2

Иван Вукомановић наставља са успесима на клупи екипе из Лијежа и након што је добио стални ангажман. После новог тријумфа Стандард је на 5. месту са 24 освојена бода.

Мехелен – Серкл Бриж 1:1

Екипа Мехелена коју са клупе предводи Александар Јанковић после освојеног бода против Серкл Брижа налази се на деветом месту са 19 бодова.

Друга дивизија

Тубизе – Левен 0:1

Ибрахим Соме је са својим тимом тријумфовао на неугодном гостовању. Ушао је у игру од 74. минута, а Левен је и поред победе остао шести на табели другог ранга белгијског фудбала.

Турска

Супер лига

Трабзон – Коња 3:2

Јагош Вуковић је одиграо цео меч за госте, који нису успели да избегну пораз, па су сада на 14. месту и само два бода изнад зоне испадања.

Газијантеп – Акхисар 1:0

Пораз је Акхисару донео пад на седмо место, а Бруно Мезенга је играо до 73. минута и наставио свој голгетерски пост који траје од почетка сезоне.

Касимпаша – Генчлербирлиги 2:2

Душко Тошић је одиграо свих 90 минута за госте. Бивши дефанзивац београдских црвено-белих је најстандарднији играч у тиму. Није пропустио ни минут у девет првенствених мечева ове сезоне, а Генчлербирлиги је тренутно девети са 12 бодова.

Сивас – Ескишехир 1:1

Горан Чаушић је играо до 58. минута за Ескишехир, који је до бода стигао голом Шишманоглуа у 95. минуту. Чаушићев клуб је на само бод изнад зоне испадања.

1. Лига

Маниса – Орду 1:0

Маниса је коначно прекинула серију од пет мечева без победе и побегла са дна табеле, али су и даље у опасној зони, на 16. месту са седам бодова. Ненад Милијаш је играо до 71. минута, Бранимир Субашић је замењен у 82. минуту, а Никола Микић је пропустио овај сусрет.

Гиресун – Кајзери 0:0

Кајзери је са бодом који је освојен на овом гостовању тренутно други на табели другог ранга такмичења, а Срђан Мијаиловић још једном није био у протоколу за наступ у екипи.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Сион 2:1

Милан Вилотић је коначно успео да се устали у екипи Јанг Бојса после свих проблема са повредама, а против Сиона је одиграо цео меч и постигао победоносни погодак главом у 83. минуту. Био је то први гол бившег дефанзивца Звезде у овој сезони, а његов тим је сада пети на табели са 21 освојеним бодом уз меч мање. Погодак Вилотића је на снимку од 3:45.

Арау – Цирих 0:1

Огњен Мудрински је одиграо само прво полувреме за Арау, који је поражен од другопласираног Цириха на домаћем терену. Арау је тренутно шести у Супер лиги.

Луцерн – Тун 0:0

Андрија Калуђеровић није играо за Тун на овом сусрету. Његова екипа је четврта после 15. кола.

Челенџ лига

Вил – Винтертур 0:3

Марко Муслин је одиграо цео меч за Вил, али је његов клуб поражен седми пут узастопно у свим такмичењима и сада је осми на табели са 14 бодова.

Мађарска

НБ 1

Печуј – Ђер 0:3

Никола Трајковић је ушао у игру за Ђер од 62. минута и допринео победи у Печују. Ђер је тренутно осми на табели са 19 бодова.

Пакш – Папа 3:0

Милан Богуновић је одиграо свих 90 минута за госте који су после другог узастопног пораза 11. на табели.

Халадаш – МТК 0:3

Драган Вукмир није био у саставу екипе МТК, која је прекинула низ од два пораза у свим такмичењима и сада заостају само четири бода за водећим Видеотоном који је кикснуо на гостовању против Кечкемета (0:0).

Ујпешт – Пушкаш 1:1

Марко Дмитровић није бранио за Ујпешт, који није успео да савлада госте који носе име по легенди мађарског и светског фудбала.

Белорусија

Премијер лига

БАТЕ Борисов – Нафтан 4:0

Филип Младеновић је пропустио овај меч, али је после кикса Динама из Минска његов тим освојио титулу првака Белорусије девети пут узастопно два кола пре краја. Европски рекорд држи Сконто из Риге са 14 узастопних титула.

Торпедо Жодино – Динамо Минск 2:1

Немања Николић је одиграо цео меч за Динамо, али су после овог пораза изгубили све шансе да стигну до титуле. Динамо је у 30 утакмица ове сезоне освојио 60 бодова.

Казахстан

Премијер лига

Атирау – Тобол 0:3

Милош Трифуновић и Марко Блажић одиграли су цео меч за Атирау у убедљивом поразу на домаћем терену. Трифуновић је опоменут и жутим картоном у седмом минуту.

Жетиси – Иртиш 1:0

Игор Бурзановић је преседео меч на клупи Иртиша, који је забележио минималан пораз на неугодном гостовању.

Молдавија

Дивизија национала

Дачија – Шериф 3:2

Неочекивани пораз екипе из Тираспоља на гостовању против Дачије није прошао без Бразилца Кадуа који је одиграо цео меч. Шериф је добио друштво на првом месту које сада дели са Верисом. Оба тима имају по 29 бодова.

Украјина

Премијер лига

Зорја – Металург Запорожје 3:0

Никола Игњатијевић је стандардан у тиму Зорје. Одиграо је свих 90 минута, а његов клуб је у серији од осам утакмица без пораза у свим такмичењима и сада су четврти на табели са 18 бодова.

Черноморец – Ворскла 1:0

Јован Маркоски је ушао у игру за Ворсклу од 75. минута, али његов тим није избегао пораз у Одеси. Ворскла је седма после 11. кола са 14 бодова.

Иличивец – Металист 1:3

Владимир Дишљенковић је поново био на клупи Металиста, који је након ове победе стигао до пете позиције са 16 бодова.

Узбекистан

ПФЛ

Бунјодкор – Пахтакор 2:3

Пахтакор је још раније обезбедио шампионску титулу, а у последњем 26. колу славили су на гостовању против Бунјодкора и шампионат завршили без пораза са 72 освојена бода (23 победе и три ремија). Бојан Миладиновић је провео свих 90 минута на терену за шампионски састав из Ташкента, а ове сезоне је био стандардан у освајању титуле одигравши укупно 20 утакмица уз пет постигнутих голова. Пахтакор је у великом стилу завршио шампионат са 14 узастопних победа.

Индија

Супер лига

Ченај – Нортист јунајтед 2:2

Бојан Ђорђић је ушао у игру за Ченај од 70. минута заменивши контроверзног Марка Матерација. Голове за домаће је наравно постигао Бразилац Елано, а играли су и Французи Микаел Силвестре и Бернар Менди. Ченај је тренутно други са бодом мање од водећег Атлетика, али и утакмицом мање.

Јапан

Џеј 2 лига

Оита – Мито Холихок 2:3

У елитном рангу јапанског фудбала је била пауза због финала Купа, а у другој лиги је одиграно 40. коло. Такајуки Сузуки је ушао у игру за Мито Холихок од 69. минута, а његов тим је са ова три бода стигао до 13. места са 50 освојених бодова.

Кјото – Каталер Тојама 1:1

Милош Бајалица је провео на терену свих 90 минута за Оиту, која је тренутно 10. на табели са 56 бодова.

Јужна Кореја

К – лига Класик

Сувон – Сеул 0:1

Сеул је стигао до тријумфа на гостовању у 94. минуту, али у тиму није било Колумбијца Маурисија Молине.

Поханг – Улсан 2:2

Улсан је два пута стигао да изједначи резултат и на крају освојио бод на гостовању, али у екипи није био Филип Касалица.

Аустралија

А – Лига

Аделејд јунајтед – Сиднеј 0:0

Милош Димитријевић и Никола Петковић одиграли су цео меч за Сиднеј, који је сада други на табели са бодом мање од водећег Перта.

Јужна Африка

ПСЛ

Амазулу – Кајзер Чифс 1:2

Бернард Паркер је био у гостујућем саставу до 82. минута, а његов тим је после 10. кола убедљиво први са 28 освојених бодова.

Мексико

Лига МX – Апертура

Веракруз – Универзидад Гвадалахара 0:1

Веракруз пружа слабе игре ове сезоне, па се у сивило екипе уклопио и Кристијан Борха, који је одиграо целу утакмицу и добио жути картон у 72. минуту. Његов тим је 16. на табели са 15 бодова.

Бразил

Серија А

Гремио – Интернасионал 4:1

Убедљив тријумф Гремија који их је одвео до трећег места на табели. Ернан Баркос је одиграо свих 90 минута, али се није уписао у стрелце. Саиграчи су га овај пут одменили у постизању голова.

У лигама у окружењу истакао се поготком некадашњи члан Звездине омладинске школе, Немања Максимовић у дресу Домжала, а на српским теренима погодили су Мисдонгард Бетолингар за краљевачку Слогу у другом рангу, Душан Ђокић за Земун у београдској групи српске лиге и Владимир Мудринић за Златибор у четвртом рангу такмичења.

Словенија

1. СНЛ

Домжале – Радомље 3:0

Немања Максимовић је одиграо цео меч и у 61. минуту повисио на 3:0 за Домжале. Његов тим убедљиво води на табели са 41 освојеним бодом.

Копер – Рудар Велење 1:3

У поразу домаћег тима стандардно је 90 минута одиграо Ненад Срећковић. Копер је тренутно седми са 22 освојена бода.

Хрватска

1. ХНЛ

Ријека – Локомотива Загреб 6:0

Марко Вешовић је ушао у игру у наставку сусрета за Ријеку и асистирао код поготка Иванчића којим је постављен коначан резултат у 84. минуту. Свој шоу је имао први стрелац лиге Андреј Крамарић који је постигао пет голова за учесника групне фазе Лиге Европе. Крамарић, за кога се у штампи шпекулисало да би могао да појача Звезду у време док је тренер црвено-белих био Роберт Просинечки, ове сезоне је за Ријеку на 13 мечева у првенству постигао чак 21 гол. Ријека је друга на табели са четири бода мање од Динама.

Славен – Сплит 1:0

Марко Мирић је ушао у игру за домаће од 79. минута, а овом победом тим из Копривнице је коначно побегао са дна табеле. Сада су претпоследњи са 13 бодова.

Босна и Херцеговина

Премијер лига

Сарајево – Витез 1:0

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево, док је Милош Стојчев ушао у игру на полувремену. Сарајево је сада на трећем месту са 29 бодова.

Олимпик Сарајево – Зрињски 0:1

Јадранко Богичевић је одиграо свих 90 минута за Олимпик и зарадио жути картон у 36. минуту. Олимпик је после пораза пао на четврто место са 27 бодова.

Република Српска

Прва лига

Подриње Јања – Леотар 1:2

Леотар се тријумфом на гостовању вратио на чело табеле, а у тиму поново није било Ненада Стојановића.

Србија

Супер лига

Црвена звезда – Чукарички 0:0

Само 15 голова Звезде на 12 утакмица ове сезоне је незапамћена неефикасност у клупској историји и један од главних разлога што екипа није на челу табеле. За Чукарички су цео меч одиграли Филип Стојковић и Славољуб Срнић, који је промашио и сјајну шансу у 79. минуту. Драгољуб Срнић није играо на овом сусрету.

Војводина – Доњи Срем 2:3

Неочекивани пораз новосадских црвено-белих на стадиону “Карађорђе“ оставио их је на трећем месту, а Нино Пекарић је играо до 82. минута, док је за госте из Пећинаца цео меч одиграо нападач Дарко Спалевић.

Напредак – Вождовац 0:2

Стеван Луковић је одиграо целу утакмицу за екипу из Крушевца, док је Немања Златковић у дресу Вождовца на терену провео свих 90 минута.

Нови Пазар – Борац 2:2

Екипа Мише Косановића је после 0:2 успела да се врати у игру и стигне до бода против Чачана. За Нови пазар овај пут није играо Бојан Ђорђевић.

Раднички Ниш – ОФК Београд 0:0

Раднички није успео да стигне до три бода на домаћем терену, па су и даље у зони испадања. За домаћи састав је цео меч одиграо Владимир Ђорђевић, док је Петар Ђуричковић замењен у 89. минуту.

Јагодина – Рад 0:2

Јагодина је претрпела непланиран пораз на свом стадиону, а Данијел Михајловић је за домаћи тим одиграо цео меч и добио жути картон.

Младост Лучани – Раднички Крагујевац 0:0

Крагујевчани су са играчем мање одолевали више од 60 минута и на крају освојили бод у Лучанима. Марко Перовић је добио црвени картон у 29. минуту због приговора, а Јован Крнета је био међу најбољим појединцима у гостујућем тиму.

Спартак – Партизан 0:3

Андреј Мркела је играо за Суботичане до 61. минута. Спартак је тренутно осми на табели са 16 бодова.

Прва лига

Слога Краљево – Јединство Ужице 1:0

Слога је до три бода стигла поготком Мисдонгарда Бетолингара у 68. минуту. Некадашњи фудбалер Звезде је главом затресао мрежу Ужичана, али је Слога и даље последња са шест освојених бодова.

Металац – Бачка 3:0

Весељко Тривуновић је одиграо цео меч за Бачку, која је и поред овог пораза остала у средини табеле са 19 бодова.

Моравац – Синђелић 1:0

Стефан Чикић није играо за Синђелић на гостовању против екипе из Мрштана, а његов тим је претпоследњи са девет бодова.

Бежанија – Слога Петровац на Млави 0:0

Милан Зорица је одиграо цео меч за београдски клуб, док је Милош Рељић за госте на терену био до 66. минута. Бежанија је 11. на табели, док је Слога на високом трећем месту које води у бараж за пласман у Супер лигу.

Српска лига – Војводина

Раднички Нова Пазова – Вршац 3:1

У тријумфу Радничког који их је одвео на 10. место табеле није играо искусни Горан Бошковић.

Српска лига – Београд

Турбина – Земун 1:1

Душан Ђокић је постигао једини гол за Земун на гостовању против Турбине. Одиграо је целу утакмицу и погодио мрежу у 6. минуту. Цео меч је за Земунце бранио Александар Кировски, док је Миланко Рашковић пропустио овај сусрет. Земун је и поред ремија и даље убедљиво први са 33 освојена бода. У 13 утакмица остварили су 10 победа и три ремија.

Зона Дрина

Златибор – Златар 4:0

Владимир Мудринић је био играч утакмице у убедљивој победи екипе Златибора. Одиграо је цео меч, постигао гол из пенала у 20. минуту, а затим асистирао код трећег поготка у 63. минуту.

Повезане вести

2 comments

zoran нов 11, 2014 at 11:48

VRACAJ ONJILA!!!!

Reply
zoran нов 11, 2014 at 11:22

VRATITE ONJILA!!!!

Reply

Leave a Comment